Staviate Bungalov 16 - Prodom?

Chcel by som sa spýtať či tu niekto z Vás nestavia bungalov 16 od Prodomu. ďakujem.
Odpovedať
Ja staviam bungalov 17 od Prodomu - je podobný ako 16
Odpovedať
a aky strop robite, betonový, alebo drevenný - trámový? nejake foto nie su? v akom ste štádiu? z čoho ste stavali?
Odpovedať
dom som kúpil v štádiu hrubej stavby, už mal drevený väzníkový krov, postavený je z tehly. Z dlhodobého bezúdržbového hľadiska, aj možnosti využitia stropu ako úložný prioestor by som skôr odporúčal keramický, alebo betóvý strop. Zavisí od toho koľko chcete do stropu investovať. Spodný pás vazníkov ma výšku 16 cm a zároveň tvori aj nosnú konštrukciu stropu. Medzi väzníky som vkladal izoláciu hr. 16 cm a pod vazníky išla ešte izolácia hr.10 cm kolmo na väzníky kvoli lepšiemu zaizolovaniu.Na väzníky z hornej strany som natĺkol dosky ( pochodzna povala).
Odpovedať
Tak aj ja chcem drevenný strop, nakoľko vychádza o veľa lacnejšie ako keramicky, alebo betónový. tiež mi stačí povala pochôdzna. nejake foto sú neni?
Odpovedať
Ano, samozrejme, že drevený strop je lacnejší ako betónový alebo keramický. Akurát nevýhoda dreveného stropu je v tom,že musíte rátať s rizikom poškodenia škodcami alebo hnilobou.Samozrejme, že dnes je na trhu mnoho prípravkov, ktoré by tomu mali zabrániť, ale podľa mňa to nie je na 100%. Keby som sa mal znovu rozhovovať, určite by som šiel do betónu alebo keramiky s tým, že nadstavím v podkroví 4 rady tehál, aby sa dalo v budúcnosti využívať ako obytné podkrovie. Ale samozrejme je to vec názoru a peňazí. Fotiek je veľa, aké chcete? V akom štádiu ste Vy?
Odpovedať
Ja som v štádiu cakania na stavebné povolenie, takže začnem určite až na jar. Tak foto privítam aj všetko ak sa bude dať a čo budete ochotný poskytnúť :-) Ď.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?