Vaše názory a hlavne kritiku na náš projekt

Ahojte, poprosím Vás o Váš názor na tento projekt. Zatiaľ je náš favorit, ale ešte stále váhame. Nechcem sa unáhliť. Rozloženie kúpelní a nábytku nie sú smerodatné. Kotolňu musíme mať, pretože budeme stavať cca 120 m od prípojky plynu, takže by to bolo nákladné, tak sme sa rozhodli, že si ho nedáme a miesto toho si radšej kúpime vlastnú elekráreň. Kúriť budeme prevažne drevom. O krbe, ktorý má byť na tej stredovej priečke sme ešte neni presvedčený, vzhľadom na to žeby museli byť 2 komíny. Rozmer domu je cca 11,5 x 13,5 + kotolňa 3x5,5. Izby sú cca 4,5x3,5. Ďakujem za vaše názory a hlavne kritiku.
Odpovedať
1
2
@lenera ešte som zabudla, strecha bude áčková, len štít nebude spojený, myslím, že sa to volá pultová
Odpovedať
Profilova fotka
Naco dve dvere z kotolne von a ani jedny do domu? Zadverie je divne a treba ho uzavriet. Manzelsky satnik zvacsit a vstup do kupelne dat zo spalne, nie z chodby. Celkovo s tou hlavnou spalnou sa treba pohrat, ta chodba tam je zbytocna.
Odpovedať
@lenera Prepac, ale treba zacat odznova, toto sa neda len upravit.
Odpovedať
Profilova fotka
Uplne amaterske a cele zle.
Odpovedať
Veru prerobit-prekopat a hlavne dat domu kompaktny tvar-vyklenky,vnutorne uhly len predrazia stavbu a zvysia energeticku narocnost domu.
Odpovedať
len sa mi zda dost chaosne bnavrhnute kupelne ak mate miesto při spalni dajte si radsej satnik a kupelnu radsej spojnicovu s detskou a tam si dajte tri umyvadla dva zachody a dve sprchy aby to bolo akoze pokope a přitom na jednom meiste akoze dve kupelne oddelene prieckou... ale teraz sa mi to zda tam kusok tam kusok..
Odpovedať
@madein1974 tez sa mi zda spalna s kupelnami nevyriesene ok
Odpovedať
@lenera dalsia otázka kde bdues sediet v obyvke za hlavou mas kotolnu??? nebude pocut ?
Odpovedať
Neskutocne mnozstvo prazdych m2 na chodby.Ak by si ich spocitala,tak zistis,ze kdesi si mohla mat este jednu izbu alebo ostatne izby aspon o 2stvoraky vacsie.Ak je kupelna len pre teba a partnera,tak sa v spalni treba vysantit a moze byt z toho velkorysy priestor.Urcite vstup oddelit prieckou lebo ti bude tahat chlad v pripade,ze sa s nieky budes chciet porozpravat len na chodbe a narusis tak sukromie ostatnych clenov domacnosti.chodba medzi velkym satnikom a kuchyno- obyvackou nema vyznam.Ak to zrusis dostanes omnoho vacsi satnik.....vela by som mala pripomienok a jedine co mozem pochvalit je orienttacia detskych izieb. Neber to v zlom ale este to dodetailuj a najma pouvazuj nad vyklenkami a zrusenim tych chodieb,nic do nich nevlozis, zbytocne vykurovanie nevyuzitych priestorov
Odpovedať
@lenera k obyvacke by som dala blizsie spalnu jako detske presne opacne jako su kvoli zvukom od tv
Odpovedať
@lenera vyklenky predrazia stavbu, a ak v kotolni budete robit TUV, co budete, tak tahat vodu cez cely dom do kupelne bude opat zbytocne predrazene a zbytocny unik tepla. urci si priority, kde chces mat izby, nevieme nic o sirke pozenkku a susednych domoch , vodovodne a teplene veci by som dala co najbliysie k sebe na sever aj s vchodom, izby podla pozemku a susedov a kuchynu blizko k vode a blizko k vychodu na terasu.
Odpovedať
@mamakaja izbičky musia byť tam, kvôli orientácií
Odpovedať
Článok sa načítava...
a čo toto? Neviem ako, ale chcela by som, aby veľká kúpelňa bola niejako pričlenená k detským izbám. Takto mi to príde, že sú tie kúpelne moc prisebe, zbytočne. V tomto prípade by som tú malú asi zrušila.
Odpovedať
ešte pozemok. Brána bude až na konci prístupovej cesty. Manžel má podmienku, chce mať vedľa domu aspoň 3 m na prejazd autom dozadu na pozemok a taktiež kotolňa musí byť tam kde je.
Odpovedať
@lenera susedov zatiaľ nemáme, budeme stavať prvý
Odpovedať
Profilova fotka
@lenera skús sa radšej spojiť s projektantom alebo architektom, povedz mu svoje požiadavky a budete prekvapení ako vám to vyrieši. Je to ako by som ja navrhoval tortu a potom sa poradil s cukrárkou. Sorry za úprimnosť :-(
Odpovedať
@lenera nehnevaj sa, ale nemáš na to aby si niečo projektovala, vymýšľala a kreslila. Treba zájsť za odborníkom, projektantom, lebo toto čo stváraš je až donebavolajúci amaterizmus. Hádam sa nechceš sama seba a svoju rodinu týmto projektom trestať?
Odpovedať
Preco je zbytocne mat kupelne pri sebe? Hlavne si urob normalny tvar domu,obdlznik a ak nechces katalogovy najdi nejakeho sikovneho architekta. Mas tam 2m chodby, satnik uzky 60cm vesanie minimalne a ostava 40cm na prechod a manipulaciu so satami-velmi malo.
Odpovedať
@lenera a kde chcete mat terasu? preco mate dom tak daleko od cesty a vyjde vam takto zahrada na severovychod a na juhozapad dokopy nic?
Odpovedať
@lenera inšpirácia: http://jcdn771.asmira.com/photo/51/53... . Skús niečo jednoduché, priestranné, s čistými líniami. Skús osloviť architekta.
Odpovedať
@lenera Čo je drahé na 120 m plynovej prípojke? Báger to vykope za pár hodín, položíte hadicu, zasypete.
Odpovedať
@radopp je vidieť, že o SPP nemáš zjavne ani páru... ja som mal tretinovú vzdialenosť a vyčíslenie bolo 3300 €... takže asi toľko k tomu...
Odpovedať
@radopp na našej ceste nieje plyn. Plyn je až na hlavnej ceste, s tou nás delí potok, čo znamená povolenia od vodohospodárou a lávka alebo most pod ktorým bude potrubie viesť. Jedny neďaleko nás si dali zapojiť plyn a nakoniec ich vyšiel na 20 000 € (s úplatkami) a trvalo im 1,5 roka kým to vybavili. Tak asi preto
Odpovedať
@katka888 ten tvar nieje reálny, pozri rozmery. Záhrada a dvor budú na JV.
Odpovedať
@lenera Ja by som sa na plyn za takýchto okolností vykašlal, ale kúriť drevom? Sú aj elegantnejšie možnosti...
Odpovedať
no tak fajn, nepotešili ste ma. Môžem začať od znova hladať inšpirácie.
Odpovedať
@snowy66 veď aj kašleme
Odpovedať
@atlaska prepáč, ale odkiaľ si prišla k tým mieram
Odpovedať
@lenera tak asi rátala že jedna kocečka je 50 cm ... chceš rady a kritiky a nedáš si ani námahu robiť to v nejakej mierke....
Odpovedať
@snowy66 asi áno, podľa toho to tak vychádza. Neni to v mierke, čakala som komentáre k rozmiestneniu izieb
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?