Vas nazor na projekt?

Ahojte, lubi sa niekomu tento podorys? Pripadne co sa Vám zda byt zle. Dakujem Nataša :-)
Odpovedať
Vstup do domu V slnka, terasa J.
Odpovedať
je to pro rodinu s jedním dítětem. obývák super. nelíbí se mi záchod v zádveří, navíc hned za vstupními dveřmi, nelíbí se mi zazdění do obýváku, musí se chodit přes zádveří, dále malé okno v pracovně, je to na východ, bude tam tma, vyměnila bych to za technickou (resp. ještě prohodit technickou s koupelnou)... šatna super, možná až zbytečně velká, zvážila bych vchod z chodby. dítě má poměrně malý pokoj s minimem úložného prostoru
Odpovedať
@patrikovci nepises, ako a kde mate susedov. zadverie je tazke riesit ohladne ulozneho priestoru a miesta na sedenie pri obuvani
Odpovedať
WC by som vymenila so spajzou, ten vstup do nočnej časti oproti vstupu vpravo by som zamurovala a dala by som ho z obývačky oproti výstupu na terasu. V predsieni Vám vznikne veľký uložny priestor. Pracovnu by som vymenila s kupelnou, východ je dobrá poloha, v lete tam bude aj rano aj popoludní prijemne.
Odpovedať
Pekny navrh. Tiez by som to wecko zo zadveria dala do technickej a z toho priestoru urobila maly satnik. Dvere z tech. do zahrady su skoda penazi a zbytocne uniky tepla. Aj tak budete potrebovat zahr.domcek a techn. zapracete vecami z domu,navyse je tam pracka, to mi pripada velmi spinava zona na pracku-exter.-interier. Radsej by som urobila vychod na terasu aj z kuchyne. Satnik obrovsky, aspon si natahajte do neho vodu a kanalizaciu a zaslepte,keby ste tam niekedy chceli urobit malu rodicovsku kupelnu, tie rozvody su par eur.
Odpovedať
To WC v zadveri sme sa snazili dat niekam inde, no vzdy nas zastavi to ze chceme aby bolo pre ludi co pridu ma navstevu a chceme tam okno. Takze vzdy skonci v zadveri.. :-S @katka888 susedov nemame zatail ziadnych
Odpovedať
My mame tiež WC-ko takto v zadveri a vobec to nijako nevadi, prave naopak, je oddelene od ostatnej casti domu a presne, pre navstevu je to super, lebo ked sa zavru dvere na wc a chodbe, je tam sukromie. aj okno mame a to tam musi byt. mne sa navrh paci, satnik podla mna velky, ale to je vec nazoru a potrieb.
Odpovedať
Aj my mame vo vstupe wc, lenze mame obrovsky dom, vyuzivame ho hlavne my,navstevy ani nie Ale je to uplne ina situacia ako u vas.
Odpovedať
@patrikovci Ak tie obliny pozemku znamenajú križovatku a cestu pri východnej hranici pozemku, tak môžeš dom posunúť na východ a dať tam dvojgaráž. Inšpirácia: http://s16.postimg.org/ucw8deypg/bung... . Okolo cestny môže ísť plot z farebných štiepaných betónových tvárnic, z juhu budeš od neho dosť ďaleko aby ste mali slnko, ale nebude hluk.
Odpovedať
aaaj moment, vľavo je juh, tak ten dom treba nakresliť ináč. Prečo ľudia nekreslia juh dole??? Alebo ho nevyznačia do výkresov.
Odpovedať
No nič, už nič nekreslím, kým nebudú zakreslené aj okolité pozemky, stavby, treba uviesť požiadavky úradu, susedov a samozrejme svoje na dom. Inak by to bola zas zbytočná práca.
Odpovedať
Podľa mna máte zbytočne veľa okien v obývačke, nebudete môcť viac menej inak zariadiť ako máte teraz navrhnuté. Ja by som zrušila jedno od terasy a dvere a terasu zväčšila, najlepšie veľké posúvne, budete mať úplne iný pocit zo záhrady ked si ich v lete otvoríte. A asi by som zrušila aj okno za tv.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Bol som v takomto dome. Bol to katalógový projekt. A dispozícia bola na 95 % totožná s obrázkom.... Ibaže išlo o zrkadlový obraz. Bol to šikovne vymyslený dom. Vedel by som si predstaviť bývanie v ňom. Ja som vzápätí však siahol po inom projekte - avšak predovšetkým preto, na moju parcelu bol tento trochu priširoký... Ale myslím, že pekný, šikovný, vymyslený... A aj ten pánko, čo som uňho bol to mal vymyslené - aj s kúrením: slnečné kolektory, kozub, kondenzačný kotol, podlahové kúrenie.... a všetko pekne prepojené.... Simply clever.... Ja myslím, že je to dobrý koncept - tento dom. :-D
Odpovedať
Tie dvere na technickej sa mi páčia. Ak tam budete prať, môžete prádlo priamo vyvesiť von na dvor a nemusíte s ním chodiť cez celý dom. Ja v technickej - u mňa bordeláreň, tiež tam mám práčku - v zime aj suším prádlo. Je tam teplo od kotla a trochu sa tam aj vetrať môže.
Odpovedať
@trend270 Dakujem za nazor. Presne preto sme tam tie dvere dali, zaroven aj kvoli noseniu dreva do domu a ten kto ma psa v dome, vie ze ho obcas treba umyt. Navrhnuta je tam vyssia vana. Dufam ze to bude prakticke nakoniec :-) @leonardom dakujeme, je to uz asi 99 projekt kym sme to vymysleli :-D co sa tyka kurenia sme stale na bode mrazu, plyn je pre nas z hladiska ceny dotiahnutia do domu vylucene :-S takze budeme spekulovat
Odpovedať
Profilova fotka
@patrikovci S tým kúrením je to o tom, že ako zateplíte, rozumej aké budú tepelné straty Vášho domu. Onen pánko, čo som bol v jeho dome mal nejaký "vytunovaný" Ytong tvrdil, že ani zatepľovať nejde. Ako vravím, mal premakané kúrenie - kvalita by Viessmann. Ja mám však inú filozofiu: 30-ka Heluz + 20-ka polystyrén a vystačím si s minimalistickým elektrickým podlahovým kúrením, ktoré ma vyjde na maximálne 1.500 €. Rátam, že tepelné straty môjho bungalovu budú v rozmedzí 2,8 - 3 kW... :-D Ja si teda plyn vôbec nedávam (aj keď ho mám na hranici pozemku), lebo investícia do teplovodného plynového kúrenia začína niekde pri 5-6 tisícoch. Ten pánko má v tom niečo cez 12 tisíc... Pri elektrike žiadne revízie, žiadne poruchy.... - čo pri plyne povedať nemožno...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?