Tipy a rady k projektu - k pôdorysu rodinného domu

vsetky postrehy, navrhy, kritika su vitane, vopred dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravim. Niesom odbornik na feng shuej, ale prizemie domu by dalo odbornikovi dobre zabrat. 1.n.p. mi pride nekonfortne rozvrhnute, 2.n.p ako pozostatok z podorysov kociek z 70tych rokov. Ste si vazne isty o vybere tohto projektu?
Odpovedať
Profilova fotka
Mne pride linka mala, dala by som do U a stol postavila kolmo na linku. Dalej sa mi nepozdava dolna kupelna otocena do ulice ale nevidim rozumnu moznost kam ju prehodit. Horne poschodie: master bedroom dat ku kupelni a vazne sa zamysliet nad satnikom, ktory ma 1,25 stvorca, to ani byt nemusi... Ak mam stavat, dala by som si z garaze priechod do domu... Nie velmi stastna dispozicia pre mna...
Odpovedať
Profilova fotka
@innather podla mna je to pekne a usporne. Kazdy kusocek ste vyuzili. Asi by som skusila dat tie dvere na terasu priamo z tej kuchynskej casti radsej ako z obyvackovej, ale aj takto sa da. Kuchynska linka bude stacit, aspon mne by stacila, aj tak vela veci robim priamo pri stole.
Odpovedať
Profilova fotka
Upriamil by som pozornost mozno len na tieto body: 1 - Vstup zo zadveria priamo do kuchyne. Tento koncept sa vyuziva pri malych bytoch. Na rodinny dom mi to pride velmi skromne riesenie - z hladiska priestoroveho zazitku, nie m2. 2 - Jedalensky stol oproti schodisku. Nestastne situovane z hladiska negativnej energie ( shodisko, roh steny, chrbtom do obyvacky) Nieco ako ked sedite v komunikacii. Podobny pripad ako kuchyna. 3- WC prizemie je na "konci sveta". Nerad by som vysvetloval kazdej novej navsteve na otazku kde je toaleta..za kotolnou este dozadu.. 4 - Na druhom poschodi aj napriek tomu, ze dnes sa nabytok sklada na mieste, sa mi zda chodba uzka na vytocenie.
Odpovedať
dakujem za rady, - co sa tyka prizemia, sme obmedzeni na 115m2 zastavanej plochy - pri zachovani podorysu a vonkajsieho vzhladu, ktory nam vyhovuje na pozemok (vstup je orientovany na sever) je problem nieco menit - ta kupelna ma tiez hneva - povodne tam boli iba jedny dvere a cez kupelnu sa prechadzalo do kotolne, ktora bola od cesty, ale kvoli krbu sme museli prehodit kotolnu a kupelnu :/ s tym nie som ani ja spokojna, mozno nakoniec zrusime krb - schody do kuchyne/jedalne mi az tak nevadia, kedze bude kuchyna po ruke aj ked clovek zbehne z poschodia trebars iba sa napit, skor neviem vyriesit ten stol a ako aspon opticky tu kuchynu schovat resp. oddelit od obyvacky - zvazim zrusenie satnika a rozsirenie chodbicky na poschodi - prechod z domu do garaze sme nechceli, takto nam to vyhovuje
Odpovedať
@innather co sa tyka toho prechodu do garaze, ani my sme nechceli, ale zistila som, ze garazovu branu, ktoru sme mali objednanu, nevieme otvorit zvonka, ked vypadne elektrika - manualne sa da otvorit len zvnutra, ale ked nemam iny vchod do garaze, tak sa tam jednoducho nedostanem. Neviem, aku branu budete mat, resp. ci ini vyrobcovia maju iny system otvarania... to len tak ma napadlo, ze treba na to mysliet, aby potom nebolo neskoro ;-)
Odpovedať
- vela rohov na dome - zbytocne - izby strasne male - 9.6 m2 este ako pracovna, decka je tam zly udaj ... 3.65 x 3.2 je 11.68 a nie 11.99 a spalna 3.95*3.2 je 12.64 m2 - to su panelakove rozmery - asi nad garazou bude terasa, ale natiahol by som to nad garaz. - bude to plnohodnotne poschodie alebo podkrovie?
Odpovedať
ma to by 2 podlazny dom, takze poschodie izba 9,6 je iba pracovna
Odpovedať
mala kuchyna vstup na terasu strasne komplikovany z kuchyne-budes tade hodit v lete niekolkokrat denne, grilovacka, ranajky na terase-vsetko treba vynosit a potom zas nosit dnu. TV vedla krbu - bude to rusit pri pozerani TV TV oproti oknu-cez den nebudete nic vidiet na tv nebodaj bude svietit slnko /zaberu len uplne tmave rolety zvonka/ Ja by som chcela vstup z garaze do domu a pracku vedla spalni - nabehate sa spinave pradlo dolu, vyprane zasa hore hore balkon? - uplne zbytocny priestor,radsej zvacsi izby - v pracovni tak pridas rolldoor-na odlozenie sezonnych veci. satnik uplne mini-fakt tak maly je zbytocny
Odpovedať
prehodnotili sme projekt na tento s malymi upravami: http://www.dobry-dom.pl/projekty-domo...
Odpovedať
Profilova fotka
@innather pekny projekt, len horne kupelne tam by som tu spolocnu zväcsil na ukor spalnovej, a sest rohovych okien bude stat vela penazi. :)
Odpovedať
ano, okna sme zredukovali a niektore zmenili a spolocnu kupelnu zvacsili+z mensej spravime pracovnu
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@innather veru vyzera to lepsie...
Odpovedať
Profilova fotka
@innather projekt v odkazu je super!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?