Váš názor na náš domček

Práve sa rozhoduje u projektanta. Bol by som rád, ak by ste vyjadril svoj názor či je to ok. Orientácia domu je na východ - západ. A bol by som vďačný aj za radu aké kúrenie - zatiaľ vyhráva elektrická podlahovka, ale rozmýšľam nad teplovodnou podlahovkou cez elektricky kotol plus prieduchy z krbu. nie je tam plyn. dom bude 30cm - ytong, solbet ,- alebo niečo podobne obvod a zateplenie 20cm polystyrén. Okna trojskolo. 102 - predsieň 103 wc 104 chodba 105 obývačka 106 kuchyňa 107 komora 108 kúpeľňa 109 - 112 izby 113 tecnická miestnosť 114 terasa drevo + lexan.
Odpovedať
1
2
@majsterzdeno Aj mu povieš že prečo podlahovka? Alebo len tliachaš na fóre?
Odpovedať
Profilova fotka
@majsterzdeno on má navrhnuté 3-sklo, o komorách nie je žiadna zmienka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
čo sa týka domu, nedával by som dvere z chodby do obývačky, nechal by som otvorený vstup
Odpovedať
@majsterzdeno no tie náklady až tak rapídne neklesajú, bohužiaľ, a čo je horšie, s tou "lacnejšou" tarifou sú stále nejaké problémy...
Odpovedať
máte 3x WC-ko v dome? ja by som to malé WC pri vchode zrušila a nechala si radšej väčšiu komoru, zíde sa... inak pekný projekt :)
Odpovedať
Profilova fotka
Dvere do koupelny a do technicke mistnosti bych dala urcite otevirani ven. Vadi mi, ze ze vsťupni chodby jdete rovnou do obyvaku - dokud jsou deti male, tak ok, ale pozdeji by mi vadilo, ze si kazdou javstevu musi vodit obyvakem, kde budu ja(jako rodic) napr. Jen v nocni kosili :) dale mi vadi, pokud budete mit treba 2 deti, ze nemaji stejny pokojicky - kazdy pokoj je jinak vykousnuty. Asi bych se vyprdla na spajzku a kuchyn udelala do U. A okno u jidelniho stolu bych zvetsila, aby stul byl na strede okna. Taky si urcite do projektu nejdrive rozkreslete skrine, postele... Je to fakt dulezite, predejdete tak moznym problemum, pri zarizovani
Odpovedať
Pekný domček to bude. V miestnosti 112 by som zrušil tú kúpeľňu a to hlavne preto, lebo hneď vedľa máš ďalšiu... Tým pádom nepotrebuješ okno, dvere, sprchový kút, wc, umývadlo, batérie, dlažbu + práca a dosť ušetríš. Radšej si tam urob šatník, prípadne si kúp záhradný domček :-)
Odpovedať
tak tak, presne ako píše hhranolka...najlepšie je všetko si do detailov rozkresliť a navrhnúť aj kde chceš mať vypínače a zásuvky, aby si to nemal niekde kde sa k tomu potom nedostaneš :-N
Odpovedať
Ja bsom wecko vo vstupe nechala. Ale rozsirit ten vstup aby tam vosla vstavana skrina, 50cm je malo na jej hlbku nezavesis tam zianu bundu. Chodenie cez obyvacku mne nevadi, v pyzame tam sedavame len rano. Ale to je o zvyklostiach rodiny.
Odpovedať
Článok sa načítava...
v tej miestnosti 104 (chodba) budeš mať celý deň tmu, pomohol by nejaký svetlovod, minimálne by som volil presklené interiérové dvere
Odpovedať
@tommi_d O žiarovke si ešte nepočul? Ty svetlovod... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@tommi_d stačí ak zruší dvere z obývačky do tej chodby, ináč nerozumiem na čo sú tam takto sa interiér už nerobí
Odpovedať
Veľmi dobra dispozicia...
Odpovedať
pekný, ale tiež by som to 3. wc zrušila, zdá sa mi zbytočné
Odpovedať
@radopp no jasne len v Poprade sa stavajú domy kde je potrebné na chodbe celý deň svietiť...
Odpovedať
Dakujem za nazory. Ta druha kúpeľna je pre svokru , ktorá bude bývať s nami. a to bude jej izba. este nazor na kurenie. dakujem.
Odpovedať
@ondrej77 Daj si teplovodný krb do obývačky, akumulačnú nádobu a radiátory alebo podlahovku ak veľmi chceš a pripoj elektrokotol. Úniky tepla cez komín ti zvýšia celkové náklady na energie nepatrne a na druhej strane získaš lacné teplo na vykurovanie aj teplú úžitkovú vodu. Do akumulačnej nádoby by sa dalo zapojiť aj solárko. Vodnou podlahovkou sa dá trochu chladiť dom v lete. Predpokladám že ťa zaujímajú výpočty nákladov a návratnosť medzi variantami. Možno ti to niekto spočíta, ak už nedokážeš poďakovať tak aspoň zaplatíš. :-D Na druhej strane sa môžeš vykašlať na hrubý polystyrén, špeciálne okná a vetrací systém, takže celkovo ťa dom nevyjde drahšie a budeš mať nižšie prevádzkové náklady. Pasívne domy sú mýtus ktorý má trošku význam pri plne elektrickom kúrení. Ale ak máš akúkoľvek energiu lacnejšie, tak pasív nepotrebuješ. Miesto plynu by bol zaujímavý peletový kotol, nechaj si preňho miesto v technickej miestnosti.
Odpovedať
@ondrej77 Pekna dispozicia, je to elegantne riesenie. Denna a nocna cast.. Aj my to mame, ale kedze je dom do "L", mame o jednu chodbu naviac.. Toto je super. Zateplenie a 30cm muriva je OK. Skoda, ze podobne nerozmysla vacsina ludi. ;-) Jedinu pripomienku mam ku kureniu - zacni vypoctom TS, potom navrhuj kurenie, prepocitaj TS atd az dojdes k zelanej spotrebe tepla a sposobe jej dodavania :-) A pozor na kombinaciu teplovzdusny krb a podlahovka. Podlahovka naakumuje v potere mnozstvo tepla a ked zakuris v krbe, budes mat prekurene. Budes musiet mysliet den dopredu, ze ides zakurit v krbe! Jedna vec je projekt, druha je, ako budes realne kurit. Krb nie je moc vhodny ako hlavny zdroj. @radopp "Pasívne domy sú mýtus.." W T F ?!?!?!?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@ondrej77 Taka otazka. Este sa vratim k tej spominanej miestnosti pre svokru. Ja zijem v Irsku a vlastne hned z izby mame vlastne WC. Chcel som to iste doma, ale architekt ma upozornil, ze nie je mozne z obytnej izby mat priamo vstup na vlastne WC. Musi byt delena miestnost dalsou miestnostou, chodbou, alebo satnikom. Cize ja to mam navrhnute tak, ze zo spalne mam dvere do satnika a zo satnika na vlastne WC so sprchou. Ako je ale mozne, ze ty to v navrhu mas? Vraj by mi to nepreslo pri kolaudacii. Jedine to nechat ako satnik a WC dobudovat dodatocne po kolaudacii. Riesil si to?
Odpovedať
@ondrej77 Este Ti pridavam moj podorys, aby si vlastne pochopil, co som myslel. Ked si pozries najvacsiu izbu, je to spalna a miesto satnika som chcel priamo WC, ale nedalo sa, musel byt satnik a potom WC.
Odpovedať
@smolkosk V hoteloch som videl vstup do WC-kúpelni zo spálne. Nič neboo cítiť. Asi tam bol vetrací systém s odsávaním z WC. A možno nie je dobré svokru vylučovať z rodiny a dávať jej vlastný záchod. :-)
Odpovedať
@smolkosk - tak to teda cumim. My mame hned zo splane vstup do kupelne, kde je WC a ani pri schvalovani staveb. povolenia a ani pri kolaudacii nepadlo slovo, ze by to nebolo OK.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som tie sprchy dala obdlznikove, a nie takto oblukove, iba to zabera miesto a neposobi to pekne... tiez by som zrusila dvere medzi obyvkou a chodbou do izieb -- ale zalezi od hlucnosti rodiny v obyvke a od veku deti, niekedy su jedny dvere (tie izbove) malo... otocila by ysom pravost- lavost dveri v miestnosti 113 a co najtesnejsie by som umiestnila dvere v tej sikmej stene do obyvacky smerom ku kuchyni -- na druhej strane v chodbe ti tym vznikne priestor na vstavany trosku asimetricky satnik a vstavanu skrinu, sice nie po celej dlzke lebo pri vstupe mas iba 50 cm, ale je to dost dlhe a tiez potrebujes niekde mat aj topanky a sediet a hlavne -- nezapratat cely vstup, mas ho dost veliky :) a kuchynu by som tiez potiahla do U, a tu spajzu... ak chces, tak maj, ak nechces, tak zrus..... ale nevadili by mi tam tie dvere v kuchyni.... alebo mozno by som tam dvere nedavala, a pohrala by som sa so zariadenim kuchynskej linky a dvere by som spravila do spajze take "tajne" - aby kuchyna bola jednoliata.... ale to je uz o vkuse
Odpovedať
Profilova fotka
aaa, este jedna dolezita vec, som zabudla... priecky, medzi izbami a kupelnami ( s vynimkou kuchyne, tam to nejako riesit netreba) urcite aspon 150!!! obzvlast, ak v tom budes viest rozvody.....
Odpovedať
Profilova fotka
@ondrej77
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?