Váš názor na projekt od Promiprojektu

Aký máte názor na tento projekt domu? http://www.promiprojekt.sk/projekty/s... Zvažujeme jeho stavbu, no sú aj obavy, či nebude nákladný na prevádzku - energie .... zvažujeme miesto garáže izbu a zmenšenie o balkónovú časť ......... je reálne postaviť ho za cca 90000 EUR? Ďakujem za všetky názory.
Odpovedať
Profilova fotka
Ten dom vyzerá s ohľadom na úsporu energíí (tepla) veľmi dobre.Toho sa báť nemusíte.Jednoduchá stavba bez zbytočností.9 000€ je tak tak na hranici skôr rátajte okolo 100 000€ a dostanete ho stratami energií blízko pasívu.
Odpovedať
@antonmesaros Ďakujem za názor :) ... blízko pasívu ... s použitím technológie pre pasív? či ako? ... poradíte z čoho stavať? chceli by sme s ytongu, ... dostávame rôzne rady ... ísť do Lambdy 375 a zatepliť cca 10 polystyrén ... či menej do hrúbky obvodových múrov a viac do zateplenia ... vďaka za názor stavebníka :)
Odpovedať
Profilova fotka
U mňa jednoznačne murivo na RD Ytong 375mm. + zateplenie stien polystyrén 150mm(austrotherm+ baumit omietky ) .
Odpovedať
@peve151 urcite tensie murivo a hrubsie zateplenie. Je to tu rozoberane uz niekolkokrat. Skus pohladat v inych temach a vsetko sa dozvies :-) Ak zrusis balkon a garaz, tak si na dobrej ceste. Potom uz "iba" dom spravne orientovat, dobre zateplit, vyriesit tienenie a minimalizovat tepelne straty vetranim a bude z toho usporny dom ;-)
Odpovedať
@janvirostko ... ďakujem :) vstup na pozemok od cesty máme zo západu .... môže byť aj vstup do domu? bolo by to OK? ... viac okien je na východ a západ ... a názor na cenu výstavby? ..... odhadom .... dá sa vtesnať do cca 90000 EUR?
Odpovedať
Projekt celkom dobre riešený, ibaže ja som stále neprišiel na chuť tým "kvázi" terasám bez strechy s drevom nad hlavou, ktoré nemá žiadnu funkciu, ale toť môj názor. Tých 100.000 EUR je podľa mňa dosť veľká suma, ale pokiaľ vám to bude stavať firma, tak je to celkom reálne: skús pozrieť www.heluz.sk. www.porotherm.sk, www.ytong.sk, www.porfix.sk orientačne som kukol v podobných parametroch - ale nie úplne identických: HELUZ STi 380 brúsená ..... R=4,37 ..... 53,00EUR s DPH / m2 YTONG Lambda+ 375 ..... R=4,41 ..... 45,31 EUR s DPH / m2 PORFIX Plus 375 ..... R=4,31 ..... 38,70 EUR s DPH / m2 POROTHERM 380 Ti Profi ..... R=3,40 ..... 43,97 EUR s DPH / m2 rôzny predajcovia = rôzne zľavy, niektorí dávajú aj penu alebo maltu v cene na celý dom, rôzne iné parametre ktorými sa obvodové murivo líši - popozeraj, poňúraj - hlavne si daj naceniť vééééééééééééľa cenových ponúk a uvidíš, čo kto a začo ponúkne alebo potom hrubšie murivo a žiadnu izoláciu od 375,380 hore, alebo tenšie murivo do 300 a s izoláciou
Odpovedať
@achelan .... veľmi pekne ďakujem za názor aj za rady :)
Odpovedať
Profilova fotka
ak svojpomoc, tak áno. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den,mam otazku aj ste stavali ten standart 135???
Odpovedať
mám ho v merku, ale vidim trošku nedostatky...
Odpovedať
@tvojaritka aj my zvažujeme tento projekt, aké nedostatky máte na mysli?
Odpovedať
prrr zle som sa vyjadril.. su tam veci ktoré by som riešil inak.... pre ineho to môže byť ok... nedostatky sú to iba mojou optikou... pred domom z čelnej strany potiahnuť kúpeľku zarovno garáže zväčším tým kúpeľku kde možno aj práča a kotol vojde.... a balkón nad garážou natiahnem na celé priečelie... francuzske okno môže zostať.. ale balôkon na celú šírku... neviem či som sa vyjadril zrozumiteľne či si to vieš predstaviť
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
dobrý deň, postavil niekto tento domček? sme ho objavili v projektoch a páči sa nám?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?