Urobili by ste nejaké zmeny v projekte Bungalov 1580?

Ahojte, velmi sa nam paci projekt bungalovu 1580. Urobili by ste v podoryse nejake zmeny? http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro...
Odpovedať
@marina89 vidim, ze tema zadana vcera a nikto sa necitil nieco napisat, co vyplyva z toho, ze dotaz je formulovany velmi vseobecne. Nepoznam pani Vas zivotny styl, avsak uz len veta "velmi sa nam paci .....1580" ma prinutila zanechat prvy koment vo Vasej teme. Vyplyva z toho to, ze s manzelom mate predsa ojedinely dobry vkus a zmysel pre estetiku. Nie je to casto co sa viem stotoznit s katalogovym architektonickym a z praktickej a uzitkovej stranky (vacsina to zisti az po nastahovani sa!) tazko obhajitelnym brakom, ktorym je zaprasene (zasvinene) v poslednych rokoch pomaly cele Slovensko.. Avsak, toto je dom, voci ktoremu nemozno zvonka nic namietat. Dokonca, z toho pohladu s francuzskymi oknami sa aj u najvacsieho skeptika dostavi, hoci triezvy, ale predsa wow efekt. Proporcne vyvazeny, vyvolavajuci prijemne pocity, sulad, jednoduchy obdlznikovy podorys a klasicka pekna sedlova strecha to su silne pozitiva. Avsak, tragedia zacina ak vstupi clovek dovnutra. To co vidite, je panelakovy podorys, diskomfort, stiesnenost, a nekonecna ubohost. Jediny problem toho priestoru je ten, ze ho neni dostatok. Z toho vyyplyva, ze vsetky, zdoraznujem vsetky, miestnosti su male, ich rozmery znefunkcnuju akukolvek snahu vec usporiadat, v takom dome entuziazmus nevydrzi dlho, z cloveka sa stane zombie, co chodi domov len prespat. Zivot takeho obyvatela, sa nutne bude odohravat vzdy mimo domu, tak ako dokym zil v panelaku, lebo sa tam rodina bude zrat, nevydrzia tam existovat, natlaceni ako sardinky. Co Vam odporucam. Zachovat podobu domu (s vynimkou okien na kupelni, wc atd, tie treba zvacsit, uvedomte si, ze kupelna buducnosti je rovnocenna miestnost s obytnym priestorom, normalne riadne okno urobi s tou miestnostou zazraky - triky v kupelnovych studiach s osvetlenim, dispoziciou Vas mozno ohuria, ale len preto ze TAM, v studiu je dost (denneho) svetla aj priestoru. Akonahle sanitu natlacite na maly priestor s okienkom ako do kurniku, okamzite to straca hodnotu, aj keby obklady boli z original mramoru. A tak idete rad za radom, nielen kupelnu zvacsit aspon na 9 m2, aj wc vacsie, ale i izby zvacsite aspon na 14-16 m2, obyvacka s kuchynou aspon 40-50 m2 nech ma. Chodbu rozsirit, zadverie, satnik zvacsit, technicku miestnost detto. Potom to bude dom pre Vas, (vraciam sa spat k Vasej uvodnej vete: "velmi sa nam paci..."), to mi staci na to, aby som sa domnieval, ze nie ste tak nenarocni ako sa tvarite. Kto ma taky dobry vkus ako Vy, zasluzi si viac, to mi verte.
Odpovedať
Dom je dispozicne dobre rieseny jedine co by mne prekazalo je mensia obyvacko kuchyna keby mala aspon o 5 m2 viac, inak vsetky miestnosti su proporcne ok.
Odpovedať
Profilova fotka
@marina89 urcite by som odporucal 2 WC, je to na nezaplatenie hlavne rano a velkosti miestnosti by som tiez zvacsil hlavne obyvacko kuchynu a kupelku.
Odpovedať
na tej podlažnej ploche by som obetoval jednu detskú v prospech ostatných miestností a úložného priestoru navyše. takto je tam všetko a nič.
Odpovedať
Byvali sme bo velkom dome..ja som sa tam necitila tak utulne ako v mensom. Ak vam velkost detskych izieb vyhovuje (ale su naozaj len pre jedno dieta), tak mysim ze postacuje. My ked sme planovali nas druhy dom, tak som uz nechcela nic obrovske, ved ludia ziju naozaj aj v panelakoch o 50m2. Financie tiez zavazia..., takze kompromis. A stale vravim, nie je az taky dolezity priestir a zariadenie v ktorom byvame ako to, s kym tam byvame 😉.
Odpovedať
Profilova fotka
@marina89 je na nezaplatenie, ak uz clovek byval v roznych podmienkach a vie si porovnat. ak ste byvali len vo velkom a nikdy v malom, tak neriskujte ist do maleho. radsej vyskusajte zit najskor v panelaku. porovnajte s tym, co ste mali predtym a budete vediet, ze co a ako. a naozaj druhy zachod rozhodne treba. kupelna rozmerovo, no niekto ma rad velku kupelnu, niekto malu, niekto rad steak krvavy, niekto well done....ale najlepsie je vyskusat aj taky aj taky, tazko tvrdit, ze krvavy mi nechuti, kym nevyskusam. a napr v mojom pripade, tak teraz mame 5m2 kupelno-zachod a manzelka sa mi uz vyhrazala, ze ked zrobim vacsiu v nasom buducom dome, tak si to mozem upratovat sam, kedze budu dve...a chapes, ze ja to teda nemienim drhnut sam... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@marina89 Aby som sa ja mohol vyjadriť najskôr by som potreboval vidieť tvoj pozemok keďže dnes sa podobné bungalovi stavajú v nových štvrtiach na 600 m2 pozemkoch a s tých presklených stien budeš mať výhľad akurát tak do trojmetrového betónového plota čo nevyváži ich nepraktickosť keďže v lete ti budú strašne prehrievať priestor a väčšinu času ich budeš musieť tieniť, a mne osobne by sa v takom výklade nežilo pohodlne aj keby bol za plotom zniesol by som ho v obývačke ale nie v izbách. Čo by som ti poradil nevyberaj dom podľa vonkajšieho vzhľadu ale podľa vnútornej dispozície vzhľad sa dá vždy dotvoriť. čo sa týka vnútra ty musíš vedieť aké veľkosti miestností ti vyhovujú ale určite by som pridal kúpeľňu lebo jedno umývadlo na tri izby je málo a už spomínané dva WC by som v dnešnej dobe bral ako samozrejmosť ale tieto úpravy by ti zmenili celý pôdorys tak by som ti odporučil poobzerať sa po nejakom inom možno bez takých presklení všimni si napríklad v obývačke ako je umiestnený gauč rovno v tom presklení čiže tím tie okná strácajú význam to isté aj v detských izbách keď sú pri oknách až po zem umiestnené stoly. @snowy66 Keď som začal čítať tvoj príspevok normálne som nechcel veriť vlastným očiam a myslel som si že ani nezatroluješ ale zasa si nesklamal, na začiatku " Nepoznam pani Vas zivotny styl " a na konci zväčš dom aspoň jeden a pol krát a "Potom to bude dom pre Vas" Nebol by to potom skôr dom pre teba x-)
Odpovedať
@martosko Ti ludia maju uroven, esteticky zmysel a cit pre geometriu - na rozdiel od Teba. Ak si vybrali dom s takymito oknami, urcite nebudu mat zahradu 3 m hlboku a vyhlad na betonovy plot. Zrejme ho mas Ty, inak by si nebol taky okliesteny. Sleduj si svoje veci a prestan rypat do mojich komentov, nie je to prvy raz.
Odpovedať
@martin153 Mozno prave to je ten problem co sa tyka nazoru Tvojej manzelky. Mensie priestory sa totiz paradoxne omnoho tazsie upratuju ako vacsie! Takze necudo ze sa jej tazko upratuje 5 m2 kupelna. Keby ste mali 10 m2 upratovanie by slo jednoduchsie. Skus nad tym porozmyslat, ze asi preco. @marina89 Ja sa tiez priklanam za 2 kupelne. Je to pohodlnejsie a praktickejsie pre rodinu. Jedna trebars s vanou a druha so sprchovym kutom,
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 Najskôr nevedel som že daných ľudí poznáš, to si im mohol poradiť aj osobne nemuselo to byť takto cez fórum. Ja keď vidím pri bungalove napísané jednoduchý úsporný štvorizbový vhodný aj na úzky pozemok a obytnú plochu 61,7 m2 nepredstavím si bývanie pre ľudí čo majú úroveň či estetický zmysel bývanie pre takých ľudí by som riešil skôr individuálnym projektom od dobrého architekta, tu mi to príde že buď sú obmedzený pozemkom alebo rozpočtom alebo obidvoma ale nehovorím že ani v takej situácii sa nedá zaplatiť si architekta dokonca by som to odporučil. Za druhé sory že si zakaždým do teba rypnem ale nedá mi to keď vidím tie tvoje komentáre v štýle celé zle, alebo keď vymýšľaš neexistujúce situácie aby si si dokázal svoje, nedá mi sa nezasmiať a trocha si nerýpnuť ak ma za to nemôžu vyhodiť budeš si musieť zvyknúť alebo zmeniť štýl komentovania. Napríklad aj teraz ja som podľa teba oklieštený ale tebe stačí na to aby bol dom štýlový pár veľkých okien na jednej strane. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 chapem, ze v zachode+kupelke zaberie najviac casu umyt zachod, vanu, umyvadla, okno a zrkadlo. dlazba sa pretrie raz dva. na druhej strane, mam 35 rokov a zatial som (okrem 5* hotela) nemal k dispozicii vacsiu kupelnu ako 6m2. a ani jeden den mi nenapadlo zeby som chcel vacsiu. manzelka to same. take veci, ako sauna, lehatka a moznoze nejaky nastenny vodopad s vyhladom do zahrady...je to pekne, ale pre mna je relax zobrat ruksak, spekacky, ist do lesa a opekat si, alebo s partiou ist na hriby. ...atd vomne tie lehatka, velke izby, sauny, posilovne, kinosaly neevokuju pokoj a relax, komu hej, nech si spravi. ja sa prejdem radsej po lese. aj ty by si sa sem tam mal....vonka je krasne :)
Odpovedať
@snowy66 A čo sa dalo od teba čakať,zase len mala kúpeľňa bez panoramatického výhľadu a Wellnes pobytu :-D Ale aspoň vidím tvoj vkus,keďže sa ti páči takýto dom z exteriéru...A ako sa ty sám vyjadruješ je to jeden hnus a otočená maštaľ so sedlom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
V prvom rade dakujem za reakcie. Dom by sme urcite zvacsili tak, aby mali detske izby aspon 12 m2 a kuchyna s obyvackou aspon 35m2. 2 wc je velmi dobra pripomienka. Pozemok ma 1300 m2, je dostatocne velky, vyhlad z izieb bude na les a luku za pozemkom. Vstup by bol od severu a na sever otocena kuchyna, kupelna, technicka atd. a na juh vsetky izby. Urcite by sme nedali do kazdej izby fr. okno. Byvali sme v byte, manzel vyrastal vo velkom dome, mame odskusane obidva typy byvania co sa priestoru tyka.
Odpovedať
Profilova fotka
@marina89 Ale ak zväčšíte miestnosti pridáte WC a zišla by sa aj väčšia alebo druhá kúpeľňa a nepoužijete francúzke okná tak ako sú navrhnuté s pôvodného projektu vám nič nezostane a keďže zmeny v katalógových projektoch sú dosť drahé nevyhovoval by vám viac individuálny projekt od architekta lebo cenovo by to nevyšlo asi o moc viac.
Odpovedať
@martosko urcite to budeme riesit s projektantom.
Odpovedať
Profilova fotka
@marina89 zvacseny o jeden meter a troska poprehadzovane creva. takto mozte mat dve sprchy, vanu a dva zachody. cervene je technicka schvalne som aj dal priesvitne steny, ak by ste nechceli tak obrovsku spalnu, tak moze byt obrovsky satnik... uz len jedno vyriesit...ulozny priestor.
Odpovedať
@astley Ale co, co sa dalo od Teba cakat, to aj prislo. Odplata za kritiku nehygienickej dispozicie v Tvojej kupelni, urazene ego, chapem. Ano pochvalil som ako tento dom vyzera, a Tvoja vendeta: citujem Ta: " jeden hnus a otočená maštaľ so sedlom" nepotesim Ta, lebo povazujem to za kompliment ! Ano, dnesni chytraci co ich pradedovia lopotili na poli a s dobytkom a mali take humna a mastale a drobne chalupky, zrazu ich potomkovia sa tvaria ako najvacsi elegani a opicia sa po nablyskanych gycoch, ktore splodili vykvaseni neomarxisticki architekti pseudominimalisti so skusenostami nanajvys hotel mama ci zaplesnety internat. Pochop ze vrchol architektury nie su potemkinovske stavbicky factory outletov, alebo ozdobene slizikmi kamenych obkladov akoze bungalovy, co nie su nic ine iba vyseky jednej etaze lubovolneho panelakoveho domu. Nemam potrebu Ti dalej vysvetlovat moj postoj ale pre ostatnych napisem, ak to niekoho bude zaujimat: Tak je zasvineny ten krajinny raz na Slovensku, nestacilo poucenie z cias komunizmu, ked tu svinili barabiznami akoze v style Bauhausu (limitovane ne-dostupnostou materialov) cele 60te a 70te roky, potom bola kadejaka trojuholnikova era co sa ani neda definovat nezmyselne ihlany a plechy a mozaiky (80-roky), vikiere, pseudobaroko (tesne po osemdesiatomdeviatom). A novsie uz v devatdesiatych rokoch v alpskom osiali nastupili gycove domy aj vdaka prevzatym katalogovym projektom, ktore boli uz vonku davno out, slovenske panicky sa rozjimali nad gycovymi balkonmi z ktorych previsali cervenobiele muskaty dneska je zase v mode akoze bungalov...to by bolo v poriadku, lenze problem je ten co som opisal vyssie. Ano, povazujem to za kompliment ked niekto oznaci dom za mastal, pretoze taka stavba je dokazom, ze zdravy rozum este nezanikol, ze su aj ludia aj architekti, ktori cerpaju inspiraciu so skutocnej studnice pokladov, zo starociami osvedcenych tvarov, linii, ktore presli skuskou v case a ostalo len to najlepsie a najpraktickejsie. Mnohi z ludi stratili ten cit, odtrhli sa davno od pody, od krajiny, su mozno dnes aj s napakovanou penazenkou ale co sa tyka citu pre ucel a vkus pre skutocnu krasu - su slepi. Dokedy budeme krajinu zamorovat neprirodzenymi, nepraktickymi a cloveku nepohodlnymi stavbami s podorysmi panelakoveho typu co sme museli trpiet za komunizmu? Preco opovrhujeme mudrostou nasich davnych predkov? Preco jedine co dokazeme z minulosti pouzit je iba ten typicky drevenicovy folklor hraniciaci s gycom a pózou? Ako krasne to vedia robit anglicania http://deavita.com/wohnen/architektur... alebo nemci http://www.houzz.de/photos/17074336/v... kedy u nas skoncime s tymi "panelakovymi bungalovmi?"
Odpovedať
Rozmery izieb su podla mna primerane az na tu kuchynu a obyvacku by som urcite zväcsila. No mne sa zdaju zbytocne 2 kupelne a 2 wc do 100m2 bungalovu .my sme riesili 1 kupelnu s sprchovum kutom a vanou . Take typy domov s francuzkymi oknami sa mne osobne nepacia ale 100 ludi 100 chuti.
Odpovedať
@snowy66 Ale mýliš sa,žiadna odplata ani urazené ego :-) Jednoducho som len zareagoval na niečo čo sa mi nepáči tvojim štýlom.A nechápem ako si môžeš tak protirečiť najednej strane tu hovoríš o kumbaloch,socialistických panelákoch...a na druhej strane miluješ obrovské kúpeľne,wellnes a dávaš mi tu za príklad že čerpáš zo studnice stáročia osvedčených tvarov domov ktoré ani WC v dome nemali a chodili von,ba niektorý ani kúpeľňu nepoznali maximálne tak lavor s vodou na stole ;-) Takže tu tvoju hygienu radšej ani neriešim. A nemyslím si že mám až tak malý dom m2 keď mi stále rozprávaš o nejakých kamrlikoch..A vieš ja radšej 3pultovky ako jedno sedlo😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?