Úprava projektu - zmenšenie domu

Profilova fotka
Zdravim Vas vsetkych. Riesime individualny projekt domu. Dostali sme sa az k tejto poschodovej verzii (cestu ako sme sa k tomu dostali nebudem teraz rozpisovat). Ide o to, ze vsetko by bolo fajn, len by sme chceli ten dom trochu zmensit, lebo cena, kurenie, upratovanie, atd. Chcem poprosit o Vase nazory, pripomienky, uhol pohladu. Dom ma vchod orientovany viac-menej na vychod. Radi by sme dole zachovali jednu izbu aj malu kupelnu. Za garazou je technicka miestnost. Medzi kuchynu a obyvacku sme najskor chceli posuvne dvere - co najvacsie, aby mohol byt priestor otvoreny, spojeny, ale stale by bola aj moznost kuchynu uplne oddelit od obyvacky, co nam pride niekedy prakticke. Zvazujeme vsak, ze priecku aj posuvne dvere (dost drahe) zrusit, cim ziskame viac priestoru, ale ako zasa udrzat kuchynu trosku "za rohom", aby nebolo aspon z gauca vidno do dresu z riadmi.. Neviem teraz, ci len nechat tak ako to je a proste ubrat na sirke a dlzke domu alebo ci celkovo menit vnutornu dispoziciu.. Je pravda, ze kupelna na prizemi ma cudny tvar a na poschodi je zasa prilis velka. Skratka, moznosti je nekonecno a ja by som sa rad nechal obohatit aj inym, teda Vasim pohladom na vec. Dakujem vopred za konstruktivne pripomienky.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak dik teda..
Odpovedať
@mato176 asi ta sklamem, ale presne toto som riesila niekolko mesiacov ja.... poschodak, ale mat dole izbu " na starobu" plus mala kupelna a uz mi to potom hore robilo vela miesta ....nie a nie sa pohnut ,tak sme nakoniec ostali u bungalovu :-( este som sa hrala s takou myslienkou, ze na hornom poschodi ubrat z miestnosti aurobit velku terasu, nakolko sme na kopci a bol by nadherny vyhlad, ale zase mi doslo, ze tu terasu bude treba tak ci tak zateplit, aj ked tam nejde strecha a otazne je aj jej vyuzitie, nakolko kuchyna by bola na prizemi... jedine sa opalovat, aby ma susedia nevideli, kedze vsetci okolo maju bungalov :-( kuchyna, obyvacka, ak by si vymenil kuchynu s izbou, tak by sa dala kuchyna dat akoze za roh, blizsie ku schodisku a tam kde je vychod na terasu z izby by mohol byt jedalensky stol.
Odpovedať
@mato176 Ja by som urcite zrusila tu priecku medzi kuchynou a obyv, ziskate viac miesta. Tiez by som dala niekam inam krb, ak nie uplne zrusila. Mne by tam zavadzal. Predpokladam, ze chces taky klasicky s obmurovkou, podla mna tych 80-100cm vystupi do priestoru. Mozno by nebolo zle pouvazovat nad umiestnenim k obvodovemu muru a komin vystrcit von. Ziskas priestor. Dalej spajza, asi by mi chybala. Co vysavac, vedra, metly, kde to bude? Kniznica tiez nebude? Dalej taka vylevka, celkom super vec, co so spinavymi topankami, kde to umyjes? Prechod do tej technologickej chvalim, ale zase je umiestnena od ruky. Co tepla voda? Co sa tyka poschodia, tam by sa dal spravit krasny satnik :) a ta kupelna, ja by som ju nejako rozumne zmensila a dala tam samostatne wc. Skus si toto dat do statusu, urcite si to vsimne viac ludi ;-)
Odpovedať
mám skoro na 80% podobný projekt, poschodie som zmenšil sklonom strechy - šikminami v izbách
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?