Terasa z obyvačky a aj z kuchyne

Profilova fotka
prosimVáskto má yriešenu terasu z kuchyne az obývačky. je dobre mať terasu z kuchyne?? poprosim aj foto
Odpovedať
@latarina Myslím, že áno, záleží aj na orientácii svetových strán :) Máme kuchyňu orientovanú na severo-západ a smerom do dvora - záhrady, kde po výmene starých okien som na jedno (v kuchyni mám 2) dala osadiť aj balkónové dvere a rodí sa v mojej hlave prekrytá terasa. Bude svietiť na ňu slnko trochu aj zrána a potom poobede až do západu slnka za kopec..Presvetlila sa aj kuchyňa a po práci je slnkom zaliata..už sa teším na dôchodok :) Vždy som tam chcela mať terasu a teraz sa mi postupe plní môj sen..
Odpovedať
Urcite jedine z kuchyne tam chodis najcastejsie nosis jedlo riad von a dnu..... Malokedy sa dvihnes zo sedacky ze ides na terasu, vacsinou nieco beres z kuchyne vodu, kavu...
Odpovedať
my mame aj aj, nic lepsie nam projektant nemohol poradit
Odpovedať
Profilova fotka
@latarina urcite ano. z praktickeho hladiska..
Odpovedať
Ja mam len z kuchyne, je to lepsie, praktickejsie.
Odpovedať
@latarina My budeme mat z obyvacky,bohuzial inak sa to neda vyriesit,ked chceme mat dostatocny priestor v kuchyni,ale mne sa zda praktickejsie z kuchyne. Ale zase co mi tvrdia znamy,na vsetko si clovek zvykne. My mame vychod na terasu presne v strede medzi kuchynou a obyvackou,takze to az tak nevadi. Nebudeme daleko jedlo prenasat
Odpovedať
podla mna, ak je mozne, tak urcite aj aj. ale ak nie, pre mna je lepsie mat z obyvacky. z kuchyne je praktickejsie, ale pre mna je ten vyhlad z obyvacky lepsi. a kedze mame kuchynu spojenu s obyvackou, tak urobim asi o 4 kroky viac a som v kuchyni, takze je to jedno.
Odpovedať
zalezi, o aky velky priestor ide a ako je terasa/terasy orientovana na svetove strany.
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 Pokial to mate takto riesene, ze medzi, tak je to v pohodke. Mam kamarata, co to nedomysleli, ked riesili projekt domu a dali si terasu k obyvacke a do kuchyne musia ist cez celu obyvacku, cez jedalensky kut a az potom su v kuchni, tak je to celkom komplikovane u nich. Osobne som viac z to, z kuchyne.
Odpovedať
Profilova fotka
mame tiez vstup na terasu z obyvacky aj z kuchyne... http://www.modrastrecha.sk/blog/poiso... http://www.modrastrecha.sk/blog/poiso...
Odpovedať
@latarina Podla mojho nazoru to vyuzijes maximalne ked budes mat vstup na terasu aj z obyvacky aj z kuchyne. Radsej to tak spravit hned teraz ako potom prerebat ked zistis ze ti to tam chyba a ze by bolo lepsie keby sa ti islo na terazu aj z jednej miestnosti aj z druhej
Odpovedať
@mischelin Ak sa da, tak dat vstup aj z kuchyne, aj z obyvacky. My budeme mat vstup z kuchyne na zadnu terasu (letnu) a vstup z obyvacky na prednu terasu (jarno - jesennú) :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my mame oba vstupy, ale z obyvacky som tam este nikdy nesla, fakt len z kuchyne chodia vsetci, aj navsteva. kuchyna sa teda urcite osvedcila viac.
Odpovedať
Profilova fotka
My tiez planujeme vchod na terasu z kuchyne :) Chcem si tam dat velky jedalensky stol, ked napriklad budeme grilovat tak nemusim ist so vsetkym cez obyvacku ale rovno behnem do kuchyne, myslim, ze to tak je praktickejsie, mne nebude napriklad chybat vchod na terasu z obyvacky. Ten kludne ozeliem ale ked mas ty moznost aby si mala aj z jednej aj z druhej miestonsti tak nevahaj :-)
Odpovedať
@kreola my mame aj aj ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My máme terasu z kuchyne a zatiaľ ešte nie sme úplne zabývaný ale myslím, že tak je to najpraktickejšie, neviem teda na aké strany máte orientovaný dom ale väčšinou som to videl takto. Ak vám to vychádza tak, že budete môcť chodiť na terasu aj cez kuchyňu a aj cez obývačku tak to potom máte iba dobré.
Odpovedať
Profilova fotka
@latarina Ja som celkom nepochopil ako to myslíš. Myslíš to tak že terasa bude pri kuchyni a vchod bude až z obývačky? Terasa z kuchyne je podľa mňa super vec, veď také raňajky na terase ráno, kávička, večer si tam sadnúť niečo si pogrilovať, čo by na tom malo byť zlé? Čo som ja zatiaľ videl domi tak to tak všetci mávajú, že buď z kuchyne v chod alebo z obývačky alebo z oboch, to potom budete mať celkom dobre presvetlené ti miestnosti.
Odpovedať
my mame z obyvacky a kuchyna ja na opacnom konci. Mne to nejak vyslovene neprekaza ze musim nosit jedlo/kavu cez obyvacku kedze sme na to zvyknuty, ale ak by som mala moznost stavat dom podla seba dala by som vchod na terasu - ak by to pozemok a orientacia povolovala - z kuchyne. Ale ako vravim, nie je to ziaden hendikep, problem ani nic s cim by som nebola stotoznena :)
Odpovedať
Ja by som dala tiez aj aj. Z kuchyne (prip. z jedalne) by som dala vacsie otvarave okno na nosenie aj vacsich veci a z obyvacky by stacilo aj mensie. :-)
Odpovedať
My máme aj aj, teda dom sa teraz stavia kuchyňa s obývačkou sú do L, nie sú spojené ale sú vedľa seba. Každá terasa bude na inu svetovú stranu. Ja hovorím že kuchynská terasa je na grilovanie a obývačkou na kavickovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked je vchod aj z obyvacky aj z kuchyne tak je to podla mna uplne idealne, ked mate dom postaveny tak, ze sa to da takto urobit nevahajte :) Sesternica to tak ma a maju tie miestnosti krasne presvetlene a vyuzivaju oba vchody :) Raz to proste hodi ist odtial, raz odtial, samozrejme, ze sa svet nezruti ak sa to tak neda urobit ale je to proste vyhoda
Odpovedať
Profilova fotka
Určite zakomponuj do projektu vchod na terasu spoločne z kuchyne aj obývačky. My to riešime rovnako (projekt aj vizualizacia)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
@poisonblu mate to super.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@robostr Dobrý deň. Ako ste prosím Vás spokojní s otočením kuchyne a obývačky vzhľadom k svetovým stranám? Máme to totiž tak isto, terasu chcem mať ale určite otočenú na sever, severozápad, lebo tam je krásny výhľad. Na terase Vám nepečie príliš zo západu alebo ako to je s presvetlením kuchynských a obývačkových priestorov, keďže to je severná strana? A z východu Vám dopadá slniečko? Ďakujem za odpoveď ☺️
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?