Váš názor na dom

Dobrý den, chcem sa spýtat na Váš názor, co hovoríte na tento dom, a aký by bol podľa Vás rozpočet, dakujem za každý názor.
Odpovedať
Profilova fotka
Hmmm, zabudla si vlozit projekt.
Odpovedať

Odpovedať
Uz je to v poriadku, ďakujem za upozornenie.:)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirasima Na to že takýchto bungalovov je tu cca 75 % s malími obmenami tento patrý k tým slabším, malé izby hlavne rodičovská spálňa, minimum úložných priestorov, dosť malé okná v spoločenskej časti na dnešné pomery napríklad v jedálni je také okno ako na wc, kúpeľna je len žart však, jedno umývadlo na toľko ľudí, najhoršia vaňa ( rohová ) a žiadna sprcha. Ešte som si všimol do technickej miestnosti by sa dalo vchádzať zo zádveria cez ten výklenok lepšie ako z obývačky. Moja rada trocha natiahnuť rozmery a pridať miesto tam kde chýba.
Odpovedať
@martosko pekne zhrnute Este by som dodala, ze s nakupom ides cez cely dom, ale do spalne trafi navsteva skor
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko @zuzka60 @mirasima Vonkoncom si nemyslím, že je to nejaký nepodarený dom. Skôr naopak: celkom pekný príklad milého domčeka, vymysleného na úzke parcely. Sprchovať sa predsa možno aj vo vani, ak by už o to šlo... ;-)
Odpovedať
@martosko hajzel da k vani a kludne tam da 2 umyvadla nevidim problem. Uzky predpokladam musi byt ale tiez by som mozno pridal meter na dlzku. @zuzka60 nakip cez ceky dom? Prosjm ta kednuznje to pol domu a tuto blbost di usetri, to mas problem odniest tasku 8m ale ked ju nesies 6m to je uz ok? Ty pustas navstevu tak za im ukazes z vonku dom a nechas ich prehladavat dom? Takze mas dom kde je pri vchode hned obyvacka a mas pre istoru na podlahe ciaru s kade saju ist..Paneboze....
Odpovedať
môj názor - nejak inak premysleť samostatné WC a technickú miestnosť. Do technickej ak by sa dalo chodiť z vstupnej chodby. A možno ešte vymeniť tech. so zádverím.
Odpovedať
Mne sa to zda celkom ok, ani izby nevidim ako male. Akurat by som pomenila dispozicne vchod s technickou miestnostou, cize vhciod do domu by bol v obytnej casti a nocna cast by bola akoby oddelena. Tiez samostatne WC a kupelnu by som rozvrhla nejako inak. Rohova vana je naozaj velmi neprakticka, ale je to asi individualne. Sprcha mi tam ale chyba. Ale v zasade sa mi ten domcek vidi. Garaz je kde?
Odpovedať
@mirasima Mne sa páči. Asi taký musí byť s ekonomických - priestorových dôvodov. Tá spálnička by mohla byť o dva m2 väčšia.
Odpovedať
Celé zle!
Odpovedať
@mirasima Nenechaj sa odradiť prehnanou a nekonštruktívkou kritikou. Návrh domu sa nikdy nebude páčiť každému, vždy sa nájde niekto, kto by niečo inak pomenil (aj keby si to 10x zmenila). Dôležité je, aby to tebe vyhovovalo, ale boli pritom dodržané nejaké normy. Ak už chceš nejaké tie nápady na zmenu, tak tu sú. Predpokladám, že to bude na úzky pozemok, ak je dom taký slíž. Ak nie, tak ho rozšír. Spálňu by som vymenil s vedľajšou izbou, nech je spálňa ďalej od vchodu. Posteľ by som potom otočil doprava o 90 st. a k celej obvodovej stene by som spravil vstavanú skriňu. Do malého WC daj menšie okno. Alebo ak chceš na celú šírku, tak iba taký úzky pás vo výške cca 170 cm. Inak si budeš pripadať ako vo výkladnej skrini. V obývačkovej časti neviem, kde chceš mať dvere a kde okná, ale tá sedacia časť je dosť nešikovne umiestnená. Ak niekde pri nej budú dverer na terasu, zle sa ti bude vychádzať. Dal by som balkónové dvere ku kuchyni, oproti TV iba okno a sedačku by som oprel o tú stenu oproti TV. Potom môžeš spraviť východ na terasu vedľa TV (súčasný otvor zväčšiť alebo posunúť k TV.) Už len z dôvodu, že za tenkou stenou je obývačka, nie je dobre umiestnená spálňa. Ak niekto bude chcieť spať a v obývačke sa bude pozerať TV, bude ho to rušiť. Preto je lepšie dať spálňu na koniec chodby. Do tak malej kúpeľne je škoda dať rohovú vaňu. Viem si ale predstaviť asymetrickú vaňu, napr. takúto: http://www.ozonius.sk/asymetricka-van.... PRedpokladám, že takú si tam chcela dať. Rohová ti zaberie veľký priestor. Inak na rodinný dom sú izby dosť malé. Zišlo by sa dom natiahnuť ešte do dĺžky o meter - dva.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell :) ze aky chytry
Odpovedať
Ja by som určite nedávala spálňu hneď oproti dverám do domu. Presunula by som tam tech. miestnosť, kúpelku. Spálňu by som dala nejako miesto tej technickej miestnosti. Ale zasa metrážou to nevyjde. Aj schod by som možno dala potom na bok domu. Zober si, že decká vyrastú /predpokladám, že máš menšie/ a budú sa vracať domov neskôr večer. Veľmi príjemné to nebude, mať izbu oproti dverám. Nejako by som proste oddelila spaciu a obývaciu časť.
Odpovedať
Projekt je principialne v poriadku. Predpokladam, ze rozmery vychadzaju z moznosti pozemku. Nie kazdy ma moznost stavat dom s 20m2+ izbami a podorysom 16x16m. Kupelna je dostatocne velka na 2 umyvadla, rovnako nechapem komenty ohladne rohovej vane - ak sa tam zmesti, tak snad dolezity je ucel a pohodlie (nevybera vanu pre diskuterov ale pre seba). Tie okna su zrejme zakreslene tymto sposobom len v ramci vykresu, nepredpokladam francuzske okna v kazdej miestnosti. Rovnako sedacka je v obyvacke len zle zakreslena, logickejsie je umiestnit ju napr. oproti tv, pricom sa bude dat v pohode vchadzat dverami (ak tam budu) na terasu, pripadne ich trochu posunut blizsie k spalni. Ak nebude tv priamo osadene v stene, tak by som hluk neriesil. Casto sa v diskusiach pri projektoch stretavam s nazorom, ze spalna by mala byt co najdalej od vchodu aj v porovnani s detskou izbou a pod. V pripade, ze mate navstevu neskor vecer, alebo celkovo vacsi ruch/hluk v neskorsich hodinach, tak prave chcete aby detske izby boli najdalej od obyvacky a nie spalna. Videl som vela projektov pre uzke domy ale tento patri rozhodne k tym lepsim, v ramci moznosti.
Odpovedať
@ninica Toto je super odpoved ci rada... Nepomylila si si portal?
Odpovedať
Dakujem za Vase nazory a rady a mimochodom dve umyvadla su to najmenej co ma trapi.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirasima Veľmi pekne riešený dom len by som prehodila vchod s technickou miestnosťou. Ako spomenula @zuzka60 je to dosť ďaleko od centra domu a mať vchod tak blízko pri spacej časti sa mi zdá nepraktické. Ide o to, že aj keď budete mať návštevu nie je nutné ich prevádzať celý domom ale nech majú k dispozícii obývačku, kuchyňu a toaletu.
Odpovedať
@ladynaamah ohladom prevadzania navstevy celym domom - myslim, ze pre tento ucel existuju dvere ;-) je dobre mat rozdeleny dom na dennu a nocnu zonu, ale nie vzdy sa to da a nie vzdy je dovod len aby navsteva nechodila robit razie do spalni
Odpovedať
Profilova fotka
@horsey bol to len môj názor, vidí sa mi to tak praktickejšie aj logickejšie. :-) Investor si to môže realizovať podľa seba. Dobré by tiež bolo pri projekte uviesť aj orientáciu voči prístupovej ceste, poprípade ďalším komunikáciam.
Odpovedať
@ladynaamah suhlas, presne tato malickost ako vymena vchodu a tech. Miestnosti rozdeli dom nielen na dennu a nocnu cast, ale aj na navstevnu a sukromnu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?