Váš názor a postrehy na náš projekt

Profilova fotka
Dobry den. Chcela by som vas poziadat o pripomienky a nazory na nas projekt. Jedna sa o bungalov, obvodove a nosne steny planujeme Heluz 30, zateplit 20 cm mineralna vlna. Strecha pravdepodobne skridla betonova. Nevieme aky dat strop,statik odporuca zelezobeton. Rozmery domu su 16,3 x 15,6. Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@miminik asi by mi vadilo ze do kotolne sa da dostat len z vonkajsej strany a este k tomu z terasy , dal by som dvere medzi kuchynu a chodbu, a nejako inak vyriesim zbytocne nevyuzitu chodbu pri kupelke a tech.miesnosti
Odpovedať
ahoj, neviem aké ste zadali požiadavky svojmu architektovi, mne sa ten návrh vôbec nepáči a dala by som ho celý prepracovať. Pár otázok ma napadlo: - tú orientáciu izieb ste takto chceli, naschvál nemáte na západ žiadne okná? Terasu ste chceli takto na sever? - nebude vám tá vzdialenosť z izieb do kúpelne vadiť? - tá miestnosť na čistiace prostriedky, to ste tak chceli alebo tam ostalo miesto tak to tam architekt nakreslil? Ako to bude vyzerať v reále? To pôjdeš do tej miestnosti, zoberieš vedro, potom pôjdeš do kúpelne tam ho napustíš, keď vytrieš tak ho na WC vyleješ a zas upraceš do špeci miestnosti? Nebolo by lepšie mať technickú s výlevkou a všetko mať pokope? Špinavé topánky budeš čistiť v kúpelni? - tú obývačku ste chceli takto veľkú? Mne príde obrovská - ten vchod do špajzky, to ti nebude vadiť, obchádzať ten roh linky? Keby sa tie dvere posunuli viac od steny, tak by ste mohli predĺžiť tú krátku linku - ten stred domu s tými šatníkovi skriňami mi príde celý od veci My práve tiež riešime pôdorys, máme 170 m2 bez garáže, ale okrem miestností čo máš ty tam máme pracovňo-hosťovskú izbu, miesto na kachle s ležaním a v rodičovskej spálni vlastnú minikupelňu. Ale ako som písala na začiatku, nepoznám tvoje požiadavky a posudzujem to len podľa seba.
Odpovedať
Profilova fotka
@matrin1980 tiez sme nad tym uvazovali, ale mame take skusenosti, ze sa dostane dym aj do domu pri nakladani alebo cisteni a to nechceme. pravdepodobne budeme mat kotol na brikety, to sa naklada len kazde 2 dni.
Odpovedať
Profilova fotka
@zoja17 projekt sme si kreslili sami, je to presne podla nasich poziadaviek. Viem zdovodnit kazdu miestnost. Niektore su sice vacsie nez sme chceli, ale tak to vydalo. Radsej viac ako malo.
Odpovedať
Profilova fotka
@miminik tak tym padom menit tam nechcete nic aj keby vam tu poradili nieco inak dat, ci?
Odpovedať
Tak načo sa pýtaš na názor? Veď si rozhodnutá, že tvoj návrh je dokonalý a podľa tvojich predstáv. Môžte začať stavať. Pre mňa je tam veľa nepochopiteľných veci, ale ak vám to tak vyhovuje....
Odpovedať
@miminik 239m2 a len 4 izby a s toho dve detske izby panelakovych rozmerov kde sa dieta v mladosti nebude mat ani kde hrat a ako student si tam nebude moct ani navstevu doniest, nie to este frajerku ci frajera:-). Niekedy sa zamyslam, ci sa ludia vlastne zamyslia predtym ako nieco spravia. V skratke pre mna velmi zle...no pre vas ok, tak potom vlastne nema tato diskusia vyznam
Odpovedať
@miminik mě se moc nezdá to pouzdro posuvných dveří ze zádveří, které je v příčce dětského pokoje, navíc hned u postele. Do pokoje bude slyšet všechno z chodby i zasouvání dveří.
Odpovedať
@miminik pokiaľ je to presne podľa vašich požiadaviek tak nie je čo riešiť a upravovať. Len nerozumiem prečo si žiadala o pripomienky. Stačilo napísať, že chceš, aby ti to každý len pochválil. ;-)
Odpovedať
Pri 250 m2 izby ako panelakove 12m2. V kuchyni zbytocny volny priestor, iba jedna kupelna. Ale asi to tak chcete tak OK.
Odpovedať
@miminik toto je zatial najlepsie co som tu dnes videl, ale aj tak to mate to velmi zle, v podstate predrecnici to uz povedali, ja iba dodam, ze je to obrovske plytvanie priestoru a efekt - panelakovy. Z izieb vratane zo spalne daleka cesta do kupelne, a taky dom by zniesol aj 2 kupelne. Tam ta miestnostka medzi spalnou a izbou je ako zly vtip, uvedomujete si, ze takouto nadbytocnou vecou ste sa ukratili o priestor jednej izby ktora mohla byt o to vacsia? Obyvacka je vyborna, toto normalne musim pochvalit, avsak prekaza tam ta stena v strede, niet nad otvoreny priestor, tv moze ist aj na stenu oproti do rohu a z dvoch okien urobite po celej dlzke jedno vratane s posuvnym elementom. Kotol na brikety, taka robota, kazdu chvilu prikladat, jak otrok, spina bordel, zvazanie, ked uz mate na preinvestovanie tolkeho priestoru, nerozmyslali ste o tepelnom cerpadle? Spajza by mala byt siroka aspon minimalne 1,3 m inak ok. Napriek kritike, ak si date poradit, je to podorys, s ktorym sa naozaj da pracovat, a ma to ideu, vidim tam aj snahu zdovodnit, avsak, je to nedokonale, ale co je dolezite, tie nedostatky su odstranitelne a upravy nie az tak narocne.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 Dakujem za nazor. tiez si myslim, ze je to obrovske a zaroven male. ta mala miestnost prekaza aj mne, tu planujeme zrusit. co sa tyka kupelne, 20 rokov som vyrastala tak, ze som mala kupelnu pri izbe, kazde otvaranie kohutika, tecucu vodu, vsetko som pocula, preto som ju dala teraz daleko. A kotol mame preto na brikety, lebo ich aj vyrabame, usetrime aj tym. ano je s tym praca, ale naklada sa zriedka. Trocha mi vadi, ze do obyvacky sa vchadza z kuchyne, ale zas tiez nechcem mat spotrebice pri hlave :( Vedeli by ste mi poradit aj nejake konkretne zmeny ? ( ako posunut steny )
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?