Vas nazor - nas projekt :-)

Profilova fotka
Ahojte, tak sme sa prepracovali k projektu...do utorka mame dat nase vyjadrenie a preto budem vdacna za Vase nazory... Mozno si vy vsimne co my nie. Mame 2 navrhy, momentalne uprednostnujeme ten so samostatnou garazou, ale uvidime... Uz som sem raz vkladala katalogovy dom, ale nakoniec sme isli do individualneho projektu, kedze na katalogovom sme mali vela zmien :-D ;-) Dakujem!
Odpovedať
To naozaj potrebujete toľko izieb?
Odpovedať
Profilova fotka
terasa a záhradný domček za 40 tis€? za tie peniaze tu poniektorí chcú stavať dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 nuz mame 3 deti a manzel pracuje z domu, takze asi aj ano. Plus mame vzdialenu rodinu a casto ku nam chodi svokra na 1 mesiac a vtedy sa pracovna meni na hostovsku ;-) @jan45 a ako by ste vyriesili terasu? Teraz sme davali dorabat z dreva, napajala sa na povodnu strechu a stalo to tiez majland. ]-( Chceme si dat nacenit ten zahradny domcek a ked to bude stat vela, tak dame iba mur a zahradny domcek kupime z dreva (teraz mame jeden a sme s nim spokojni)... My sme mali dlhe roky namiesto terasy slnecnik, lenze tu na dolnej zemy su leta extremne a tak sme nakoniec terasu vobec nevyuzivali... Teraz ked ju mame drevennu konecne sa tam da zit a casto ju vyuzivame...
Odpovedať
@lenka_21 Mne sa tie vaše projekty páčia. Vôbec nemám pocit že by boli izby nejaké extra veľké ale tak akurát. Ako vieš čo je pre ich rodinu "toľko izieb"? @cvoky8 Ved tam nemajú 15 spální. Ešte je stále dosť ľudí čo má/plánuje viac detí, alebo potrebuje hosťovskú. Inak podľa toho by som sa rozhodovala či 1. alebo 2. projekt. Ak potrebujete 3 detské tak horný, ak je tetia hosťovská tak spodný. Len mi napadlo či sa vám do kuchane fakt zmestí ten stol čo je tam nakreslený :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martuska75 jooj ste ma potesili :-) ;-) momentalne sa v tom motame, ale asi zvitazi alt.c.2. Ano pacia sa nam uzivatelske vyhody vstavanej garaze, lenze my potrebujeme vacsi dom (predsa je nas trosku viac), terasu a terenne upravy hned na zaciatok, aby sme sa vedeli nastahovat. Co som pochopila od znamych, tak vstavana garaz stojii cca tolko co m2 domu a tie peniaze potrebujeme presunut do terasy, lebo mame 2 male deti a motat sa v zahrade, kde nie je nic urobene by nebolo velmi bezpecne... Co sa tyka izieb, tak 2 male cucoriedky :-D budu v jednej izbe spolu a starsi syn bude mat izbu zvlast. Kedze je velky vekovy rozdiel medzi detmi, tak predpokladame, ze ked uz drobci budu potrebovat izbu zvlast syn bude samostatny (aspon dufame :-D . Tu jednu izbu potrebujeme mat tak trosku zvlast prave kvoli tomu, aby mal muz klud ked pracuje a ked budeme mat navstevu vyuzijeme ju ako hostovsku izbu... Vidite tam nieco co by ste zmenili? My zatial chceme zvacsit tu pracovnu/hostovsku aspon o 0,5 m, lebo sa nam zda mala a musim premerat tu kuchynu...ak si dam linku do U- tvaru tak by sa tam stol mal vpratat, ale prave som si vsimla, ze je tam rozmer 4x4,5 a ja som chcela 4x5. Teraz mame stol pre 6 ludi, ked potrebujeme viac tak ho presuvame do obyvacky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka_21 záhradný domček pričleniť ku garáži, riešenie terasy je závislé na svetových stranách a peniazoch. Ale prekrytie strechou ako dom pokladám za plýtvanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 dakujem za tip... Hej to je dalsia alternativa, jedine chceme mat vonkajsie wcko... Kedze mame male deti nic ine nerobime, len behame na wcko a ked sa kupu v bazeniku sodoma gomora, blato, piesok, voda vsade ked potrebujeme utekat :-D Terasa je na juh a v podstate tam bude cely den svietit slnko. Kedze byvam na najteplejsom mieste na Sk, tie leta byvaju dost horuce a pokial to nemate zastresene pevnou strechou tak tam nevydrzite... Vlastne skusenosti... My sme mali slnecnik (velmi kvalitny), znamy pergola, dalsi vysuvna markiza, dalsi presklenne, ale kazdy prerobil na klasicku strechu...
Odpovedať
@lenka_21 Ahoj, my tiez planujeme vacsi dom s 3 detskymi izbami, hostovskou aj pracovnou. Z tychto dvoch projektov sa mi takisto viac pozdava ten druhy, hoci som zastancom spojenej garaze. Na tom prvom by mi okrem ineho vadil prechod do kuchyne popred TV (aj ked ja osobne uprednostnujem priechodzu kuchynu pred obyvackou takze by som to uplne vymenila, teraz to mate do kuchyne od vchodu dost daleko, kazdy ma ale ine priority). Urcite by som ale inac riesila kuchynu s jed. stolom, dala by som paralelnu kuchynu (vysoke skrine na spajzovu stenu so skrytym vchodom plus velky ostrov) a jedalensky stol za ostrov ku terase. Na tak velky dom je skoda pohybovat sa v kuchyni stale okolo stola a stolovat kusok od hrncov, aspon ja si to neviem dobre predstavit. A este, ak tomu spravne rozumiem, ze ta izba s vlastnou kupelnou bude hostovska, mate uz iba jednu kupelnu pre 5 osob? To sa mi zda malo a radsej by som mala dve mensie kupelne ako jednu velku.
Odpovedať
Profilova fotka
@pallacinka jooj tak to ma tesi, ze niekto stavia vacsi dom ;-) nemate niekde projekt? Ano, tu kupelnu musia zmenit, nasa poziadavka boli 2 kupelne a Wcka zvlast, jedine tu jednu kupelnu a Wcko sme chceli mat v tej casti kde bude hostovska. Dlho sme uvazovali aj nad rodicovskou kupelkou, lenze potom by boli 3 plus vonkajsie Wcko a to sa mi uz zda vela =-) :-D Toto je len prvy nastrel. Ta vzdialenost od vchodu je dobry bod, na to sme az tak nemysleli... :-| My mame teraz otvorenu kuchynu s obyvkou a mne sa to vobec nepaci, pachy vsade, hluk...takze to chcem mat uzavrete. Na nakrese je to prepojene, ale chceme to uzavriet... To riesenie kuchyne co ste navrhli sa mi paci, ale to by som ju asi musela zvacsit... =-)
Odpovedať
@lenka_21 mne sa páči alt.2 len mám otázku, že čo to za miestnosť vedľa špajzy? niečo ako technická? lebo tam máte zakreslené dvere von - to je správne? ja som si myslela, že múrik dávate z prava preto, lebo tam končí pozemok/sú tam susedia... tak prečo potom dvere? a ak tam pozemok nekončí, tak ja by som garáž dala z tej strany - predsa len, nemusíte napr. nákup vláčiť v daždi takú diaľku (prípadne dobudúcna to môžete prestrešiť a máte viac-menej síce vonkom ale aj "suchou nohou") - proste by som ten dom celý posunula... jaj a okno z rodičovskej by som dala do záhrady.
Odpovedať
@lenka_21 Tiež máme stôl pre 6 ľudí a je naň treba celkom dosť placu tak preto som sa na to pýtala. ;-) A ten váš sa mi zdal nakreslený dosť natlačený na linke. Máme kuchyňu tuším 6 (alebo 6,5) x 4 a mám pocit že by tu už ani ihla neprepadla :-D Ale muž tam má dosť veľké akvárko tak možno preto. Máme tiež 3 spálne + hosťovskú a využívame každý centimeter2. Je to fakt od rodiny. Niekto má návtevy raz do roka a u nás sú babina s dedom každý druhý víkend a celé leto. Ked nemáme navštevu tak suším prádlo a žehlím alebo niekto pozerá telku. Prípadne a tam zavrie manžel ked potrebuje niečo dorobiť a chce mať klud. Takže ja si nemyslím že hosťovská je prehnaný luxus ktorý sa nevyužije. Je to fakt od rodiny. My tiež potrebujeme viac miesta, ale dali sme poschodový dom aby sme sa zmestili. Od tej prestrešenj terasy sa nedaj odhovoriť, všetci sudeia ju postupne dorábaju. Aj my sa chystáme :-D :-D :-D A už je to obvykle dorobené ako taký prílepok.
Odpovedať
@lenka_21 My sme nakoniec kvoli velkosti boli nuteni dat detske izby a pracovnu na poschodie, na prizemi zostala iba spalna a hostovska, tak nas podorys asi velmi nepomoze. Mozno iba ak kvoli tej kuchyni, 4m je urcite dost, nam vychadza len 3,6m a bude to stacit (prave vcera som tu obdivovala tuto kuchynu: http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve...). Mame uz aj vizualizacie a ta kuchyna nebude mala, vy tam mate este viac miesta. Urcite by som to aspon zvazila, lebo mat takto sedenie hned pri linke mi pride zvlastne. Kupelne nakoniec budeme mat 3, inac nam to nevychadzalo, nastastie WC zvlast sme nechceli, tak by to bolo este komplikovanejsie :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lenka_21 Ja teda nie som podorysny guru 8-) , ale mne sa to paci a cele mi to dava logiku celkom. Pri prvom navrhu sa mi velmi paci ta dostupnost kupelne zo vsetkych spalni (ked ste sa teda royhodli pre jednu rodinnu kupelnu, aspon ju majú vsetci v dosahu, aj WC). A co sa tyka c. 2 Tam ,a k by to slo, ako tu uz niekto spominal, to umiestnenie garaze, aby to malo lepsie, napojenie k domu - nakupy a tak. A v oboch pripadoch by som asi trosku inak chcela mat kuchynu, to rozmiestnenie linky, je strasne dlhe to L a obkolesuje to stol. Ale to ja take pocitove pre mna. Inak terasa a domcek, ak v nom bude aj WC, ako si chcela, tak super. My inak budeme mat tiez tolko izieb :-D - proste ich potrebujeme, ;-) akurát o jednu detsku izbu menej, - bude kvazihostovska, kvazi" vsetkomozneizba" lebo bude o dost mensia.
Odpovedať
@jan45 prosim Vas pekne, vy odkial beriete tu sebaistotu vo Vasich nazoroch ? vy ste architekt alebo projektant ? s kym mame tu cest prosim ?
Odpovedať
tretie dieta bude v hostovskej? My mame tiez vela izieb a velky dom, jedna taka mala kupelna by nam nestacila, ja som za aby deti mali svoju, nie vzdy ostanu malicke. My sme 4 skoro vsetci dospely a rano len od deti ide taka para z kupelne....
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanka.zuzu ano je to technicka a su tam dvere von - jeden dovod je ten, ze to potrebujem mat vetratelne (generuje sa tam teplo, vlhkost od susicky a pod.), plus tam chcem dosusit pradlo (takto ho budem mat schovane, lebo je tam plot od suseda). Tiez z tejto miestnosti chcem mat k dispozicii smetne kose na separovany odpad (zbierat ich budem v spajze a potom hadzat sem :-D ). Ano riesili sme s projektantom dat garaz tam, lenze ked chcem vyriesit terasu tak ako chceme, tak nam tam vznikne "hluchy priestor" v sirke tej garaze a to by bolo skoda. My mame pozemok cca 31x31 (takze ak ratam dvojgaraz 6x7) tak mi tam vznikne priestor 6x21, kt.nebudem vediet vyuzit... Preto ani projektant nedoporucoval tuto verziu.... Dakujem za tip na to okno, to urcite zvazime!!! @martuska75 super, nemate niekde projekt? Ja som pozerala vela, ale 5 izbove domy (aj s obyvkou) nie su velmi v kurze. My hostovsku/pracovnu vyuzivame casto ...cez tyzden muz na pracu a po vikendoch rozne navstevy. Najcastejsie a najdlhsie je tam svokra, ale aj teraz pride segra a bude u mna cca 2 tyzdne. Takze pre nas je to nevyhnutnost. Inac tu izbu este budem zvacsovat, 3,5x3,3 je nam malo.... :-D Teraz mame 4 izbovy dom a pracovnu/hostovsku tiez vyuzivame aj na to ked sa jeden z nas potrebuje v klude vyspat (predsa 3 deti su obcas zaberak), alebo jedno z mensich deti je chore popr. jeden z nas je chory, chceme si v klude pozriet telku, alebo len tak na relax s knihou... Zamknem dvere, mm alebo syn sa stara o drobcov a mam vegeeeet :-N :-D :-N Davam obrovsky SUHLAS za tu terasu... My v lete zijeme na terase (a teraz pri tejto planujeme aj v zime, lebo ju chcem dat zasklit, aby sme mali nieco ako zimnu zahradu... Od tohto navrhu sa urcite nedame dohovorit, lebo nam tiez roky trvalo kym sme tu terasu doriesili (konkretne asi 10 - myslim ale to zastresenie) a konecne ked je spravena tak na nej ovela viac zijeme :-) Nakoniec sme davali pevnu strechu, lebo vsetci co mali lexan, sklo, pergolu a neviem co nam hovorili, ze pevna strecha je najlepsia a urcite by druhy krat dali to... @pallacinka dakujem, idem sa inspirovat... No nam projektantka zle nakreslila, lebo do kuchyne budu dvere a zvysok pevna stena (teraz to tam dala otvorene). Plan bol dat ten stol viac na stenu (nie tak do prestoru ako to nakreslila ona). Teraz mam za kuchynskym stolom dlhu lavicu a ta by isla na tu stenu, takze posuvanie stoliciek mame vyriesene :-D...teda z jednej strany ;-) Idem pozriet link co si dala, presne to som hladala ....navrhy, rady, postrehy... Este vieme projekt riesit... @ianitka tiez uvitam projekt domu ak mi ho vies poskytnut ;-) Ano nad tou kuchynou este rozmyslam a linka by mala byt do U a nie do L ako to nakreslila projektantka. Na tej stene kde je balkonove okno som rozmyslala dat balkonove dvere 0.9 m a potom klasicke okno (posuvne), kt.parapet by bol sucastou linky a mohlo by sluzit aj ako vydajna :-D :-D :-D No este tu kuchynu premyslim.... Tu druhu kupelku musi projektantka prekreslit, lebo ju chceme samostatnu a aj samostatne Wcko...nie prechodovu cez izbu prave preto, aby sme ju vedeli vyuzit ak nas bude vela v jednej kupelke... :-N Teraz to tak mame a fungujeme v pohodke... @atlaska nie ...skoro dospele v jednej izbe a 2 cucoriedky v spolocnej (zatial). Starsi je cez tyzden na intraku (este bude 2 roky) a potom ak by isiel studovat na vysku tak pravdepodobne bude izbu vyuzivat... Po skonceni predpokladame, ze sa osamostatni :-D a mladsie mozme delit :-N Ta druha kupelka sa musi prekreslit, chceme samostatny vstup a nie z izby ako je to teraz...
Odpovedať
Náš projekt by ti nepomohol máme inak orientovaný pozemok - sme na kopci a dom sme museli orientovať po vrstevnici + plus je skoro až na konci pozemku (výhľad, odstup od suseda) takže obyvka, vstup a aj väčšina izieb má okná vpredu. A cesta je z boku (po dlhšej strane pozemku). je to dosť besná kombinácia ;-) Ale počet izieb určite neľutujeme. ;-) A susedia čo si nás voľakedy doberali čo to staviame za "ozrutu" (ozruta čítaj v preklade dom nad 100 m2) už medzičas stihli pristavovať jednu izbu a garáž ;-)
Odpovedať
@lenka_21 dom je velkostne v poriadku, keby si videla nasu 27m strechu, juuuuj :) tiez mi niekto napisal, ze mat 3 sklady v dome (tak ich nazval projektant) je luxus, lenze jedno je velka pracovna, ktoru chcem, ked si staviam dom viac nez cokolvek, bude tam vsetko co mam teraz na balkone, na wcku, v kupelni a uz to tam jednoducho nechcem, ani susiak na chodbe, ani zehliacu dosku v spalni, proste ta pracovna bude moje kralovstvo. My garaz nemame, lebo nie je ani miesto a ani nasa priorita, takze sklad c. 2 je so vstupom zvonku a je na bicykle a pod. a treti je spajza, kde tiez bude vselico a my toho vselicoho mame dost....Aj moj svagor horekoval, ze kolko by sme usetrili, keby sme ten dom mali na poschodi a pod. ale my sme schody nechceli. ANo bude nas to stat viac, a mozno ma deti nebudu pocut v detkych, ked budem kricat na ne z kuchyne, ale holt, to je dan uzskeho pozemku a velkeho domu :) takze ak tento dom pokryje potreby vasej rodinky a budete sa tam citit doma, tak nie je o com ;)
Odpovedať
My ich mame s garazou 8 :-D a este aj zahradny domcek.
Odpovedať
Profilova fotka
@mokuska2 ano presne o tom to je a mam rovnaky pocit ako ty... :-D :-D :-D Kedze ideme stavat druhy dom, radi by sme sa vyvarovali zopar chyb, ktore sme urobili pri tom prvom... :-p Nastastie ich nebolo vela, ale napriklad v tom case neboli v mode technicke miestnosti a to mi teraz straaasne chyba. Napr. mam susicku v pracovni a ked potrebujem dosusit pradlo tak ho mam rozvesane po dome a to ma dost jeduje ]-( Mame male deti, toho pradla je kopec, takze neustali boj. Takto to bude zavrete v jednej miestnosti a dovi dopo. To iste je aj susiak, vzdy si ho pohadzujem na terase, trave a pod...teraz ho vyhodim pred technicku miestnost nikto ho nebude vidiet a tiez dovi-dopo...Zehlacia doska, susiak v spalni, vysavac pod umyvadlom v kupelke ani nehovorim... ;-) Ano rada by som mala vstavanau garaz, lenze potrebujem hned na zaciatku aj terasu (tu sme na terajsom dome tiez dorobili az po 10 rokoch) a dodnes to lutujeme. Takze novy dom a terasa hned musi byt... Tiez si tam davame vonkajsie WCko a chcem tam mat mensi sklad, ale kedze uz viem ako na terajsom dome fungujeme viem, ze toto vyuzijeme najviac... To toho prirucneho v zime odlozim veci co boli na terase, v lete tam bude drevo na gril, grilovacie potreby, riad na grilovacku a pod... ;-) @atlaska :-D :-D :-D Idem este posmirovat tvoj fotoblog...
Odpovedať
Profilova fotka
@martuska75 Nevadi, ja som sa chcela inspirovat skor tym rozmiestnenim izieb, velkost izieb, kychyna a pod... @atlaska ta ista otazka, nevies mi poslat Vas podorys, rada by som videla riesenie kuchyne... Samozrejme moze byt aj do IP...
Odpovedať
nemam podorys v pdfke,ani v PC. Kuchynu amme spojenu z obyvackou /a nikdy inak :-D/ zehliacu dosku ja jedine v spalni, pri TV. zlozena je v satniku. Mala som to aj predtym. Tiez sme stavali druhy dom, ja chcem pradlo vzdy najblizsie k spalniam,neprenasat ho cez cely dom hore dole.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska u mna je plus, ze ja pradlo nezehlim...zehli mi ho pani co upratuje dom, takze s prenasanim nemam problem... :-D :-D :-D Ale je pravda, ze ked som zehlila tak vzdy v obyvke pri TV ...kedze som ranne vtaca kym vstala rodina (cca o 9.00 hod) tak som mala vyzehlene a navarene... ;-) :-D U mna je TV v izbe kde sa spi zakaz :-D , nemame tam ani elekktroniku (PC, mobil a pod). Dokonca sme zaviedli spanie pri totalnej tme (chvilku trvalo kym si mmm zvykol), ale teraz je to skvele.... Kuchyna/obyvka no kazdemu vyhovuje nieco ine a asi to zalezi aj od velkosti rodiny. Ked sme boli 2 potom 3 teraz 5 je to ine... Stravujeme sa trosku inac ako vacsina SK obyvatelstva, takze vela varim a mne to vadi (vyrabam rozne stavy, pesta, smoothes, vlastne kvasene produkty a pod.) ...navyse mame z obyvky vstup do spalne a detskej izby (obyvacka a kuchyna je v strede domu) tak v nej nemozem vobec rano varit, lebo budim cely dom... ]-( ]-( ]-( Preto sa tesim na moju novu kuchynu daleko od sveta i ked teraz este riesim ci mi nebude vadit, ze budem mat stol za chrbtom... =-) =-) =-)
Odpovedať
@lenka_21 presne viem o com hovoris :) u nas je takto priorita plot a chodniky, to som povedala, ze musi byt zaroven s domom, lebo ja nie som ochotna chodit po blate ci paletach dalsi rok ci dva. Radsej si kupim lacnejsie kachlicky, ci detom lacnejsi koberec ajtak ho budeme najskôr menit) ako chodit po paletach :) Aj chodby nam hovorili, ze su jalove priestory, ale my to tak nevidime, mame strasne vela obrazov, ktore chceme niekam rozvesat, takze si urobime taku minigaleriu ;) drzim palce, aby ste rychlo vybavili stavebko, my na to nase cakame celu vecnost ;) Inak ten nas projekt sa "rodil" takmer 2 roky, takze to nie je nic hrbr, presli sme aj cez garaz aj schody aj vselico a toto nam najviac vyhovuje
Odpovedať
Ked tolko vela varis, mas tu kuchynu malu. ja tiez vselico vyrabam domace, ale pekaren, zmrzlinovac, mixer,krajac.......mam v spajzke a tam sa to robi.
Odpovedať
Profilova fotka
@mokuska2 dufam, ze u nas ten projekt bude trvat kratsie :-D Stavebko ma vybavovat projektant tak to snad zvladne rychlejsie ako my ;-) Hej ved prave kazdy fici na inom... my mame krpcov a tiez si neviem predstavit blato, al.bez plotu. To tiez musi byt a tak nieco padne za obet. Nastastie uz byvame v dome a tak nejake predstavy mame...snad ;-) @atlaska nuz preto som si dnes dala zvacsit komoru. :-D Na terajsom dome ma 1,5x4 a aj to co pises mam presne tam...odstavovac, mixer, kavovar...a pod, lenze ked zapnem digestor tak je po klude v obyvacke. Plus sa onedlho budu krpci ucit a tiez sa budeme rusit, lebo zo zaciatku to bude asi v kuchyni... Uprimne ked sme byvali v dome iba dvaja prepojena obyvka s kuchynou bola skvela, ale ked pribudli deti zacalo nam to vadit.... No u mna je vyhoda, ze mame uz teraz dom a vieme co nam vyhovuje a co nie... Kuchynu mame 4,5x5 a postacuje...preto som poprosila projektantku nech to zmeni... to co som davala bol prvy nastrel... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 @zuzanka.zuzu @pallacinka @atlaska @mokuska2 @martuska75 @ianitka Ahojte, dakujem vsetkym za cenne tipy, nazory, rady...Dnes som sedela s projektantkou a poziadala som ju o zmeny... Uvidim ako to dopadne 8-)
Odpovedať
@lenka_21 aj nam stavebko vybavuje projektant, lenze milostivy sa na to 6 tyzdnov z vysoka ....., a ked sme to zistili (my sme si mysleli, ze to na stavebnom maju cas) tak smenarobili krik, az potom to zacal riesit. Lenze BVS, elektrarne, vsetci maju 30 dni na vydanie rozhodnuti....takze ak sa do jula dopracujeme k stavebku, mozeme si gratulovat. Keby sme si to boli riesili sami, tak podla mna uz stavebko mame. Sice by som tomu mozno obetovala tyzden behania a zistovania, ale vybavila by som to. My sme rozhodnuti mu za toto nezaplatit, nakolko kvôli nemu musíme byt o 2 mesiace dlhsie v podnajme, takze nech on kvôli svojej necinnosti a blbosti znasa naklady. Tym ti len chcem povedat, ze stare zname heslo doveruj, ale preveruj plati na 100%, takze urcite ziadajte od projektantky, aby vas priebezne informovala o tom, ake doklady dodala na stavebko, na co sa caka a pod.
Odpovedať
@mokuska2 ti co sa venuju vybavovaniu stavebka,maju kontakty a preto maju vyjarenia rychlejsie ako za 30dni. ja som vybavovala sama, jeden den tepefonovania,pisania ziadosti a navsteva posty. Ked sa mi vyjadrenia vratili, odniesla som to na SU. Akurat komin som si musela vyzdvihnut osobne,neposielaju postou-setria. A Telekom na pockanie,vtedy sa zato este neplatilo.
Odpovedať
@lenka_21 Tak drzim palce, nech to dopadne k vasej spokojnosti :-) My sme projekt inac tiez riesili vyse dva roky, teraz na to trosku doplacame, ale verim v happy end :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?