Triangel CV domcek-bungalov typu A mate niekto?

Profilova fotka
Ahojte ;-) silno uvazujeme, resp.uz riesime nad kupou bungalovu typu A v triangli. Mate niekto tento konkretny dom? Ak ano prosim o pomoc! Ako sa vam byva, naklady , ak mate niekto tento dom a v ich standarde poradte prosim.
Odpovedať
1
2
V prvom rade prever stav kanalizacie a stav pozemku po dazdoch, vysoka spodna a zle odtekajuca dazdova voda. Notoricky problem v danej lokalite
Odpovedať
@peto99 Kanalizacia je tlakova, takze s tou problem nie je. A s dazdovou vodou na pozemkoch tiez nie je problem, ta stecie do odtokovych kanalov. Tam uz samozrejme potom stoji.
Odpovedať
Profilova fotka
Tieto otazky mame preverene a vyriesene. Mna zaujima ci naozaj nitko odtialto nebyva v tomto domceku? :-| mala som skor konkretne otazky k danej stavbe
Odpovedať
@renciskeu ahoj my sme pred 2 mesiacmi kupili presne tento typ bungalovu v trinagli na CV. kludne sa pytaj, skusim poradit aj ked ho este len dokoncujeme (nebyvame)
Odpovedať
@darthez veľmi zaujímavé presvetlenie terasy,aká je údržba?ako sa dostaneš k tomu z hora?a nie je tam okap,nevadí to či stačí taký sklon?tým pádom netieni izbám,či?dík.
Odpovedať
@marta2610 v dome co som kupil nie je to presvetlenie. ja mam ten "previs" nad terasou skrateny o to presvetlenie, cize nie cela terasa je "prekryta". zvody dazdovej vody zo strechy domu su (2)
Odpovedať
Profilova fotka
@darthez Ďakujem za reakciu. Chcela som sa informovať aké máte náklady mesačne ale keď tam ešte nebývate tak sme na tom asi rovnako. Hlavne kvôli tým veľkým francúzskym oknám ;-) sa trocha obávame strát tepla, ale na druhej strane su krásne! Takze vy si nedávajte dokončit do štandardu od developera ale po svojej línii? Ďakujem
Odpovedať
@renciskeu ahoj, hej presne tak, podla seba si to dokoncujeme. co sa energetickeho certifikatu tyka, spotreba plynu na kurenie (mame podlahove) a na ohrev teplej vody by mala byt 50eur mesacne. zalohovu platbu na elektriku sme si dali 20 eur, uvidime :) na ktorej ulici planujete kupit / postavit dom?
Odpovedať
Profilova fotka
My kupujeme uz komplet dokončený na kľúč s plynovým kotlom a radiátormi, nie podlahovym, tak uvidíme ako to dopadne. Pozemok je to 33, úplný kraj trianglu. Nechceli sme sa púšťať do celej stavby a tento uz stal ako Holodom. Váhala sme nad dokončením podľa seba, ale asi by nám chýbala trpezlivosť takze asi to poriešime štandardom
Odpovedať
http://reality.etrend.sk/byvanie/tria... CV je známa rizikovým geologickým podložím a vysokou hladinou spodnej vody. Počas obhliadky a pri pohľade na zaplavenú parcelu (klik pre foto) sme preto logicky požiadali o možnosť nahliadnuť do správy z geologického prieskumu a do technickej správy, ktorá je súčasťou stavebno-technického riešenia. Chceli sme vedieť, ako sa projektant s týmto rizikom vyrovnal. Vedenie predajcu sa rozhodlo tieto dokumenty pre nás... neposkytnúť. Otvorený greenfield nás privítal rovinou a nepríjemným severozápadným vetrom. Za zmienku stoja aj myši. Výstavbou sa totiž ukrojilo z ich prirodzeného teritória a ešte chvíľu potrvá, kým bude Triangel bez nich. Možno aj preto čítame v marketingovom prospekte o mačkách... Mechanizmus odvodnenia zrážkových vôd pozostáva aj zo systému rigolov. Vzhľadom k tomu, že rigoly budú málokedy suché, by sme očakávali stavebné úpravy s akcentom na bezpečnosť. Riziko pádu a utopenia (malého dieťaťa) však bolo asi vyhodnotené ako marginálne. Tragikomédia sa odohráva vo viacerých plynomerných skriniach rodinných domov na Ľanovej ulici. Do plynovodného potrubia sa dostáva v neželanom množstve voda. Pri silnejších mrazoch molekuly vody v potrubí zamŕzajú a blokujú vstupnú membránu. Dodávky plynu tak musia obnovovať servismani SPP rozmrazovaním a prefukovaním regulačnej armatúry. Triangel sme navštívili počas troch rôznych dní a servisný pick-up sme vždy videli. Horúci zemiak lieta vzduchom údajne už druhú zimu, zatiaľ čo niektorí majitelia situáciu riešia po svojom – do plynomernej skrine inštalujú obyčajnú žiarovku, ktorá počas mrazov permanentne svieti. Vyprodukované teplo postačuje na to, aby membrána nebola blokovaná. Čo dodať?
Odpovedať
ano, cital som to cele pred kupou, napriek tomu podkladam tirangel za jednu z najlepsich lokalit na CV, rovnako ako aj samotna CV mi vyhovuje. Boli sme pozerat vystavbu v moste pri BA, v zharoskej, v Marianke, aj smer HU. co sa plynu tyka, neviem o nicom ze by mrzlo, ci nebodaj by musel niekto svietit ziravkou (mam na mysli tuto zimu)
Odpovedať
@renciskeu pozrel som mapku a viem o ktory dom ide. tak to budeme skoro susedia :) vy mate zahradu otocenu smerom na projekt KIA, vsak?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tieto typy prispevkov ze cierna voda je to najvacsie zlo na svete uz mam fakt prejdene a vyriesene....clanok je to zaujimavy, ale nejdeme tam byvat na ce!y zivot. Sme mlady par a berieme to ako nadstardartny start. Nie sme milionari, hypoteka nepusti a na dom podla nasich predstav s lokalitou podla nasich predstav prosto nemame. Tak asi tolko
Odpovedať
Profilova fotka
@darthez Ano presne tam. Uz sa ideme zblaznit zo vsetkych ponuk na internete, hlavne z cien. Toto je nam relativne cenovo najviac dostupne. Uz tam poznate ajnejakych susedov, resp.pytali ste sa niekoho kto tam uz v tomto dome byva na skusenosti? :-N
Odpovedať
@renciskeu priamo nie, iba z netu co ludia pisu. My sme kupovali od majitela co to staval pre seba ale okolnosti ho prinutili to predat. My sa tiez velmi tesime na byvanie a uplne s suhlasim a tvjom prispevkom vyssie ohladom ciernej vody ako najvacsieho zla - podla mna total nezmysel. Ale sak kazdemu ine vyhovuje :). My sme tam dom hladali 3/4 roka kym sme nasli tak otoceny s takym pozemkom ako sme chceli. Vy sa kedy stahujte? Resp kedy ti to dokoncia na kluc? Vy uz mate pozemok oploteny ak sa nemylim vsak? Nas to este caka
Odpovedať
Profilova fotka
@darthez Tak to ste mali celkom stastie. My akurat jedname s developerom, znalcom a buduci tyzden podavame ziadost o uver a podpisujeme zmluvu. Malo bz to trvat cca mesiac, ale to sa vzdy nejako posunie. Predpokladame, ze v juni by sme mohli byvat. Oplotenie mame len zo stran, od susedov nase predne a zadne nas este caka. A vy ste ako na tom?
Odpovedať
@renciskeu uverovu cast uz mame nastastie za sebou. Brali sme v tatra banke, 3 tyzdne dozadu. 2.05%. Oplotenie mame len z jednej strany, cize muaime spravit vpredu murovany plot ako kaze projekt a zvysok dame pletivo a postupne to nechame obrast divokym vinicom. Tak drzim palce nech uver vyjde, lebo bohuzial to je v dnesnej dobe zaklad. Nastastie banky este su ochotne dat 100% aj na dom a aj mimo BA, cize cloveknsi nasetrene peniaze moze nechat a pomaly za ne dozariadovat. Tak v juni ked uz budete zabyvani mozeme dat nejake pivo / pohar vina ako novousadlici :)
Odpovedať
Profilova fotka
No ak nedostaneme tych 100% bude to horsie nakolko kupujeme holodom a ak to nevyjde prisli by sme o ten rezervacny poplatok, ktory nie je zas maly :-| plot planujeme podobne. Chcem sa este opytat ako riesite kuchynsku linku? S tym ostrovcekom, ci bez a od koho si davate robit? Jasne ak nam to vyjde urcite tam radi spozname susedovcov pri nejakom vychladenom pivku ;-)
Odpovedať
@renciskeu ohladom uveru, skuste tatra banku, my sme brali cez nich. teraz maju dokonca akciu na 2% urokovu sadzbu. pozri ich web. ohladom kuchyne my ostrovcek nebudeme mat, nakolko je tam podlahove kurenie a vyvod na odpad vody je uz spraveny na tekj strane, ze sa to neda spravit inak ako "ucko" kuchynu budeme brat z IKEA. v byte kde byvame teraz mame od nich uz 3 roky a sme velmi spokojny, takze ostaneme im verni aj nadalej. ked ju budeme robit, mozem ti poslat nakres a vizualizaciu pre lepsiu predstavu. ziadost o uver ste uz podali? ci v akom stadiu ste? uz to posudzuju? znalecky vysiel ok?
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za info :) aj my premýšľame, teda ja som uz rozhodnutá pre Ikeu. Tento tyzden akurát spúšťame cely blazinec. Podpisujeme rezervacnu zmluvu a podávame žiadosť o úver, ideme pozrieť štandardy a vybaviť znalecky posudok. Tak nas teraz čaká perny tyzden, ale uz sa tešíme .!snad nám vyjde ta Tatrabanka lebo by sme potrebovali tých 100% aby nám ostali vlastne zdroje na dorobenie
Odpovedať
@renciskeu "vyjde ta Tatrabanka lebo by sme potrebovali tých 100% aby nám ostali vlastne zdroje na dorobenie" presne tak sme to riesili / riesime my. drzim palce nech dobre pochodite a zvladnete vsetko vybavit. bude to stat zato nakoniec :)
Odpovedať
Profilova fotka
@darthez Este som sa chcela opytat akeho znalca ste mali, lebo to akurat riesime a chceli by sme mat istotu, ze to dobre dopadne. Resp.ak to nie je tajomstvo na kolko Vam ohodnotoli domcek?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Pekny den vam zelam :-)) zaujala ma vasa diskusia, nakolko sa ideme pozriet na tento projekt v sobotu. :-) tesime sa na obhliadku a pevne verime, ze v sobotu najdeme, co hladame. Tiez sa nam paci typ domceka. O ktorom pisete a este novy typ RDS. Potesili ste ma ze v tatrabanke je moznost ziskat 100% financovanie. To je skvela sprava pre nas, pretoze si tiez z usetrenych peniazkov chceme dozariadovat:-)
Odpovedať
@dynolenka ahoj, tak drzim palce nech to vyjde. ako po stranke domu tak aj po financnej ;) daj vediet ako si dopadla potom :) inak tatra banka ma teraz dokonca 2% urokovu sadzbu (som tu tu tusim uz ale pisal)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj @darthez :-)) tak boli sme si to uz pozriet:-)) mame vyhliadnute dva pozemky. Cakame na cenovu ponuku ( pozemok+ domcek). Z tych dvoch pozemkov je kazdy z nich orientovany na ine svetove strany, tak trosku sa nevieme rozhodnut:-)). Zaregistrovala som tvoju informaciu o tatrabanke, pojdem sa tam urcite cez vikend popytat o nasich moznostiach. Velmi dobra inf od teba:-) dakujem. Rada by som sa opytala ako to je s danou za nehnutelnost - realitny makler nas inf ze to je 1 eur za m2, no to sa mi nezda. A s poistenim nehnutelnosti ste nemali problem ked je to v takej casti? Dakujem za cenne informacie:-)) a ak pojde vsetko tak ako doteraz tak budeme coskoro novi susedia:-))
Odpovedať
@dynolenka ranecko :) tak suprr, prvy krok je za vami. My mame dom otoceny tak ze vchod do domu ne na vychod a okna obyvacky, izby a spal e na ,apad, cize na karpaty. Ak mas moznost vybrat takuto variantu, odporucam. Ten vyhlad je super. Co sa poistenia tyka, dali sme to poistit priamo v banke ked sme podpisovali uver. Je to poistene cez uniqu. Poiatne na rok je cca 90 eur ak sa dobre patam. Zahrna to poiatenie stavby (domu, plotoc, bran) a aj domacnosti (vnutorne zariadenie). Co sa dane z nehnutelnosti tyka tak to popravde neviem. Ale myslim ze uz sa to tu na modrej streche niekde rozo eralo ze chorvatsky grob ma vysoku. Tak drzim palce v banke. Tie 2℅ maju podla reklamy pre prvych 2500 klie tov tak tam chodte cim skorej. Dufam ze to vyjde k vasej spokojnosti :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dynolenka Dan z nehnutelnosti je naozaj 1 Euro za m2, ale len pokial nie je dom skolaudovany. Potom je to menej.
Odpovedať
@svetlanik ahoj dakujem za info. Vies prosim kolko je to po kolaudacii? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@darthez To zatial neviem, my cakame na kolaudaciu, takze tento rok si zacvakame okolo 400,- Eur. :-(
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?