Vaše názory na náš pôdorys

Ahojte, čo hovoríte na tento pôdorys? Všetky postrehy, rady a pripomienky sem :-D Vstup do domu je na V.
Odpovedať
1
2
Wc pri vchode nema umyvadlo - na umytie ruk treba prejst 2/3 domu a otvorit 4 dvere. To chodbovo-dverovo okolo kupelne - neda sa bez tej steny do obyvacky? Dost zasadna otazka je kde bude tv?
Odpovedať
@amater88 Daj sem väčší obrázok kde vidieť kóty. Napíš svoje požiadavky, vlož sem katastrálnu mapu, a môžeme navrhnúť dom poriadne. Bez toho je to zbytočná práca. Alebo chceš on-line kurz architektúry a máme ti písať čo kam presunú a prečo? :-)
Odpovedať
@tomas_kapusta jasné - v malom wc bude umývadlo ;-) Tú chodbu tam máme hlavne kvôli oddeleniu dennej a nočnej časti...aj ked je pravda, že je to viac menej nevyužitý priestor :-)
Odpovedať
@radopp my sme s projektom viac menej spokojní...ale áno zaujímal by ma názor ľudí, ktorí už bývajú v dome a majú nejaké postrehy, skúsenosti, že čo by bolo lepšie, praktickejšie a podobne. A nemyslím si, že to je zbytočná práca - toto fórum je tu snáď na to ;-)
Odpovedať
Tie dve povedzme detske izby maju zle vstupy,naco je dobre uberat z izieb a pridat chodbu? V kuchyni su najhorsie rohy a tu su az 3 a je cez celu obyvku z kuchyne na terasu. nechapem preco je tak riesenych 90% projektov.
Odpovedať
@atlaska to ma ani nenapadlo, že z kuchyne na tú terasu sa aj nachodíme :( - praktickejšie by bolo mať terasu pri kuchyni :)
Odpovedať
@amater88 co je ta miestnost 1.10 ( neda sa mi precitat,,,) ? tam by som smerovala tecnicku m., a miestnost 1.03 (to je asi tech. m. by som urcila ako spajzu, komoru, ktora mi tu v tomto pôdoryse chyba,,,ak by mi velkost pozemku dovolovala, zvacsila by som domcek o 1 meter na sirku,,,pomohlo by to hlavne kuchyni, a tiez by sa dalo porozmyslat nad tou spajzou,,, ;-)
Odpovedať
Cele leto behas kuchyna terasa-vynasas pohare,pitie, taniere,jedlo,kavu,kolace,solnicky,servitky.......azasa nazad. behat cez celu obyvku je zbytocne . Z obyvacky vstanes a ides na terasu mozno 5x za cely rok, vacsinou si fakt vezmes von min. nejaku vodu,takze msusi ist do kuchyne.
Odpovedať
@doma1 1.03 je podľa projektu techn. m. a 1.10 šatník - ale rozmýšľame, že to vymeníme - asi bude praktickejšie mať kotol pri kupelke...(aj ked zase sa mi na šatník viac hodí tá 1:10 :-D ) a tá miestnosť pri vchode bude taký nejaký sklad/šatník... V tomto máme stále dilemu!!! Zväčšovať domček už moc nechceme aj kvôli našim finančným možnostiam a zatiaľ sme len dvaja (v budúcnosti plánujeme 1 dieťa), tak takéto rozmery domu by nám mali postačovať :-)
Odpovedať
A ešte by ma zaujímalo, čo hovoríte na okná vo veľkosti 150x150 do izieb? Myslíte, že sú dostatočne veľké? Ďakujem :-)
Odpovedať
@amater88 Ta chodba v centre domu, co nie je ani vetrana a ani osvetlena, je tam nasilu vlozena. Neucelna a zbytocne zabera priestor, to je skoro plocha jednej miestnosti. ak chces oddelit nocnu a dennu cast, tak musis preriesit dispoziciu, toto nie je velmi vhodne. Vstup pre RD je velmi maly. Co tam planujete dat? Wc pri vstupe je velmi zle riesenie, chodba je spinava, prach, voda, sneh, blato a myslim, ze pred domom sa vyzuvat nebudes. Potom pojdes z obyvacky v ponozkach cez zadverie na wc? Kuchynsky stol je tiez velmi natesno, ako bude zariadeny ten cely priestor? ak je takto riesene wc pri vstupe, tak nocna cast by si ziadala mat tiez samostatne wc. Je riesene aj zavetrie? Na mna posobi ten dom velmi chaoticky a zle rieseny. Osobne by som odporucil prerisit to.
Odpovedať
Profilova fotka
To okno pri stole je aké veľké (výška)? Bude obývačka dostatočne osvetlená.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wyrky to bude široké 220 na výšku 240 - ako francúzske okno
Odpovedať
@amater88 my to mame tak, ze pri vstupe do domu mame male wc-ko s okienkom+ sklad (satnik-kabaty, topanky, v zime bez problemov), poloha kuchyne zhruba ako vy, akurat tam mame aj spajzu s okienkom, ktora je uplne superácka,,...,tech.m. mame pri kupelni,,,nemenila by som, pride mi to prakticke,,,,co sa tyka tych okien, my mame 150x150 pri velkosti izieb zhruba 12m2(mozno viac),,,a vyhovuje, nie je potreba vacsie,,,, :-) co sa tyka okna vo vasej jedalni, bude pevne, ci sa bude dat aj otvarat?
Odpovedať
@doma1 to okno pri stole by sme chceli mať asi na pevno...aj ked nie sme rozhodnutí na 100% - to je ďalšia vec, nad ktorou uvažujeme :-D Tak to som rád, že je to v pohode, báli sme sa, že tie okná budú malé...
Odpovedať
@amater88 projekt je zlý, a to dosť, treba prekresliť, v zmysle ako písal @spiderhst @radopp a ďalší
Odpovedať
Súhlasím, že projekt nie je dobrý. Chodba je zbytočná, chýba špajza, obývačka nezariaditeľná, chce to ešte jedno samostatné wc, vstup na terasu bližšie ku kuchyni a ak plánujete len jedno dieťa tak aj die dve detské izby sú zbytočné, možno ak sa jedna zmenší na pracovňu, môže sa zväčšiť o to detská alebo obývačka... v každom prípade by som tento projekt prehodnotila... ak chcete oddelenú dennú a nočnú časť, dá sa to aj nenásilne a prirodzene zmenou dispozície ako to tu už niekto písal...
Odpovedať
Nechápem, prečo vám všetkým tak strašne vadí tá chodba... Veď pomaly v každom dome je, pokiaľ nie sú vstupy do izieb priamo z obývačky, čo sa nám nepáči. WC hneď pri vstupe je podľa nás praktické a nevidím dôvod aby sme mali aj ďalšie WC oddelené. Keďže máme úzky pozemok, tak dom už rozširovať nechceme, aby nám potom netienil dom od susedov z južnej strany. Vchod chceme mať takto spredu ( z východnej strany). Pri projekte sme brali ohľad aj na svetové strany a na rozmery pozemku... Komoru-špajzu nepotrebujeme. Rozmery domu by sme chceli zachovať - teda zhruba 10x13 m. Fakt som si myslel, že tento projekt je celkom fajn a nemám nejakú inú predstavu ako inak by sa dal riešiť... Kľudne sem dajte nejaký návrh ako inak by sa to dalo navrhnúť...Budeme radi za každý nápad a inšpiráciu ;-) @spiderhst @radopp
Odpovedať
a ešte som zabudol, že chceme mať takto prekrytú terasu ako je teraz v proojekte :-)
Odpovedať
@amater88 Však keď Tebe to vyhovuje a nechápeš čo sa nám nepáči, veď to je v poriadku, Ty tam budeš bývat. Ja by som taký dom nechcel.
Odpovedať
@snowy66 však jasnééé, ja sa nehádam, ani sa nechcem ;-) a preto som napísal, že sme si mysleli, že je to fajn projekt a keď sa tu zniesla taká vlna kritiky, tak som napísal, že by sme radi videli iné návrhy :-)
Odpovedať
@amater88 mne sa paci, nieco podobne som chcela aj ja, ale moghli sme ist do sirky 9,3 m a to sa uz nedalo. daju sa tu navrhnut mensie upravy, aby ste to, ako ste si rozvrhli mali maximalne vyuzite, podla mna, o to ti ide, o par jednoduchych napadov na maximalizovanie uzitku, nie o celu zmenu podorysu. len skus nahrat vacsi obrazok, takto vobec nevidiet rozmery, ak nahras vacsi obrazok, bude sa lepsie rozmyslat, ako vyuziut tieto cm.
Odpovedať
snáď to tu vidno lepšie, obrázok je v dobrej kvalite, žiaľ modrá strecha pri uploadovaní foto ešte znižuje kvalitu obrázka....
Odpovedať
@amater88 Vies, bez podstatnych udajov sa naozaj da vacsinou len povedat, co je zle bez toho, aby sa navrhlo nieco lepsie, lebo na projekt potrebujes vela udajov - aky je pozemok, kde su susedia, ake su svetove strany, ako zije rodina. To su pre mnohych intimne informacie, ktore nie su ochotni verejne spristupnit, co je v pohode, ale potom sa neda viac navrhovat, lebo to su naozaj podstatne veci. Kazda rodina potrebuje iny typ domu, avsak su vseobecne platne principy. U teba napr. je zle, ze je kuchyna daleko od terasy - hoci vacsina projektov to ma tak ako ty, ale je to fakt zle, proste terasa ma byt pri kuchyni, lebo potom to uz nie je komfort, ale beh cez prekazkovu drahu. Ked povies, ze nechces spajzu, je jedna vec, ale napr. teraz ste dvaja, varite malo alebo ste este mladsi a neprikladate strave taku dolezitost - ale staci, ze pridu deti a rebricek hodnot sa casto zmeni a zistite, ze by ste napr. chceli jogurtovac (ci cokolvek ine) ale uz sa vam do kuchyne nevojde, vtedy zalutujete, ze nemate aspon malicku spajzu. Takisto je fajn mat poruke WC, ked je clovek v zahrade, ale zas ked ste vnutri a musite ist don cez spinavu zonu - ani hostom ani vam sa to nebude chciet, tak bude mozno vyuzivane len v lete, ale aj to je otazne, lebo terasa je na opacnej strane. Na druhej strane, vsetko sa neda naplanovat dopredu a malokomu sa podari na prvy sup urobit dokonaly dom, ale to vlastne ani nejde, lebo aj vekom sa menia pocty clenov rodiny aj potreby.
Odpovedať
@amater88 mali sme podobnu spalnu2,85*4,4 :-) a skrina nebude stacit. nie som sice zastanca samost satnikov, ale tu by som to tak spravila, do toho satnika 1,10 tusim to bolo, dala vchod zo spalne, takto si mozete dat mensiu komodu do splane od nocneho stolika po stenu s 1,10 a pred komodu dvere a do toho satnika sa zmesia napriklad aj kufre. zadverie sa pokuste rozsirit tak, aby na jednej strane bolo miesto aspon 70 cm na satnik na kabaty a topanky a miesto na sedenie . stenu medzi obyvackou a nocnou castou mozete prikraslit, ak do nej napriklad zabudujete knihovnicku. znami napriklad maju zabudovane akvarium. opticky nebudete az tak vidiet do chodby, ale na druhej strane, bude to zaujimavy doplnok. jedno co by som este zvazila, a tu vie pomoct projektant, je dat do jednej kupelne vanu, , umyvadlo, mozno pracku ak chcete a zvlast dat wc a sprchac. takto sa bdu moct okupat / osprchovat nara dvaja kudia, aj ked vy vacsiu rodinu sice nemate. kuchyna je sice od terasy daleko, ale na strane druhej si musime polozit otazku priorit, nie kazdy ma idealny pozemok na idealny dom. bud budes mat tym smerom obyvacku a izbby, alebo obyvacku a kuchynu. a povedzme si to takto, kolko krat v roku bude priestor chodit na terasu von jest, dat si kavu a pod.. mozno 1/3 tinu roka a aj z toho si treba zratat, kolko krat do tyzdna to bude. a aj keby kazdy den.
Odpovedať
@katka888 ( blbol PC ) tak bude to cena za to, ze budete mat zase izby smerom, ktorym chcete. toaleta je sice dalej od terasy, ze budtee musiet bud prejst cez cely dom,a lebo ho obist, ale uprimne, ak chce clovek mat pri terase aj spalnu, aj obyvacku, aj kuchynu, aj wc a nebodaj aj sprchu, ak pride zo zahona.... to musi bud byt carodejnik, aby to dokazal, alebo sa nastahovat do unimobunky. jedno co by som ale urcite poriesila je dokladaci priestor, lebo ten uz nenasukate. zvazte, kde budu sezonne veci, vianocny stromcek, ozdoby, topanky, kabaty, kufre, naradie, vacsie veci ako napriklad nakupne kosiky, do buducna napriklad kociar, kde date postelne pradlo, deky , vankuse a periny pre hosti a pod. lebo latat a platat to po izbach , to je hruza. nebodaj lyze, ak to nechcete mat v nejakom zahradnom domceku, alebo ine veci, ktore pouzivate pri rekreacii. otazne je, ci budete mat garaz a ak ano, ci tanm na nieco uz toho bude priestor
Odpovedať
@amater88 Nahratie obrázku v plnej kvalite: http://postimage.org/ .
Odpovedať
@katka888 Ďakujem za názor...konečne nie až natoľko kritický a negatívny voči nášmu projektu ;-) Je mi jasné, že to nie je ideálne a aj my by sme niektoré veci chceli zmeniť a niečo zväčšiť a podobne, ale bohužiaľ musíme sa pozerať aj na financie, pozemok, svetové strany a naše priority :) Budeme mať pochôdznu povalu . na odkladanie vecí a časom určite aj nejaký záhradný domček... Uvidíme čo sa s tým našim projektom dá ešte urobiť a čo prerobiť, keď si nad to znova sadneme spolu s projektantom :-D
Odpovedať
@amater88 Pochvala je ti na nič, kritiku neznesieš. Chceš pozitívnu kritiku? :-) Vadí ti keď cez obývačku prechádzajú tvoje vlastné deti? Obývačka môže byť priechodzia tak, že sa chodí len v jej začiatku, druhá strana je bez pohybu. Schodisko môže byť v zádverí, spolu s WC a kúpelňou. ... Bez katastrálnej mapy nič nenavrhujem, škoda námahy.
Odpovedať
ja tomu problemu "prechodu" deti a ich kamaratov cez obyvku nerozumiem. Ved som len rada ze pridu pozdravia,prehodime par slov a viem KTO je u nas. @radopp
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?