Technická miestnosť rozmer

Prosím o radu všetkých ktorí majú v RD technickú miestnosť.. Aky je váš rozmer miestnosť pripadne co by ste pozmenili. My mame pôvodný návrh 4 štvorcové meste.. Chceme skresat na 2,47.tj.sirka 1,9 m a dĺžka 1,3.. Myslíte že to bude stačiť na kondenzačnu pec a kotol?? Taktiež komín ako záložný. Ďakujem za každú odpoveď :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mas na mysli kondenzacny kotol a pec, tak? aj ked stale mi chyba v tom logika.. naco pec do technickej. ale mozno myslis prikladanie do pece. taka protiotazka - kde chces mat pracku prip. susisku? v kupelni? to by som tiez dal na tvojom mieste do technickej. ak v TM chces mat ozaj iba kotol (zisti si jeho presny rozmer, aby si sa k nemu dostala), tak 2,5m2 by mohlo stacit.. ale lepsie by bolo pridat podorys,skor sa ti k tomu vyjadria aj ludia na MS.
Odpovedať
@radkaa2 tazko povedat. Nasa ma 9.7 m2 a kotol + zasobnik musrl do garaze. Nevosiel. Polovica technickej je pod schodiskom, na jednej stene rozvody rekuperacie + elektro rozvadzac. Plus dalsie dvere von, umyvadlo a napojenie komina a bolo to. Idealny je stvorcekovy papier, rozmery veci co tam chces a uvidis. Kludne moze byt dost ale aj nemusi.
Odpovedať
3,3 x 1,5 a je to super mame tam kotol, zasobnik, pracku, susicku, kos na pradlo a vselico mozne este a este je tam kopu miesta. Do mensej by som nesiel lebo je to dobra vec mat technicku miestnost kde sa da odlozit vsetko mozne.
Odpovedať
@radkaa2 Na komín, kotol a bojler stačí - ale na nič viac...
Odpovedať
Profilova fotka
@radkaa2 ja mám 2x2m je to málo Ešte taká otázočka. Nebudete mať aj akumulačnú nádrž????
Odpovedať
@milanko18 zle som sa vyjadrila bude iba kotol :) a komín..mame samostatnú pračovňu, takže práčka, sušička a ostatné hygienické potreby budú v nej
Odpovedať
@logo22 nie nebudeme mať ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@radkaa2 ok. to by potom 2,5m2 mohlo stacit. len ako pisu aj ini, nebude tam akumulacna nadrz? pripadne predpriprava na inu technologiu? napr. solarko, rekuperacia, atd. este to si premysli. alebo potom zvaz, ci si nevies dat ten kotol do pracovne. aj to je moznost. :)
Odpovedať
... no ja mam3,2X1,8m,je tam kotol na tuhe a komin,malinkeumyvadlo,a to este neviem kde natrepem akumulač.nadrz!!!A prwdsa je to male,ked tam navlacim drevo ,,odparkujem"čižmy,tak je to tak citak malé!!!!!
Odpovedať
@radkaa2 my mame 9m2 a miesta este na dalsi dom ;) ale mam tam pracku,sussicku,umyvadlo,tepelko,filtre na studnu,vusuvne schodisko na povalu,dost miesta na zehlenie a komoda na naradie a miesto pee vysavac...podla mna nezmensuj,miesto na taketo "hovadiny" sa to vzdy zide...
Odpovedať
@radkaa2 ja mam 7m2 a je to strasne malo a mam z toho hlavu v smutku. Mam tam z lava do prava, umyvadlo, wc, akumulacku 300l, TC, vystup zemneho registru, a nad sebou rozdelovac kurenia-rekuperacia, rozdelovac tuv-rack, filtre na vodu, pracka-susicka a uz sa tam nic ine nezmesti ;-( Mal tam byt i rozdelovac, ale nezmestil sa a musel som ho dat za stenu do garaze. Nezabudni si tam dat normalne dvere(90ky), nech sa ti tam da dat vsetko planovane s rezervou.
Odpovedať
Ďakujem za postrehy a pripomienky :).. Chcem sa ešte spýtať mate túto miestnosť odzvucnenu??
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rkorba áno dvere budú 90 len uvažujeme ci otváracie alebo zasuvacie :)
Odpovedať
@radkaa2 ked nie je priestor tak zasuvacie, ja som dal s otvaranim do chodby a ziaden priestor mi neukradli.
Odpovedať
@milanko18 uvažujeme nad solárnym panelom panelmy. Je to ťažké riešiť toľko veci naraz. A hlavne rozhodnúť sa správne :D. Neviem ci by bolo možné dať kotol do pracovne nakoľko vývod na plyn je v TM a ta je v úplne inej časti domu (pri vchodových dverách)
Odpovedať
Profilova fotka
@radkaa2 tak ked uz tam mate vyvod plynu, nie je o com.. ale ked uvazujete nad tymi panelmi, aspon si skuste preverit, co to obnasa, kolko miesta na to treba. aby ste to neskor nelutovali, ze ste ubrali 1-1,5m2. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?