Vaše názory k projektu

ahojte, veľmi pekne by som poprosila o akýkoľvek názor k tomuto projektu. Momentálne je našim favoritom, avšak určité zmeny v ňom plánujeme. Keďže viac hláv - viac rozumu, tak prosím píšte... Ďakujem
Odpovedať
1
2
Předpokládám, že vchod je ze SZ. Orientace dobrá, projekt se mi dost líbí. Já za sebe bych nechtěla takto otevřený obývák a ještě vlastně procházet přes kuchyň a jídelnu. Ale beru, že někomu se to líbí, je to věc názoru. Chybí mi samost. WC, vidím, že jedno máte v koupelně u ložnic a jedno v TM. Kam budeš na toaletu posílat návštěvy? Ještě jedna věc - místa odběru TUV, t.j. kuchyň, koupelna a TM jsou od sebe dost vzdáleny - budou určité ztráty než poteče teplá voda. Jinak paráda - šatna u ložnice je super. Jak máte vyřešeno ukládání kol, lyží, kočárku, apod.- někde jinde ?(samost. garáž??)
Odpovedať
@jajabn mne sa nepaci umiestenie izby s plochou 15.2 m2, je pristupna priamo z toho otvoreneho priestoru, Ma dost vzdialenu kupelnu. Po osprchovani alebo kupani, prebehnut do izby cez obyvacko-jedalno-kuchynu v uteraku, alebo zupane a este ked pride necakana navsteva a pred nimi sa prechadzat medzi izbou a kupelnou. Na druhej strane sa mi paci, ze je snaha oddelit kuchynu od obyvacky.
Odpovedať
ja by som určite urobila chodbu, oddelila K-O- J od spílni. Inak v pohode. Ešte pri izbe 15,2 posunuť dvere viac vyššie,skrine zmenšiť , a vchod do izby13.2 presunuť od chodby. pri kupelke by vznikla možnosť na vstavanu skriň
Odpovedať
@aneri53 ...áno samostatná garáž
Odpovedať
@spiderhst ...15,2 zatial planovaná ako pracovna....a inak sprcha + WC v technickej miestnosti
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim s @spiderhst - takisto mi udrelo do oci umiestnenie inkriminovanej izby. Skor by sa mi tam hodila nejaka technicka miestnost alebo pracovna. Potom ale neviem, kam by som tu izbu presunul. :-)
Odpovedať
@ado80 ano to som si vsimol, ale z praktickeho hladiska to nie je dobre riesenie, zoberme si to z hladiska teploty, v tychto zadveriach (6,5) ludia nechcu instalovat vykurovanie, takze teplota v zime je tam o nieco mensia ako v ostatnych izbach, ist z vyhriatej kupekne cez chladnu miestnost do teplej mi nepride ako vhodne riesenie. Dalsi problem je ze v zadveri budu poodkladane topanky, slapky a ina obuv, z ktorej sa dostane do zadveria spina, prach, neporiadok, voda, sneh podla vonkajsieho prostredia a cez toho prechadzat do kupelni tiez neberiem ako vhodne riesenie. to iste plati aj pre navstevu, pridu vyzuju sa a cu v ponozkach/papuciach a pod, ak im to pripravite a potom maju ist na wc cez to sponave, mokre zadverie, wc je v technickej miestnosti, tak sa tam predpoklada neake spinave pradlo, neporiadok a pod. co nie je na pohlad pekne, takze pri najhorsom by som sa snazil aspon opticky oddelit wc a ostatneho priestoru.
Odpovedať
zatiaľ ďakujem za vaše postrehy - určite nám to pomôže. Pre bližšie info - ide o projekt: IDEALNE BYVANIE bungalov 1003
Odpovedať
@spiderhst ďakujem za postrehy, zohľadníme :-) postupne vložíme projekt po upravach ;-) pre ďalšie postrehy....
Odpovedať
spiderhst, Ty by si prosím ako upravil projekt?
Odpovedať
@jajabn izby sa mi zdaju na tu velkost male a rovnako aj kupelna. Satnik bude sluzit vlastne iba jednej izbe co je podla mna tiez nevyhoda. Pekne riesenie a velmi podobne som nasiel u apexakov tu: http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-... Tam je to iba o meter vecsie na sirku a myslim, ze ten priestor je lepsie porieseny. Dokonca aj garaz sa zmestila.
Odpovedať
@idom Ten vypadá dobře, jen mi tam chybí TM. V RD nechci kotel, pračku apod. v koupelně.
Odpovedať
Článok sa načítava...
FYI http://www.idealnebyvanie.sk/projekt/...
Odpovedať

Odpovedať
aké sú názory teraz po úprave projektu?
Odpovedať
naše klimatické pásmo si žiada uzavreté zádverie ;-)
Odpovedať
@ado80 krb bude kde?
Odpovedať
krb sme zrušili, nakoľko by sme ho mali asi iba ako dekoráciu....a ešte starosti navyše...
Odpovedať
po skúsenostiach od známych otvorené zádverie nie je problém, preto uvažujeme s otvoreným zádverím
Odpovedať
@jajabn Mám to chápať tak, že jajabn + ado80 = VL? A kúrenie bude asi plynové, však?
Odpovedať
@blacksr áno chápeš to správne
Odpovedať
kúrenie plynové
Odpovedať
@aneri53 vchod je zo západnej strany
Odpovedať
Profilova fotka
Hoď ten domček na situáciu – nech vidíme, ako ako je osadený na pozemku. Kam majú výhľad bočné izby atď. Technická miestnosť určite nie je vhodná mädzi izbami. Tý technickú by som riešil inak. Taktiež zádverie je dosť podstatné. Západná strana je jedna s najviac veterných strán, preto zádverie nutnosť!
Odpovedať
@ado80 Tak to úplně souhlasím s @plamen - uzavřené zádveří. O to víc, že máte otevřený obývák. Technická určitě lepší v 1. variantě, ne mezi pokoji.
Odpovedať
takto nejako planujeme umiestnenie
Odpovedať
to si moc slnka na tej terase neužijete, možno tak ráno o 7.00, sever by pasoval skôr tam kde je západ
Odpovedať
@ado80 otočte to zrkadlovo
Odpovedať
takže ine rozmiestnenie miestnosti
Odpovedať
umiestnenie na pozemku, mala by tam sedieť viac-menej mierka ako aj ukažka svetovych strán.... je to všetko robene laicky, takže to aj tak vyzerá :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?