Vaše názory a postrehy na náš projekt.

Ahojte strecháči. Chcela by som vás poprosiť o názor na pôdorys nášho domčeka. Je to iba prvý "nástrel". Vchod je orientovaný na východ. Stále uvažujem nad wc s vchodom z obývačky, ale neviem to inak uložiť. Dúfam, že fotka bude dosť čitateľná. Neviem to sem inak vložiť. Budeme vďační za každý názor.
Odpovedať
@juliett_2 Ahoj, poviem na to svoj názor.Aj keď ste oddelili spálňu od detských izieb,stále to nebude kľudná nočná a denná zóna. Všade bude chaos a z obývačky sa stane "mimoúrovňová križovatka" chodba.A to už nehovorím o vstupe priamo do obývačky z chodby kde po otvorení dverí vidím rovno na gauč.Za mna teda veľmi rušivé usporiadanie s nedostatkom súkromia a kľudu.
Odpovedať
Nie je oddelena denna a nocna cast. Detska izba susedi s obyvackou televizorovou stenou - dost rusive. Vsetky navstevy deti budu chodit cez obyvacku. Na juznu stranu nie su ziadne okna - v lete fajn, v zime bude mozno v detskych izbach tma a nevyuziju sa tepelne zisky, Jedalensky stol sa mi zda daleho od kuchyne. To WC sa mi z obyvacky nepaci, najma aj nebude vyuzivane iba prilezostne (je urcene aj detom, aj navstevam).
Odpovedať
@juliett_2 Mě se to líbí. jen nevím jak s tím stolem, jak se bude kolem něho procházet. Okna v pokojících, jestli je možnost, bych dal na jih. WC bych vrazil dětem do koupelny a to samostatné klidně zrušil. Ale třeba máte hodně neosobních návštěv. Průchoďáku bych se nebál, tady se to moc nenosí a je to většinou první důvod nějaké rekce na předložený půdorys, ale zasílám odkaz na album zde na MS. Snad to nebude majitelce alba vadit. Tam ty průchoďáky jsou a dokonce zcela otevřenými vchody do hlavní obytné místnosti. http://www.modrastrecha.sk/blog/evka1...
Odpovedať
@astley Ahoj. Ďakujem za tvoj názor. V pôvodnom projekte je hneď za chodbou deliaca stena. Je však v strede a mne pripadala navyše a "odveci". Chápem jej účel, ale zasahovala by aj do jedálenskej časti (pri prípadom zväčšení stola pri oslavách atď.) Deliacimi sú v tomto prípade dvere. Mne sa práveže páči, že návšteva nemusí chodiť po zbytočných uličkách. Čo sa týka nočnej a dennej zóny. V spálni nebudeme tráviť cez deň vôbec čas a deti v detských izbách možno spočiatku áno, ale z vlastnej skúsenosti viem, že centrom je obývačka. Preto celkom nechápem túto pripomienku. Inak ďakujem. :)
Odpovedať
@radkla Ahoj. Rozumiem, ale neviem, kam inam by som dala tv. V rodičovskom byte to majú susedia rovnako, teda televízorovú stenu a detskú, a s hlukom problém nemajú. Možno by sa to dalo niako odhlučniť. To, že návšteva bude chodiť cez obývačku mi nevadí, pretože pôjdu práve tam :) A deti, no neviem.. :( Čo sa týka okien. To máme trochu smolu, pretože sused má meter od hranice pozemku poschodový dom, ktorý prevažne stále tieni. Náš dom bude tiež veľmi blízko kôli užšiemu pozemku. So stolom tiež nepohnem a to wc aj mne nedá spávať. V kúpeľni ho nechceme mať, pretože ho bude využívať aj návšteva. Inak ďakujem :)
Odpovedať
@juliett_2 Pochopíš keď budeš staršia a deti tiež :-D Obývačka centrom áno,ale nie križovatkou a to WC je rovno diaľničný privádzač :-D Ale možno tebe taká premávka v obývačke nevadí,mne by to vadilo veľmi ;-)
Odpovedať
@juliett_2 Co sa tyka juhu, chapem. Ak je pozemok uzky, tak preco taky siroky dom, mozno by sa dal najst nejaky iny projekt - napr. potiahnut aspon cast domu (od severu) viac do zadnej zahrady - vzniklo by Lko s juznymi oknami, ktore by neboli az tak tienene.
Odpovedať
@radkla Pozemok má na šírku 18m. Nechceme garáž ale iba prístrešok pri dome. A v podstate, aby sme zabránili tieneniu, museli by sme mať veľmi úzky dom a to nechceme, ani sa nám to nepáči. @astley Rozumiem, ale neviem to inak vykresliť. Pozerali sme veľa projektov, ale vždy ma odradili nezmyselné uličky v dome a zlé umiestnenie izieb.
Odpovedať
Skúste niečo úplne iné, toto nemá ani hlavu ani pätu. Nie je zrejmé, čo je nočná a denná časť. WC v obývačke !!! Dverí ako v robotníckej ubytovni a rozvody IS na všetky svetové strany. Úplne pomýlená orientácia svetových strán. Mali by ste do tohto vraziť 160 tisíc EUR, to radšej dajte zopár stoviek za niekoľko návrhov rozumných pôdorysov profíkovi.
Odpovedať
@pripad001Denná časť je v strede tomu a po stranách nočná. Chcela som sa vyhnúť spálni pri detských izbách. Wc v obývačke som tu už riešila vyššie... Počet dverí neviem obmedziť. Ak máš iné riešenie sem s ním ;) ;) rozvody sa inak urobiť nedajú.. Pomýlená orientácia?? Prepáč, ale tomuto nerozumiem. Detské na juh, spálňa na východ a obývačka na západ je pomlylená orientácia? Ako by si to navrhol ty?
Odpovedať
@juliett_2 No tak nato potrebuješ široký pozemok,alebo postáv poschodak.Pri bungalove sa chodbam jednoducho nevyhneš ak to nemá skončiť ako križovatka.Čo je denná a nočná časť si môžeš kľudne pozrieť u mna v albume ;-)Nemôžeš mat predsa nočnú časť tak aj aj a medzi tým chodíš cez dennú 😀
Odpovedať
Vyhli ste sa chodbam a mate vlastne byt kde sa z jednej izby ide do vsetkych ostatnych. Nieje tam jedine kludne miesto okrem satnika, anilen na wecku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@astley Už chápem čo si tým myslel. :) Ja som to myslela tak, že do spálne chodiť vôbec nebudem, tak ma to nebude rušiť. To wc z obývačky odstránim a dám pravdepodobne vchod z chodby. (Aj keď som sa tomu chcela vyhnúť kôli deťom-nebude v kúpeľni. Nechcem mať 3 wc v dome.) Čo sa týka toho predelenia, vychádzali sme z tohto projektu, ale tá stena mi príde ako prekážka.
Odpovedať
@juliett_2 Mňa k vášmu návrhu fakt nič nenapadá ako ho rozumne upraviť ! Platí čo som napísal hore a verte mi, že som to myslel v dobrej viere, ale platí aj to, že ak sa vám to páči a spĺňa to podmienky bežného života vašej rodiny stavajte.
Odpovedať
@pripad001 Samozrejme. Na to je určená diskusia. Ďakujem za všetky postrehy.
Odpovedať
@juliett_2 Ak už fakt si nedáš povedať a chceš to takto cez frekventovanú obývačku,tak zväčší tu ľavú stranu domu o ten výklenok v predu a daj tam wc medzi kúpeľnu.
Odpovedať
@astley Nie že by som si nedala povedať. Skôr by som privítala niake návrhy, ako tú frekventovanú obývačku vyriešiť. Ďakujem, pouvažujem ;)
Odpovedať
@juliett_2 mate to cele zle hlavne ze zvonka je to az chorobna symetria a ma budit zdanie ze domcek ako zo skatulky ze? Figu borovu, je to cele o nicom, nebyvatelne, hororove pocity len co clovek vojde dnu. Tie umyvadla po dvojo v kazdej kupelni su zly vtip aj ta zabarikadovana bunka co ma akoze byt sprchovy kut. Uzky satnik uzka spajza, chodbicky kade tade, sedenie v obyvacke chrbom kuchyni, hlavne ze vyhlad na zachod no hruza na piatu. Jedalensjky stol v najvacsej tme, no dobru chut teda. Rozfrckany prechodbickovany, nuloucelovy prehajdakany priestor. Katastrofa. Takze tu ani navrh nemoze byt, zahodit to, a ist za serioznym architektom. Pamatajte, ze vobec nie je podstatne ako vyzera dom zvonka, musi byt obyvatelny a harmonicky zvnutra. Na vonkajsiu symetriu sa vykaslite. Znasilnili ste vsetko co sa dalo.
Odpovedať
@snowy66 Ahoj. Prečo chorobná symetria? Potom sa nám asi líšia názory čo je a nieje symetrické... Tiež nerozumiem "hororovým pocitom" pri vstupe. Tie umývadlá tam samozrejme nebudú a v každej kúpeľni bude iba jedno. Toto je prvý návrh=projektant tam dal orientačné zariadenie-to je to posledné čo budeme riešiť ;) sprchový kút mi práveže vyhovuje. Chodbičky tu akosi nevidím-chceli sme sa im vyhnúť. Špajzu ani šatník nepotrebujete veľký-vlastná skúsenosť. Nechceli sme ďalšiu izbu na upratovanie a sklad neporiadku. Záchod sme už tu riešili a postavenie sedačky prirodzene vychádza. Nehovorím, že bude presne takto otočená ;) Radšej sa budem pozerať do záhrady a ako fo kuchyne. Z tej tiež uvidím na tv. V podstavení jedálenského stola máš pravdu, tiež mám to trápi, ale sama viem, ako často jeme za stolom. Inak ďakujem za názor ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@juliett_2 Úprimne...? Po videní návrhu č.1 som mal 100 chutí napísať, že si tu každý, kto má v zadku dieru, myslí, že môže navrhovať dispozíciu domu. Ale ten návrh č.2 dal tomu (podľa mňa) úplne iné parametre. Myslím si, že toto už nie je žiadna katastrofa, ako tu tvrdia niektorí predrečníci. Vidím, že máš v hlave celkom jasno, ako orientovať dom na svetové strany, že špajzu si dala pekne na sever, že na západ orientovaná otvorená dispozícia ráta aj s patričným strešným presahom, aby ste sa v lete nezbláznili od tepla (keďže ako je známe, chladenie objektu je cca 2 x tak drahé, ako kúrenie). Dom je aj pekne otvorený smerom do exteriéru. Komplikovaná mi príde strecha. Aj preto sa pýtam, prečo za každú cenu chceš mať takmer 180 m2 na 1 podlaží...? Je ten pozemok skutočne taký veľkorysý...?
Odpovedať
@juliett_2 uprimne, skus si niekde sadnut s projektantom, ktory ti povie pre a proti. idealne nejaky po znamosti, ktory ti objasni co je na tom dome zle a co dobre, co tebe bude vyhovovat a co si mozno len myslis, ze ti bude vyhovovat. Tuto ti kazdy povie svoje nazory, ale pravda je, ze kazdy ma ine naroky. Za mna osobne je to cele zle. My mame spalnu orientovanu na sever (okno SZ), terasu na JV, okna z detskych izieb a obyvacky na JZ a neviem si to vynachvalit. Spalna je studena a do obyvacky svieti nonstop slnko, teraz vyhrieva a rovnako popoludni aj izby. V lete mame vonkajsie zaluzie na zatiahnutie. Netvrdim, ze je to pre kazdeho idealne, ale my sme s tym spokojni. Inak existuje aj akusticka tehla, ci ako sa vola. Dali sme ju medzi obyvacku a detsku izbu a nic neni pocut. To len k tej stene s televizorom susediacou s izbou. Osobne lutujem, ze sme jej nedali viac, ako napr medzi kupelnu s wc a spalnou a mozno aj medzi detske izby
Odpovedať
@leonardom Ahoj, ďakujem a vážim si tvoj názor. Tie projekty sa líšia v umiestení wc (určite ho dáme inam) a tou stenou. Neviem, ale mne stále príde zbytočná a rušivá. Jej výhoda je, že delí priestor a nevidíme na prvý pohľad kto je v obývačke. Ale neviem či mi to bude vadiť. Aj tak bude po stranách vidieť kto prišiel :) čo sa týka veľkosti, izby mi prídu primerané, možno obývačka trochu veľká. Pouvažujeme ako by sa dala zmenšiť. Poschodový dom nechceme. Priateľ je zásadne proti schodom. Teraz nám to vychádza tak, že na celú šírku pozemku vyjde dom + prilstrešok na auto. Ďakujem za názor.
Odpovedať
@ohen10 Ahoj, ďakujem za názor. Čo sa týka rozmiestnenia izieb. Dlho sme nad tým uvažovali a takto sa nám to zdá naideálnejšie vzhľadom na pozemok, hlavnú cestu a susedov. Ďakujem za radu ohľadom tehly. Určite to využijeme. :)
Odpovedať
Ke je sused meter od plotu, vy musite ist na tri metre ak tam sused nema okno. z druhej strany dva metre ak tam nestoji este dom.
Odpovedať
@atlaska O tomto vieme. Okno tam nemá a na všetkom sa dá dohodnúť. V tomto máme skvelých susedov.
Odpovedať
@juliett_2 znasilnili ste cely dom. Ani ste nepocopili co som Vam pisal. Drzite sa tej "za kazdu cenu" symetrie zubami nechtami na ukor vnutornej dispozicie.
Odpovedať
Profilova fotka
@juliett_2 Nestiham precitat vsetky komentare, ale na terajsom dome mam centralne umiestnenu obyvacku s kuchynou a uprimne NIKDY VIAC na veky vekov. Teraz staviame dom c.2 a mame dennu a nocnu cast a je to na nezaplatenie. Prave kvoli tomu, ze je to centralne umiestnene sa ti bude hluk sirit vsade. Teraz uz mame dokopy 3 deti a napr.rano neviem varit, lebo by som vsetkych zobudila. Ked je totalne ticho ten hluk sa hrozne siri... Takze nemozem varit a to mi dost vadi, lebo kym by vsetci vstali mala by som uz vsetko na vikend navarene a mozem sa venovat len rodine. Ale aj ked vstane jedno dieta, tak sa zatvarame do pracovne a tam pozerame TV kym sa ostatni nezobudia. V obyvke a v kuchyni byt nemozeme... To iste plati aj vecer, ked pride navsteva ulozim deti a musime septat, lebo sa to ozyva a rusime deti. Stlmujem aj TV, lebo to v izbach huci... Takze uprimne ja uz striham meter a tesim sa do noveho domu :-D :-D :-D :-D Kuchynu mam uplne na druhej strane kde su izby a uz sa tesim, ze sa budem moct s navstevou aj zasmiat bez toho, aby sme zobudili cely dom... Takze moja rada, vyberte si INY projekt!!!!!! Inac toto vyzera ako ARD projekt, skuste pozriet napr.Harmoniu. Je to pekny domcek a celkom dobre rieseny... ;-) PS. Napriklad v tej Harmonii je dobre riesene aj to podkrovie. Napr.my sme zvazovali, ze to tak spravime a hore bude iba pracovna s hostovskou a zvysok domu bude na prizemi...
Odpovedať
Susedia mozu byt aj rodina, ked to neprejde cez stavebny urad.
Odpovedať
@snowy66 Nechcem sa jej držať za každú cenu. Asi sme sa nepochopili.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?