Vase postrehy a nas projekt

Upravili sme si projekt b 961, vchod je na S, terasa bude na J z obyvacky. Kurenie bude elektricke, aj krb v obyvacke elektricky, v chodbe v casti skrine bude kotol (je cerveny), este rozmyslame ci satnim v spalni zvacsit ako ide ta cervena ciara. Budeme vdacni za kazdy podnet :).
Odpovedať
1
2
mne sa zdaju dva zachody vedla seba zbytocne...moj nazor
Odpovedať
to sú umývadlá vedľa seba tipujem ;-) a podľa mňa zväčšiť
Odpovedať
@reptile nerozumiem, ako vedla seba?
Odpovedať
@mauzi zvacsit ho chceme na sirku 12m..viac uz nemozeme to je max..aby sme sa zmestili do 120m2
Odpovedať
no mate toaletu s vanou a potom samostatnu toaletu ak dobre vidim, naviac ta somostatna je kralovsky velka, tu z kupelky by som dal prec a k tej samostatnej by som dal bidet- kto vyskusal nebanuje
Odpovedať
@reptile jasne uz chapem, jedna bola pri vchode, ale tam sme ju nechceli, ta jedna nebude samostatna, bbude tam este pracka, rekuperacka...atd..rozmyslala som nad wc a bidet v jednom
Odpovedať
pozemok ma rozmer 17x46m a podlahova plocha musi byt do 120m2 (kvoli SFRB).
Odpovedať
@9lf9 ak mate pozemok 17 m, mozete si dovolit taku sirku domu? nemate susedov?
Odpovedať
@katka888 sirka bude bude tych 11,25m alebo max. 12m ... zo Z strany mame susedny dom od plota asi 4m a nas bude tiez 4m..a z V by sme chceli ist na 1m- tam je uz koniec ulice na nasej urovni domu uzky pozemok asi 6m takze tam sa stavat nebude nikdy tak verim ze na 1m nas pustia este si to chce ist tento mesiac vyzistit.
Odpovedať
kurenie elektrické a ešte i elektrický krb v rodinnom dome :-D :-D :-D No nechcem vidieť ten účet za elektrinu :-S Obývačka škaredý slíž cez celý dom, jedno wecko bez okna, kúpeľna nahouby, záchod v nej neoddelený ani nízkym múrikom, keď bude chcieť niekto po vykadení otvoriť okno, môže sa štverať cez vaňu ]-( a tie chodbičky krivolaké do izieb sú na zaplakanie...inak miestnosti všetko kamrlíky.
Odpovedať
@snowy66 elektricky krb pojde par zimnych vecerov pre efekt nie vykurovanie a elek. vykurovanie chceme, takze to neriesime. Jedno WC je sice bez okna ale pri vchode sme ho nechceli a teraz mame na byte 1 a bez okna a zijeme. Kupelna neni upravena ta je z povodneho projektu- rozlozenie bude ine a k oknu sa bude dat dostat, my pouzivame osviezovace takze sa tam dychat bude dat :). Ako som pisala do ma mat do 120m2 plochy a izby cez 12m2 nam bohato stacia. Tento projekt tu ma strasne vela ludi a na foto vyzera postacujuco a dobre aj ta ´´ uzka slizova´´ obyvacka. V podstate ziadne napady na vylepsenie som nepostrehla.
Odpovedať
@snowy66 paci sa mi, ako dokazes kazdy projekt tu zaveseny s takym uzasnym entuziazmom skritizovat bez akeho kolvek kontra navrhu / napadu :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@katka888 keby si čítala moje pripomienky ku "každému" tu zavesenému projektu, zistila by si, že vytýkam poväčšinou tie isté notoricky opakujúce sa chyby a kto chce si to pozrie...ale nebaví ma podrobne a dokolečka sa rozpisovať stále o tom istom. Okrem toho nekritizujem každý projekt, boli tu už a sú tu i dobré projekty. V tomto prípade keď je taký malý pozemok, nechápem prečo musia robiť bungalov. A také kontrasty, že domček malinký ale v kupelni musia mať dve umývadlá, to je tiež divné. Úplne si roztrieštili tými chodbičkami vnútorný priestor a dispozíciu, čo mám k tomu dodať? Čiže nápad na vylepšenie - Prekresliť to treba dať odborníkovi.
Odpovedať
@katka888 tiez som postrehla tento vzacny dar :)..., len kritika bez navrhu vylepsenia....Nie kazdy si moze dovolit postavit doma o velkej rozlohe, ked treba hladiet na rozmer pozemku, svetove strany a daky orientacny rozpocet do ktoreho sa treba zmestit..a otazka stoji aj tak komu ako velky dom vyhovuje.
Odpovedať
@9lf9 keby si sa nepajedila, ale zamyslela sa, že keď už ideš do stavby rodinného domu, prečo takýto trpazlíči projekt pre dôchodcov? Však si mladá baba ja neverím, že bez ujmy dokáže v takomto prdítkovom dome bývať 4 členná rodina ďalších 20 rokov. Prečo keď vás obmedzuje veľkosť pozemku nepostavíte RD s obytným podkrovím, trebárs so sedlovou strechou.
Odpovedať
@snowy66 pisala som ze kupelna je z povodneho projektu nevymazavala som obrazky vane, umyvadiel atd... samozrejme ze nam to bue robit projektant ale chcem ho mat podla svojich predstav tak by vedel ako ho chceme cca mat, je potrebne aby sme si ho nakreslili a samozrejem potom sa to s nim prekonzultuje...nemyslim si ze je pozemok maly ma 800m2 akurat je uzsi... poschodovy dom nechceme, tak preto bungalov.
Odpovedať
@9lf9 Kde na Sk musí byť na pozemku 800m2 dom s maximálne 120m2 podestou?
Odpovedať
@snowy66 Nehnevam sa, len som pisala ze sa musime zmestit do dakej rozlohy, nechceme poschodovy dom..tak hlaodame najlepsie riesenie vzhladom na to aby 2 izy a obyvacka boli na J. ked ho potiahneme na tych 12x11,5m tak nam to staci, nechcem velikansky dom, a do poschodoveho nechce ist a tou vymerou s musime zmestit do 120m2 ako som uz pisala lebo je to podmienka SFRB..teraz byvame na 65m2 a keby e 1 izba navyse tak neni problem, ide hlavne o to ze bude dvor, ktory mi v byte velmi chyba...do buducna nepredpokladam ze bude dieta s nami byvat v jednom kazdy chce mat svoj pokoj a naco nam potom bude velky dom ked tam budeme 2. Rada privitam napad ako inak vyriesit tu chodbu, preto som projekt zavesila aby prisli dake rady tymto smerom a nie o rozlohe ked tam sa uz viac hybat nemozeme.
Odpovedať
@9lf9 problém celého tkvie v tom, že obe 2 detské izby pri takej šírke domu chceš mať smerom na juh. Potom nutne z obývačky bude ten nemožný slíž a z toho vyplývajúce všetko ostatné.
Odpovedať
snowy66 pacia sa mi tvoje pripomienky.. :-) len tak dalej, ludia vyhodia kopec penazi do nezmyslenych domcekov a potom vystenavaju do konca zivota kvoli nepraktickosti. :-p
Odpovedať
@snowy66 na podoryse vyzera uzka, ale pozerala som si obyvacku na real foto tych co ju maju postavenu a je v pohode... skus @ simarka foto napr. 145
Odpovedať
@9lf9 ale však sa pozri akú tam máš šírku tej obývačky preboha. No schválne? Koľko tam máš metrov? A ten beh na dlhé trate z kuchyne na terasu, to už tiež tu niekto spomínal. Prečo si nedáš povedať, a nefukneš jednu izbu na stranu? Zrušíš zapeklité chodbičky a budeš mať solídnu obyvačko-kuchyňu smerom na juh.
Odpovedať
@9lf9 aj samozrejme tie nemožne šatníky a výklenky na vstavané skrine preč.
Odpovedať
@snowy66 rozloha je taka ista ako v projekte..ma sirku 4,3m, v casti od krbu 3,8.. na dlzke 6m
Odpovedať
@snowy66 vyklenky si nedam za nic :D:D
Odpovedať
120 m2 musí byť pôdorys, alebo celková úžitková plocha?
Odpovedať
@snowy66 120m2 ma byt sucet podlahovej plochy..tak nam pani na urade povedala, takze zakladovka - priecky
Odpovedať
Ak je toto prdítkový dom, tak potom neviem, čo robia ľudia, ktorí bývajú v bytoch... Myslím si, že je to úplne postačujúce... A každý si postaví taký dom, ktorý mu vyhovuje a na ktorý má rozpočet ... A názory, že človek keď už ide stavať dom, tak nech je to neviem aká veľká "hacienda" ma fakt udivujú... Ale to je len môj skromný názor 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
mali sme tu projekt domu, v ktorom skoro nebola chodba. Z obývačky boli prístupné všetky izby. Chodba je zbytočný a nevyužitý priestor v takom malom dome. Asi sa vraciame do dávnych čias, keď v jednej veľkej izbe sa bývalo, varilo, atď. Treba nad tým pouvažovať.
Odpovedať
@projexin urcite nechcem mat prechod do izieb z obyvacky, chcem mat oddelenu dennu a nocnu cast, ked budeme po nocnej a bude treba spat a klud a niekto bude chciet varit alebo pozerat tv v obyvacke tak aby bol klud a nikto nikoho nerusil
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?