Vaše nazory na podorys?

dobrý deň. pripájam pôdorys zaujíma ma Váš názor naň nejaké zmeny atd.uvítal by som od ludi čo aj reálne niečo postavili ;-)
Odpovedať
som laik ale garaz vedla izieb by som nedavala presne opacne postavenie radsej obyvku s kuchynou kde by bol popr.vstup z garaze a spaciu cast domu do naikeho kludu mimo vstupu hlavneho a obyvacky aj ked chapem ze chcete mat zahradu s vstupom do obyvky...ci kuchyne
Odpovedať
@srsen20 velmi komplikovany podorys, ktory bude vyzadovat vyssie naklady. Rozdelenie izieb je dobre, ubral by som tie miniokna v izbach smerom na zapad, tiez okno v spajzi. V kuchyni by som tie dve mensie okna spojil. Porozmyslajte nad zrusenim zapustenia obvodovej steny medzi garazou a kuchynou.
Odpovedať
Profilova fotka
drahá hračka
Odpovedať
mamakaja presne tak terasa je orientovana do zahrady takze tam nemože byt. stowasser pri ktorych všetkych veciach sa prejavi ten komlikovany podorys? teda co sa nim predrazi? okna praveze chceme pouberat tie dve zapadne uzke v izbach pojdu prec budu tam pravdepodobne len dvojkridlove klasicke.Okno v spajzi neviem nepride mi to ako velka uspora ked ho zrusim jeho cena neni vysoka. To zapustenie vytvara malu strechu nad vchodom. jan45 co podla vas najviac predrazuje stavbu a preco? aj nejaky navrh možete napisat .
Odpovedať
@srsen20 kazdy roh a odskok je komplikovanejsia vec, ako rovna stena. Kazde okno sposobuje mozno 5-10x nasobne vyssie naklady, ako stena (cena okno vs.stena, listy rohove+apu, sokle, parapety, tepelne straty,..). Kazdy roh naviac predrazuje stavbu, uz od bagrovania, cez salovanie, zakladanie rohov, murovanie, pracnejsie omietanie, potencialne vznik tepelnych mostov, vonku pracnejsie robenie obrubnikov a chodnikov, komplikovanejsia strecha, tazsie spracovanie detailov tep.izolacie,.. Je toho dost, co na prvy pohlad nie je vidno. Ak planujete rekuperaciu, tak spajzove okno je zbytocnost.
Odpovedať
Profilova fotka
@srsen20 viete o zmenách o ktorých ste rozhodnutí, ale na posúdenie dáte iný podklad, nebola by to odo mňa zbytočná činnosť?
Odpovedať
@srsen20 chapem ako tak odskoky a rohy v izbach - efekt presvetlenia aj za cenu "znicenej" dalsej kopletnej steny. Kedze ich idete zamurovat - tak uz to vobec nechapem, naco vyrabat umely studeny roh v izbe. nechapem to zapustenie pri vchode. strieska sa da sopravit aj inak, toto je len zbytocne skomplikovanie stavby a zmensenie vnutornych rozmerov
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?