Váš názor na dispozičné riešenie nášho domčeka

priatelia, rád si prečítam Vaše fundované názory na náčrt/dispozičné riešenie môjho domchecka, ktorý mám v pláne si nechať postaviť. priority funkčného domu v mojom ponímaní sú: a) veľký jedálenský stôl, návštevy neťahať do obývačky b) východ na terasu z kuchyne resp. jedálne c) čo najviac odkladacieho priestoru / vstavaných skríň (vždy sa nájde niečo, čo bude človek raz potrebovať :-) ) d) 2x samostatné WC, 1x kúpeľňa s veľkým sprchovým kútom tak smelo do mňa :-) vážim si každý názor. ďakujem
Odpovedať
mne sa Tvoj navrh domu velmi paci, skutocne ako nan pozeram, tak nemozem vytknut ziadne velke veci. v podstate nieco podobneho mam vysnivane aj ja :-) jedine co ma napada, nerozumiem tym kupelniam - tym 2 co su pri sebe. horna ma sprchac a ta pod nou nic? ja by som aj do tej spodnej dala nieco. asi vanu. aby ste mali aj aj. alebo ak vanu odmietate, tak sprchac. lebo predpokladam, ze ide o dom pre 4 osoby (2 dospeli, 2 deti) a jedno miesto na kupanie/sprchovanie sa mi zda malo... takze namiesto toho WC by som dala vanu/sprchac. a WC hned k dveram. Tym padom sa samozrejme ziada aj WC do hornej rodicovskej kupelne. okrem toho ma nenapada nic, je to velmi pekne, ma to logiku (clenenie na dennu a nocnu cast), vychody na tesasu, vela uloznych priestorov... super! :-)
Odpovedať
@anairda dakujem za nazor :) .... to nie su dve kupelne pri sebe, ale jedna je kupelna so sprch. kutom a dvoma umyvadlami a to druhe je práčovňa (pracka, susicka, kos na pradlo, ...) .... cez práčovňu sa prechadza do WC ... kupelna musi mat okno a aspon jedno WC taktiez :-)
Odpovedať
Profilova fotka
rodičovské WC by som nedelil priečkou. Dvere naviac. A kde uvedieš návštevu? Jedáleň je v podstate jednou nohou v obývačke.
Odpovedať
@topvideo v lete navsteva samozrejme vonku na terase a v zime dostanu navleky na obuv a hybaj k jedalenskemu stolu :)
Odpovedať
@marianito68 aha, chnapem. tak v tom pripade mam jednu pripomienku - spravit este jednu kupelnu... ;-) s vanou :-) alebo doplnit do velkej kupelne este vanu. a doplnit tam aj WC. aby sa mohli subezne sprchovat 2 clenovia domacnosti. keby ste toto mali, tak fakt z mojho hladiska je to dokonaly dom ;-) pre 4 ludi v dome mi to pride vhodne. ale samozrejme da sa fungovat aj s jednou kupelnou (a jednym sprchacom) - vsetko zavisi od toho ako ste ako rodina nastaveni... my sme zatial len 2 s muzom a niekedy su kolizie zaujmov v kupelni :-) takze do domu urcite dame 2 kupelne (alebo 1 so sprchacom, aj vanou) :-)
Odpovedať
@anairda momentalne byvame styri kusy v byte s dvomi kupelnami a dvomi weckami .... a vyuzivame naraz len jednu kupelnu - lebo ak pustim vodu v jednej kupelni, tak v druhej nizky tlak v trubkach nevytlaci vodu az hore :) ... zazracni slovenski umelci :) ... takze vdaka tejto skusenosti viem, ze jedna kupelna uplne staci .... wc v kupelni uz nie, potom by dochadzalo k blokovaniu kupelne kvoli pouzitiu wc
Odpovedať
este tak pocitovo - medzi predsienou a chodbou kde za rohom je KK, by som nedala take male dvere, ale velke - dvojkridlove, posuvne... mozno aj sklenene... dodalo by to vstupu do domu pocit velkorysosti. takto s malymi dverami bude predsien taky trosku "kamrlik". s velkorysymi dverami by to bol dostojny vstup do hlavnej casti domu.
Odpovedať
Aj ja by som volila dve kupelne,netreba dom porovnavat s bytom. Obyvkokuchynu mam v podsate rovnako riesenu /len sedacka je za stolom a TV na stene bez ona/, tie barove stolicky su uplna zbytocnost,kedze hned vedla je stol. pri vysavani bude dost tych 10 stoliciek odsuvat,nieto este dalsie. Ja mam 8 a 3 schovane,na bezne stolovanie nam 5 staci. Namiesto bar.sedenia by som rozsirila prac.plochu . Inak je to pekny dom,podobny mojmu,takze faaakt pekny :-) Vychod na terasu z kuchyne chvali, vacsina ho ma uplne nelgicky z obyvacky.
Odpovedať
@marianito68 vsak ale to ze teraz je zle voda spravena neznamena, ze sa to neda spravit dobre... teraz vyuzivate len jednu kupelnu - ale to je z nudze. keby ste mali dve, vyuzivate obe a urcite je to pre rodinu pohodlnejsie. ale samozrejme, je to vasa volba. ;-)
Odpovedať
@anairda Tvoj nazor beriem .... budem o tom uvazovat ... aj ked za pocit velkorysosti sa bude musiet co to priplatit :)
Odpovedať
Hmm keby som mala jednu kupelnu s mojim 20r synom-nebola by som v pohode, u nas maju aj navstevy svoju kupelnu, co je do istej mieri uz luxus,ale pre mna absolutna pohoda.
Odpovedať
@marianito68 jj jasne, take 2kridl srandy idu do penazi. mi hovor... :-) ale vsak nemusite si tam hned dat dvere. nechajte len pekne vyspraveny otvor a povedzme ze rok po stavbe, ked sa trosku zregenerujete financne, date spravit dvere. alebo mozno to nechate bez dveri, ani to by nebolo zle :-) aj ked - tam je moznost prievanu? neviem, snad nie, vchodove dvere by snad mali tesnit dobre :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska vdaka za nazor :) ... ide mi v prvom rade o to, ci som ideovo zvladol priestor :) ... stolicky, barovy pult - ano nemusi byt .... pre niekoho je uplne nelogicky vychod na terasu z jedalne/kuchyne ;-) .... kde stoji Tvoj podobne pekny dom? :)
Odpovedať
@atlaska je to vec uhlu pohladu :) .... mne je v principe jedno, s kym zdielam kupelnu .... navsteva ma prist na grilovacku ci debatcak, nie sa chodit po znamych sprchovat :)
Odpovedať
@anairda v mudrych knihach sa vacsinou pise, ze predsien/zadverie by malo byt od obytnej casti oddelene dverami .... prave kvoli prievanu ci nafukaniu snehu ci dazdu ak sa otvoria vchodove dvere ... aby neutrpela pocitova pohoda obyvatelov v obytnej casti :)
Odpovedať
@marianito68 :-D no vsetko zavisi ze aka navsteva. ak taka co dojde na par hodiek, tak jasne ze sa nesprchuje u teba :-D ale ak dojdu stari rodicia, alebo niekto z ineho mesta, krajiny - na par dni, tak jasne ze sprska treba :-) to vsetko zavisi od toho ako ste rodinne a navstevovo nastaveni. k nam chodia krstne deti... aj s ich mamou, mojou naj kamoskou. su z viedne, cize sem tam prespia... takze bodla by hostovska izba, a potom aj kupelna... ale je to z casu na cas, takze asi my v dome samostatnu hostovsku kupelnu riesit nebudeme, bola by velmi malo vyuzivana. izbu ano, ale kupelnu nie. ale su rodiny kde tie navstevy su viac, tak tam sa uzivi. vsetko je to o sposobe zivota aky dana rodina zije.
Odpovedať
@anairda presne ako pises, je to o sposobe zivota akym rodina zije ... navsteva odtial potial :) ... a spat domov! :)
Odpovedať
@marianito68 tak vies, ked ti dojdu pribuzni z druheho konca SR / ČR, alebo ameriky ci inej krajiny, tak asi nepridu len na 1 popoludnie :-D ale ma to svoje vyhody - ked z tej ameriky pridu oni k tebe, mozes potom aj ty k nim :-D ale to uz sme offtopic :-)
Odpovedať
ked uz mas wc v jednej kupelke dala by som aj do druhej a prepojila ju so spalnou, tak by ti vznikol apartman s vlastnou kupelkou, nieco ako manzelske apartma...a tym padom by aj deti v buducnosti aj vy mali vlastne sukromie. A este co sa kuchyne tyka, myslim ze je trosku mala co sa prac. plochy tyka, inak zaujimavy domcek :-)
Odpovedať
@jaruska118 dakujem :) ..... to wc nie je v kupelni, ale v práčovni .... potom by som to asi preriesil tak, ze by som práčovňu zrusil a urobil namiesto nej plnohodnotnu kupelnu a do niektorej kupelne postavil pracku
Odpovedať
Mne by vadilo to chodenie na wecko cez pracovnu. Hlavne vecer, v noci,rano. U nas decka maju svoju kupelnu+wc a rodicia tiez,priamo zo splane. Ano,je to o sposobe zivota, aj u nas je vela navstev cez rok a aj na spanie.Mame velaaaa kamaratov. A aj svokra ak moze zaliest do svojej izby mne veeelmi vyhovuje,aj ked pride len 2x do roka.
Odpovedať
Mne sa nepáči, ale to je tým, že ja by som nechcela dom tvaru L. Ale myslím že si to usporiadal pekne, len možno by nezaškodilo viac pracovnej plochy v kuchyni, tuto časť trošku prerobiť.
Odpovedať
@sorca24 dakujem :) ... tvar domu som navrhol s ohladom na umiestnenie na pozemok a oriantacii k svetom stranam .... ta kuchyna nie je velkostne naratana presne na spotrebice a pracovnu plochu, to sa da vysperkovat neskor :)
Odpovedať
verzia II ..... zapracoval som niektore pripomienky
Odpovedať
Profilova fotka
kde je sever?
Odpovedať
@marianito68 osobne by som z tych dvoch kupelni spravila jednu vacsiu, o jednu stenu a jedny dvere menej, a tri zachody je podla mna vela :-) moj subjektivny nazor je, ze jedna kupelna staci, ved sa hadam 4ja nejdu kupat v tu istu minutu, potom to iba treba udrziavat , cistit, nehovoriac o nakladoch navyse za stavbu a zariadenie.
Odpovedať
@katka888 Tie 2 kúpeľne dal na radu väčšiny diskutujúcich. Ak sú 4-členná rodina, myslím, že nebudú ľutovať (najmä ráno). Ja som so synom sama, mám trošku iné riešenie, ale v podstate 2 kúpeľne a je to fajn. A k tomu upratovaniu - pri takomto riešení sa kúpeľne ani toalety tak skoro nezašpinia.
Odpovedať
Tie dve kupelne sa mi pacia, ale ja osobne by som v tej hornej spravila dvere zo spalne
Odpovedať
Profilova fotka
Riesenie sa mi paci ale nejak sa mi nepozdavaju okna. Bolo by dobre keby sa vzjadril nejaky projektant. Bolo by estendobre keby das osadenie na pozemku.
Odpovedať
My máme v podstate zrkadlový obraz vášho domčeka , sme vo fáze stavania takže nemáme ešte vychytané muchy , my máme akurát v spálni aj vstup do kupelne , ktorá je "rodičovská " inač fajn, mne veľmi vyhovoje delenie na spoločenskú a nočnú časť , very nice :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?