Odpoveď na príspevok od markolte13:
Zdravím chcel by som sa poradiť idem si postav… @markolte13 Snažíte sa spochybniť tvrdenie statika... Najskôr by som oslovil iného a hlavne nech má svoje tvrdenia podložené😉Odpoveď na príspevok od markolte13:
Zdravím chcel by som sa poradiť idem si postav… @markolte13 Väzníky ťa pravdepodobne vyjdú lacnejšie, neviem prečo sa ich strániš... Mám tiež šírku 7,5m, ale áčkovú strechu, presahy 60cm, celkovo plocha cca 200m² a väzníky s materiálom a montážou niečo z ľahka cez 6000€, + žeriav (cca 500), 19 väzníkov, štítové rebríky, ondrejské kríže, krokvy-výmeny a nejaká BSH väznica 160/160. Mať premostenie o dĺžke 8m a započítané snehové zaťaženie pri (v podstate plochej) streche... Akéže ti strechár napočítal drevo a rozostupy? Koľko m³ to je dreva? Sa pozri po čom ide kvalitné drevo na krovy. m³ 450€? Fólia, laty, plech? Plné debnenie nič? Len to máš v materiáli 1500€. Fóliu tiež nebude najlacnejšia, všetko prelepované, vrátane kontralát. Prácna strecha na detailné vyhotovenie... A všetko bude treba zaplatiť.Odpoveď na príspevok od profistavbari:
@markolte13 Snažíte sa spochybniť tvrdenie statik… @profistavbari Má majstra strechára, preto spochybňuje statika, čo má výpočty. Len mám dojem, že ak ten strechár urobí tak ako je písané, tak to majster není...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@profistavbari Má majstra strechára, preto spoch… @frantisekca Majster musí byť zhotoviteľ. Nemôže spochybňovať ľudí ktorý majú na toto vedomosti a vzdelanie.Odpoveď na príspevok od markolte13:
Zdravím chcel by som sa poradiť idem si postav… @markolte13 to záleží aké máte možnosti prístupu k drevu, robil som aj na strope 11 m (tiplový strop), Ale konštrukciu strechy treba riešiť aj z tepelnoizolačne.