Vas nazor na dispozicne riesenie bungalovu

Modro-strechaci. Chcel by som vas poprosit o vase nazory na nas projekt. Co by sa dalo zmenit, vylepsit,... Dakujem
Odpovedať
1
2
@megdesign podla mna je to v pohode. kde je sever?
Odpovedať
napriek tomu ze sa kupeme minimalne,tak by som nechcel dom bez vane...
Odpovedať
Profilova fotka
WC by som dal miesto sprchy, tam sa ide častejšie, ale je tam aj druhé, na dvojumyvadlo zabudnite , potrebuje viac miesta, ináč triezve riešenie.
Odpovedať
110cm vstup je uzky na prezuvanie,prezliekanie viac ako jedneho cloveka. A chyba tam nejaky kumbal na odkladanie veci ako vysavac, cistace veci, kufre, sportove potreby, prilby, stan, spacak...... Tiez som za ze dvojumyvadlo je zbytocne, kym su deti mensie mozno sa vyuzije, ale od perty aj tak nikoho do kupelne nepustia.
Odpovedať
vymenila by som spálňu s tou izbou v pravo lebo 3,5 m sa mi zdá málo na posteľ a skriňu, tej vedľajšej by som dala skriňu na tú stenu 2,8 m a posteľ oproti oknu, špajza a wc bez okna pre mňa nemá zmysel, ale to je iba môj osobný názor, ja by som to tak určite nechcela
Odpovedať
@bozsky_kaja Sever je lavy horny roh. @realistanr My sa tiez kupeme minimalne, preto sme vanu zamietli. @jan45 Aj nad touto alternativou sme uvazovali, ale ako pises - je tam druhe. Ak by bolo WC pri dverach, niekto na nom a druhy clovek ide do sprchy, tak si mozu podat ruky :-) Takto bude na sprche mliecne sklo a moze druhy clovek na WC bez akychkolvek obav.... Ale este prehodnotime ;-) @atlaska vysavac je Roomba a klasicky sa vojde do skrine v chodbe ;-) Cistiace veci budu v kupelni v skrinke, ktora bude z druhej strany WC, sportove potreby /lyze/, stany, spacaky budu v podkrovi, pripadne pod pristreskom pod auta - bude podpivniceny. Dvojumyvadlo - ja, manzelka a deti odchadzame v cca rovnakom case do prace - skoly, tak keby je len jedno, asi sa pozabijame :-) Teraz mame jedno a je to malo...
Odpovedať
@gemini06 V spajzi bude odvetranie "kominovym efektom" /dve rury - jedna vyustenie hore, druha dole/, na samostatnom WC bude ventilacia. Postel ma dlzku 2000mm, skrina vstavana hlbku 700mm. Prechod tam ostane 800mm. To by malo stacit na prechod okolo postele a skrine.
Odpovedať
Dispozicia je podla mna ok, mne tam akurat chyba viac ulozneho priestoru.. Neviem, ci ste uz niekedy byvali v rodinnom dome, alebo ste typicky bytovkari, ale ludia si casto neuvedomuju, ze v dome tych veci ma clovek proste viac.. My mame satnik, komoru aj technicku miestnost a je to tak akurat na rozne potrebne aj nepotrebne :-D veci.. Vstup sa mi zda tiez uzky, ale pokial uz su deti vacsie, tak ok.. S kocikom by to bolo na nervy..
Odpovedať
mop,metla, veci k vysavacu, predlzovacky, vrtacka, wapka, kosacka,fuker na listie, pila, vianocne ozdoby, hnojiva, postrekovace do zahrady, rozne svietidla, mozno veci k bazenu, bicykle,kufre, tasky, sezonne veci /lebo do skrin asi vsetko v izbach nedate/, gril, sedaky,lehatka....................a kopu inych veci das do skrine ? potom kam das kabaty a topanky? Podkrovie ta velmi rychlo prestane bavit, musel by si tam mat luxusne siroke pohodlne schody. Prave pre to "tlacenie sa" rano je dobre v dome mat dve kupelne, hlavne ked maju decka 20 a viac rokov uz je trocha trapne zrazat sa v jednej kupelni. roomba ti povysava sedacku, auto?
Odpovedať
@akvi ano ano. Kocik uz nieje :-) Starsi syn 6 a mladsi 3... Momentalne byvame v 2 izbaku /obecnom/ o rozlohe 36m2.... Takze toto bude skok dost velky. Neplanujem sadit zemiaky, zeleninu, chovat husy, ovce a pod. Cize moc toho zahradneho naradia nebude.... Travnik + tri golfove jamky :-D, nejake tujky okolo plotu, bazen. Hotovo. @atlaska Auta vysavame na pumpe, mop metla nezaberie vela placu, predlzovacky, vrtacku, vlastne vsetko naradie mam v trojpodlaznom velkom kufri na naradie - bude pod parkovacim statim /cca 6x4 metra/ kvazi "zahradny domcek", detto tam bude kosacka, fuker na listie - stomy na pozemku nebudu /myslim jablone, hrusky a pod.../, hnojivo a postreky max tak na travnik, bycikle nemame a neplanujeme, vianocne sa vybera raz za rok - cize podkrovie,.... Decka kym budu mat 20, este potrva...
Odpovedať
Klasicke - teraz nam stacii dvoj-trojizbak a zmestime sa. takych uz bolo. habakuk. Tujky su ozaj vyhra. Budete mat "krasnu zivu" zahradu. Ved o tri roky uvidis sam.
Odpovedať
@atlaska Tak zial, podorys uz zvacsovat nemozem - uz mam v ruke projekt pre stavebne povolenie /architektura, statika, zdravotechnika, elektrika, poziarna/. Ide mi len o dispozicne riesenie - posunutie priecok /hybat mozem z ktorou-kolvek, nakolko ziadna nieje nosna/
Odpovedať
Článok sa načítava...
Podľa mna je to v pohode, má to hlavu aj pätu . Oddelená denná časť, nočná časť.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign domcek je v pohode, skutocne netreba mega stavby aby si clovek uzil zivot v dome. Velka cast sa travi vonku. Aj thuje su fajn, bezudrzbove, funguju ako zelena kulisa. Vzdy lespie ako sietoviny. Naco stavat velke a potom riesit zbytocne vykurovanie, alebo za kazdu fenu potom setrit. Dve umyvadla su super, inak v kupelni nevidim dovod na velke priestory. Tancovat sa da na terase :) Rozmyslas dobre. A ze deti skutocne rychlo vyrastu a ujdu z domu do skol, to mi ver. Satniky,komory,...da sa aj bez toho.
Odpovedať
@megdesign ked sa neda zvacsit podorys, s tym uz tu teda nic nevymyslime. Ale rataj s tym, ze tych haraburd sa ozaj nazbiera.. My sme sa stahovali z 25m2. Previezli sme vsetko Berlingom na 1x :-D Prvotny pocit v dome, ze prazdno :-D Ale postupne sa to zacalo zbierat. Ono clovek nemusi mat ani velku zahradu a pod., ale uvidis sam, kolko chujovin sa nazbiera, s ktorymi v byte ani omylom neratas.. Tak si to aspon dobre zorganizuj v tych par uloznych, co tam je.. ;-) Rataj asi s 3 nasobnym objemom veci, ako si teraz predstavujes :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign keď idem na WC, blokujem dvere, na sprchu sa nedá ísť, to WC slúži práve pre toho, čo je na spche
Odpovedať
@jan45 Blokujem dvere... To myslis, ako zamknutie? Ci ako?
Odpovedať
Pouvažoval by som nad - zarovnaním priečky 08 a 09 - chladničku by som presunul na druhú stranu - miesto tým veľa nestratíte pretože tých 60 cm čo vám pred tým blokovala chladnička - už neblokuje....Ja osobne u seba priam neznášam rohové skrinky v kuchynskej linke - viac by som takú chybu neurobil............Bude sa to lepšie murovať , a znova moc miesta nestratíte - a získate aspoň par cm na kompóty Izby su dostatočne veľké - až na spálnu , ale pokiaľ sa tam pojdete len vyspať..... A inak pri tak malom dome je priam až luxus mať chodbu 130 cm :-) Nie žeby 130 cm bolo veľa , ale myslím že zdravé minimum je 110 cm - a tým získaťe + 20 cm v spálni ..... Ale v skutku neviem ako máte nastavený rozpočet ale je to taký ekonomický model bungalovu - a tam jednoducho veľa miesta nikde nemože byť......jedine Harry Potterovým zvačšovacím kúzlom
Odpovedať
A ešte taká technická vec - 10 cm priečky - nuž neberme ohľad na nepriezvučnosť či únosnosť takej priečky.....aj ked aj to može byť problém , ale do 10 cm je fakt niekedy problém zasekať rozvody vody - respektíve problém to nie je ale ak vám ujde ruka - z 10 cm bude len 5 cm , a to je taká obmurovka.... Minimálne tam - kde by som inštaloval rozvody vody a i....by som dal 12,5 resp 15 cm....( sú to len 2 steny vo vašom projekte)
Odpovedať
@dvorcidlo0 Ano ano. Ta chladnicka pojde prehodit z dverami do kotolne ;-) To sme s manzelkou ako prve rozhodli :-) Rozpocet je, ako byva zvykom, co najmensi. Planujem sa vtesnat do 50 000€ /45 000/. Vsetko svojpomocne, len na strechu si nertufam /vaznikova/. Material bude Porfix, takze tam sa da s tymi drazkami pekne vyhrat ;-)
Odpovedať
No a inak to okno v kuchyni nemáte neako pri - vysoko ?
Odpovedať
pekny navrh. bude to pekne byvanicko :-)
Odpovedať
@megdesign svojpomocne cize aj voda, elektrina, kurenie, omietky, potery, sdk? tych 50k je znacne poddimenzovanych, len krov s krytinou + praca ~15k dispozicia je jedna z tych lepsich co som tu videl, ale ako bolo spominane zadverie je prilis uzke a ak bude cela prava stena satnik, tak neviem ako poriesis rychle vesanie, odkladanie, topanky, atd.
Odpovedať
@dvorcidlo0 Okno v kuchyni je priesto medzi spodnymi a vrchnymi skrinkami. ;-) @horsey ano, som PLC elektrotechnik /par. 22/ - elektro robim po stavbach, vodu viem /polyfuzna zvaracka je/, kurenie PEX-AL-PEX /trubky nieje problem napichat "podkovami" do XPS /na ovladanie kurenia, vlastne celeho domu - alarm, kurenie, chladenie, bazen, zaluzie, svetla, HMI ProFace - mam nachystane PLC Allen Bradley 1200 + 2x analog + 2x DI/DO - uz aj ciastocne naprogramovane - sak preco nie, ked ma to zivi :-p /, SDK na podves nieje problem /par stavieb spravenych/. Mam cenovu ponuku na vaznikovy krov - prechodny po celej dlzke a svetla vyska 2 metre vratane krytiny + dodavka, montaz a dodavka krovu, odkvapovy system - 5800€ ;-) Vid fotecka ;-) Odkladanie kabatov, topanok sme riesili /vlastne riesime stale :-) / Pravdepodobne nebude po celej dlzke steny vstavana skrina, ale dame nejaky vesiak nastenny + botnik pod. Ale inak dakujem za zhodnotenie dispozicie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign tým väzníkom by som nedôveroval. Videli ste statický výpočet? Stačí grafické riešenie . Volný spodný pás má dľžku min 5m a to bude z toho istého profilu ako ostataná pásnica?
Odpovedať
@megdesign takže budete dávať 20 cm izolácie a podlahu zvyšovať o 25 cm ? Tým pádom ostatne okná vo výške 60 cm ?
Odpovedať
@dvorcidlo0 nie. Len toto okno bude nizsie - v priestore medzi hornymi a dolnymi skrinkami kuch. linky.
Odpovedať
@jan45 ja statikom doverujem ;-)
Odpovedať
@megdesign ta cena za komplet strechu je velmi nizka, nepomylil si sa?
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign skus pozriet moj fotoblog, mame skoro rovnaky podorys aj navrh. mozno tam najdes nejaku inspiraciu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?