Aký je váš názor na projekt domu?

- nemam rad uzavrete priestory - nemam rad krtince - podklad som slohol z eko 85 / 104 / klasickej socialistickej kocky - pocet miestnosti a kuchyna-obyvacka, toto menit nechcem (rozlozenie). Ostatnym napadom sa nebranim / konstruktivna kritika. --------------------------------------------- Co mi vrta v hlave je otazka, ci ten projekt potrebuje nosnu stenu/priecku cez stred domu. Viem, otazka na statika, ale aspon orientacne. Vdaka za Vas cas.
Odpovedať
1
2
Projekt sa mi paci az na tie 4 dvere hned vedla seba (izby, wc,kupelka) a ze su tam len dve izby , ale to zavisi od toho kolko ludi bude byvat v tom dome . :) Chyba mi tam satnik :/
Odpovedať
Profilova fotka
@mpmivo Neviem síce načo sú ti 2 WC? Určite nie ste moc početná rodina podľa dispozície. Nosnú stenu môžeš mať medzi obývačkou a chodbou, potom nosný preklad a ďalej medzi kúpeľňou a špajzou.
Odpovedať
Profilova fotka
Krb či aký zázrak to tam je nemá komín. mini kuchynská linka,kotolňa dvere von ,zbytočné okno v obývačke.
Odpovedať
opäť raz chýba šatník, špajza a je tam jeden kozub navyše, ktorý je umiestnený úplne zle. inak vpodstate môže byť. natiahol by som ho do dĺžky a to tak, aby sa zväčšilo zádverie a kuchyňa. to okno nad sedačkou je o ničom. a ešte by som inak usporiadal kúpeľňu, aby nebol trón ako dominanta priestoru, umývadlá napchaté úplne do rohu a vaňa tak nejak neurčito. jo a ešte zádverie by som oddelil nejakou presklenou stenou.
Odpovedať
@logo22 3 ale aj pri takom pocte je niekedy problem :D @90klara9 vdaka, upravim to, minimalne tie dvere @antonmesaros o tom zazraku vobec premyslam ci ho tam vobec dat, kedze to ma byt ned. Neviem ktore presne okno? (mam rad svetlo, prikladam obrazok). Dvere von? - celkovo zmysel, alebo len orientacia? Kuchyna = bez umyvacky, ako meriam a pozeram ostatne projekty 3.5m je standard.
Odpovedať
Nemas rad krtince a linka je mensia ako v hociktorom panelaku. Dvere do technickej dat z chodby, volnu stenu vyuzit na dalsie kridlo linky. Pobehovat cez kuchynu so spinavymi fusaklami v ruke mi nepride akurat priejemne. V obyvacke prekopat okna, zrusit francuzske okno pri jedalenskom stole a ten prirazit k stene pod okno alebo celkom prekopat umiestnenie kuchyne a jedalne. Kupelna total na blbo vymyslena, sice obrovska ale podla toho co je jej stredobodom, je to hlavne tronna sien. :-S Tron vlavo za dvere, vanu do rohu pod okno, velkolepy sprchac walk in a umyvadla umiestnit na velkorysu skrinku. Hajzlik na chodbe radsej venovat na satnik. Valaska kocka, ktora ti je inspiraciou nie je prave vhodny zdroj. Jej vyuzitie bolo diametralne ine. Poschodie bolo len na paradu a spanie. Kuchyna bola v suterene a tam sa zilo cely den az kym sa neslo spat. Ale ak sa taku chystas prestavovat, tak najprv zisti, ktore mury su nosne a podla toho dalej kresli.
Odpovedať
@mpmivo v dnesnej dobe kuchynu bez umyvacky? Sporak v rohu? Tvoja zena vie co si tu malujes? Najprv sa velitelky hrncov a varesiek spytaj ako o ma byt. Lebo ta tvoja kuchyna aj s jedalnou je naprojektovana na uvarenie prazenice pre 6 ludi ale nie na varenie a pecenie pre rodinu (aj ked len trojcennu). Ak si single a neplanujes vyvarat nedelny trojchodovy obed so svieckovou tak by to hadam aj slo. Ano ,3,5 m linka sa najde aj v novych projektoch. Developerskych, kde developer setri na kazdom detaile a kuchynska linka je straaasne draha aj ta najlacnejsia. Takze je minimalizovana. Moja panelakova ma este dalsie 2 metrove kridlo, aj umyvacku ma.
Odpovedať
@mpmivo mne sa tie okna v obyvacke pacia aspon bude presvetlena a nebude v nej tma ;)
Odpovedať
@mpmivo ani ja nemam rad krtince, velkost izieb to je jedine co je ok, ostatne je otras, mas tam plno vyklenkov, zabitych metrov stvorcovych, kupelna uplne zle, s tou sanitou to hadam nemyslis vazne, vsetko bez napadu nic. Obycajny panelakovy podorys akurat metraz izieb je vacsia ale to je tak vsetko. Dycha z toho socialisticka era. Kuchynska linka mala, zadverie hruza, hajzlik bez okna detto. ten vyklenok v spalni bude ako co? Sauna? Lebo je to blbovina. S Ten pozemok je ako orientovany? Kde je zahrada? Kde je cesta?
Odpovedať
Čo chvíľa ťa tu ukameňujú :D :D :D Ale tiež by som sa osobne pozrel po projektoch na nete prípadne vyhľadal architekta ... Je vidieť, že ten dom kreslil "laik" a má kopec malých nedostatkov a tak všeobecne moc nedáva zmysel ... Je kopec podobných projektov, ktoré majú mierne nad 100 m2 užitkovej plochy, sú pri tom 4 izbové a vo všeobecnosti, ak na ne pozerám, vyzerajú poriadne priestrannejšie než to, čo si sem hodil :) Na druhej strane, sa nemusíš riadiť všetkými radami ... - šatník nepotrebuje každý, mne by ani náhodou nechýbal :) - prechod z technickej na dvor je super (prípadne z technickej do garáže a z garáže na dvor), ten by som chcel určite zachovať ... - záchod naozaj nemusí mať okno, jeden výkonný odsávač (nie ten polský ventilátor) a máš vyvetrané behom pár sekúnd bez toho, aby si v zime riešil sadanie na ľadovú dosku :D - zváž, kde sa odohráva Váš rodinný život. Ja napríklad do spálne chodím len spať, prezliecť sa prípadne si plniť manželské povinnosti :D Inak tam čas netrávim a preto by som mal radšej menšiu spálnu a metre by som preniesol do dennej časti, teda kuchyne a obývačky ...
Odpovedať
@mpmivo ahoj, co sa tyka nosnych murov tak velmi zalezi aky druh stropu a strechy ides robit? Ak pouzijes len cisto vaznikovy krov a strop bude sadrokartonovy, tak nosne priecky vobec nepotrebujes. Ak klasicky zelezobetonovy monilit alebo miako vlozky, tak urcite nosne priecky budu potrebne. Co sa tyka podorysu, tak tam budes byvat ty, osobne mi to pride take nijake, ale je to tvoja predstava:-)
Odpovedať
@mpmivo skus si pozriet moj projekt v albume. Na takmer rovnaky podorys (ja mam 9x13) sa mi vidia tie izby male... ja mam tri izby, kazda po cca 14m2 + ostatne to, co ty.... a este aj spajzu.... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
v skratke najdi si architekta
Odpovedať
zaklad pekny, drobnosti by som si doladil.. ale skelet pomerne OK kritici na socik, ja tam nic socialne nevidim.. podla mna, moj nazor, lepsie ako hypermoderne smartdomy, ktore su nefunkcne...
Odpovedať
Bez problemov, nato som to sem dal, aby sme to doladili. Architekta nepotrebujem, ja a vy nim ste. Ja nevidim rozdiel medzi satnikom a vstavanou skrinou. Technicka miestnost je spojena so spajzou, len tak pre info.. Smerovka je vlavo hore. Co ma zaraza.. vela vyklenkov? Praveze sa mi nezda, ked porovnam ostatne projekty. PS: krov bude vaznik + sdk PS2: je to vo faze kedy s tym mozem manipulovat volne ja, napisat "najdi si architekta" nato je moja odpoved: neodpovedaj.
Odpovedať
Profilova fotka
@mpmivos tým architektom si fandíte , správne sa pýtate na statiku, len upozornenie, dvojumývadlo v živote nepoužijete., možno, keď budete deti učiť umývať zuby.
Odpovedať
Ak uz mam poradit konkretne.. 16.18m2 izba, neuberal by som z nej na ukor kupelne.. cize celu kupelno-stenu by sm posunul napravo, ale aj ked, to ej to iste ako keby dvere posuniem nalavo :D pointa je, ked sa otvaraju dvere tak ako su tam, aby si nemusel mat pocit, ze ides cez polmetovu chodbu, kym sa realne dostanes do izby, ale aby sa nezmensila kupena, moze sa roztiahnut cely dom o pol metra :D maost linky sa vyriesi extremne jednoducho - vstup do spajze sa posunie nizsie na obrazku a moze tam byt L linka, dokonca jemne aj U linka.. dalsia vec, preco je vstup vsunuty do domu? ubera to priestor, komplikuje murovanie, ale nie velmi, - skor je to dizajn zvonku ? len tak, komentujem, nekritizujem.. to mikro wc, okno nepotrebuje, ale aj keby, tak by som to dal tam a aj z dovodu, ze ked pridem z vonku zasvineny, neprejdem vela metrov az do stredu domu.. bude rovno pri dverach izby som mierne zvacsil, ale nie ne ukor ineho, to by som potom rovno adekvatne k tomu nafukol aj cely dom.. keby ide o chybajuci priestor v kupelni.. ale aj keby sa na tom nic nemeni, tak da sa s tym zit urcite :Dale ono, tych 16 a 18m2, to nie je zle... sam nebudem mat vacsie izby v dome, aj ked, zial... vlastne presne rovnae budem mat, +-1m2 ale obcas sa chytam za hlavu, ako projektant setri 1 meter tu a tam pre 400eur celkveho nakladu navyse.. ale lepsie ako panelak, o asi kvadrilion percent.
Odpovedať
architekt /projektant je dobry hlavne vtedy, ked clovek vie, co presne chce, lebo ani jeden z tychto nemaju vestecku gulu... a nevedia, co clovek chce, ked obcas ani zakaznik nevie co chce :D toto pisem z mojho zivota, ja som projektantovi / architektovi povedal len to, aby bol dom konstrukcne jendoduchy, a nie velky, urobil to na 180m2 a kamarat ma sprdol, ze naco tak velky, teraz mam 140m2 ale rozpon izby 3,6m je dost onicom. ale ujde to.. tym chcem povedat, aby clovek premyslal a premyslal a premyslal, co je pre neho presne dobre.. rozmyslal, chodil po navstevach a hladal to, co nechce a to co chce... dvojumyvadlo je fajn, ked su dvaja ludia co chcu naraz umyvat si nieco.. ako napr manzelia co idu naraz z domu.. ale ten 1m2 asi nestoji za to.. cize jan45 ma pravdu.. ja ho tam tiez nedam, aj ked zena ho chce - ale to ejta retardovana modna vlna... to je ten sibnuty konzum... ked tak, silne odporucam PLNOHODNOTNE umyvadlo do toho maleho wc, NIKDY NIE MALE UMVYADLO, to je kravina na entu - to vyhodis po 1-2 rokoch... tam strieka voda von atd..
Odpovedať
Oplatilo by sa aj citat moj uvodny prispevok. Ale tym ktori poradili dakujem. Stale je to pracovna verzia, finalne budu dve medzi ktorymi sa budeme rozhodovat. Cesta je na zapade, na severe je plot, na juhu je miesto cca 10m (tam este bude terasa), na vychod zahrada. Vzduch bude riesit rekuperacia. Ten kto dobre poradil sa tu urcite najde ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@snowy66 za toto? Vezmi si do ruky kalkulacku, ak ti to nieco hovori. Nie dik.
Odpovedať
Dobre premysleny projekt ;) paci sa mi
Odpovedať
Profilova fotka
@mpmivo ak si dobre pamatam spajza a technicka miestnost nesmu byt spolu. Teda to nam asi tvrdil projektant. Mozno niekto to tu bude vediet potvrdit. Naozaj vsetko zalezi od toho kolko clenna rodina budete v dome byvat. Suhlasim so satnikom, nemusi byt staci roldor skrine. Zadverie by som zvacsila a dala tam este jeden roldor. Teraz mam podobne velke zadverie a je to strasne male. Stale s tym zapasime. Na dlzku ho mas Ok, ale na sirku by som pridala tych 650 a spravila po celej dlzke roldor.
Odpovedať
@lenka_21 este jeden? ved tam nema ani jednu skrinu a ani sa tam ziadna nezmesti.
Odpovedať
@atlaska
Odpovedať
@lenka_21 to zistim, prave sa chcem vyhnut malinkej spajzi bez okna, zato by som to chcel spojene. Ale ta moznost tu je ako pises. Co presne zle je s vasim zadverim? Pretoze sme planovali to vase od vas ukradnut, presne ako mas na obrazkoch :-D . Ked tak nato teraz pozeram, ten satnik 2 mi pride ako zabite miesto v spalni. Nie kvoli ploche ale kvoli tomu ze preden nic nedam. Mohol by ist do zadveria za dvere (napravo +650/700) a steny posunut.
Odpovedať
Profilova fotka
@mpmivo na dome co staviame mame uz velkost zadveria dobre... Na tom co v nom teraz byvame je male. Mame podobne rozmery ako mas ty nakreslene a je to malo. Preto som radila rozsirit ho o 65 cm, aby sa tam dal dat roldor... Takze v tej podobe ako ho mam na obrazkoch ho kludne mozes ukradnut ;-) @atlaska no do jednej izby sa mu v pohode roldor na celu stenu zmesti. Nevidim dobre jeden rozmer, ale zda sa mi, ze ta izba je 4,2x4 (a nieco, nevidim to dobre), ale tu roldor skrinu da. Tu druhu izbu by som rozsirila na cca 3,8 ak sa da tak 4m a potom tam ten roldor v pohode da. My budeme mat teraz roldor v kazdej izbe, plus mame jeden celkom velky vo vstupnej chodbe a plus na chodbe. To musi stacit, ak nie tak potom by sme si mali upratat v nasom zivote, lebo ak potrebujeme viac miesta v zlozeni v kt.sme tak nieco mame v nasich hlavach zle :-D :-D :-D
Odpovedať
@lenka_21 bavili sme sa o dalsom roldore v zadveri a tam nieje navrhnuty ani jeden nieto este + jeden a ani sa tam nezmestia, teda take aby tam vosli kabaty kolmo na stenu.
Odpovedať
@atlaska su tam tri, dokonca som ti to ocisloval a poslal obrazok, sem. Jeden sirka 470, druhy 560, treti 980. Schvalne, dnes to upravim podla technickeho listu vyrobcu, pripadne tam hodim priecku, aj ked ja v tom zmysel nevidim. @lenka_21 mozes mi prosimta poslat vas novy projekt? Staci mi len vysek z vchodu/pripadne rozmer (v albume to mas strasne mrnave). Rozmery izieb su 3450x4530 a 4280x4970 - tuto caka ta uprava. Sam som zvedavy ako to vyda.
Odpovedať
@mpmivo to vsetko je zadverie? Asi nie skor to budu izby. Zadverie je chodba , cast za vstupnymi dverami.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?