Stavia niekto Rod.dom Gala od Apexu?

Na jar chceme stavať rodinný dom , Gala, chceli by sme vedieť a vidieť priebeh výstavby, fotogalérie, aké okná sú vhodné, krytinu, atď. budeme Vám vďačný za vaše postrehy a pripomienky , Ďakujeme..
Odpovedať
@alfa5 netyka sa ma sice, tento dom nestaviam, ale smiem sa spytat, preco ste si vybrali prave takyto neprakticky projekt? Izbicky tiez nie su bohvieake velke....no, iba sa cudujem. Sedi vam to na pozemok, alebo co?
Odpovedať
@snowy66 @alfa5 toto je ten gala? http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-... Lebo mne pride prave naopak prakticky. Izby 13m2 a 14m2 su uplne idealne. Jedina vec ktora mne by chybala je spajza, ale to je iba drobne minus. Mam tiez L-kovy bungalov a kazdy kto u nas bol si ten priestor nevie vynachvalit. Fakt by ma zaujimalo co je to neprakticke. :)
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa je tiež praktický - pre život. A veľmi milý, čo sa týka dispozície. Ale ja som si dával kresliť bungalov a tento dom má aj niekoľko riešení (detailov), ktorým som sa oblúkom vyhol. Ale určite je milý...
Odpovedať
Ja si myslím že izba (spálňa) napr. 13m2 alebo 14m2 , je dosť veľká na to , že tam chodíme večer len spať, neviem si predstaviť ešte väčšiu spálňu, projekt si chceme dať nakresliť ako zrkadlový obraz, teda terasa a okná budú na juhozápad, kuchyňa na východ, takže aj toho slniečka budeme mať dosť, po celý deň, chýba tam akurát garáž, ktorú budeme musieť postaviť osobitne vedľa domu. To jediné nám vadí na tomto projekte, mohli by sme postaviť aj Gala plus, ale to by bol dom podstatne nákladnejší, ale aj ten je v pohode super na ňom je hlavne to , že Gala plus má aj tú garáž..
Odpovedať
Projekt nieje z najhorsich, ale tie izby su male. Prave spalna pre dvoch je mala, koly spanku. S tou skrinou potom ta spalna nema ani 10 M2 , vyska stropov nebude isto viac ako 2,4. Rozmerovo je to ako panelak. Na panelaky kazdy vzdy nadaval ze su to male kralikarne, dnes ich kazdy obhajuje vetou - ved v byte nam take male izby stacia,budu aj v dome. - nechapem.
Odpovedať
Profilova fotka
@alfa5 ja som ho zacal stavat v 2010 vtedy to bola novinka, som spokojny este doladujem veci, staviam svojpomocne, financne to vychadza super, nenarocny, projekt dobre napisany, jednoduchy, vystavba jednoducha, ved kukni moju galeriu. Aj po styroch rokoch by som iny dom nesiel stavat, vsetko som dodrzal ako bolo v projekte, vyhovuje mi, nizke naklady na prevadzku, atd.
Odpovedať
@alfa5 Místnosti se mi zdají také dost malé, dětský pokoj 12-13 m2 snad dostačuje, ale ložnice této velikosti pro 2 lidi je podle mě malá. Co by mi však vadilo úplně nejvíc- zdlouhavá a navíc přes obývák vedoucí cesta k pokojům. Až si pubertální děti budou vodit kamarády a chodit přes obytnou místnost, kde se právě stoluje ( dívá na televizi, odpočívá, sedí s přáteli atd. atd.) tak to asi moc dobré nebude. Hlavní obytná místnost by být průchozí neměla, to je myslím základní pravidlo.
Odpovedať
@alfa5 Staviam ale gala plus, potvrdzujem slova fabyho... izby su postacujuce, a prechod do obyvacej casti je u mna mozny i mimo obyvaciu cast... a garaz som pristavil este jednu teda 2-garaz :D
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska - Sľúbil som adminovi, že nebudem zapárať, ale výška stropov by mala byť 265 cm pri súčasných novostavbách. To sú hneď ďalšie 3 m3 priestoru, ktoré si tej spálni odobrala... 8-) // Ale inak s Tebou súhlasím - je celkom fajn, aj keď ja som si radšej nechal nakresliť niečo (v princípe) iné.
Odpovedať
@leonardom pekne si to napisal "by mala byt", kolko ludi ma 240 a este zvazuju nad sadracom a bodovkami,lebo bodovky su take "IN" Dvaja v takej izbe vydychaju vzduch uz kratko po polnoci a uz je jedno aka je vyska.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska :-D Pravdu vravíš, vydýchajú.... :-D Aj preto pôjde do spálne (tak, ako aj do obývačky) lokálna rekuperačná jednotka...
Odpovedať
@leonardom pri tak malej spalni musi ist reku uz na plny vykon a to je pri lokalke cca 30decibelov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@atlaska E-e... Mám odskúšané v 1 staršom domčeku. A ver, že to z 2 metrov nezačuješ. To PC mi hučí viac...
Odpovedať
Znamy maju lokalnu reku, ich konretne ma deklarovnych max.29 dB. je to dost hlucne. Mamoske to v noci vadi. mozno su aj tichsie, neviem,mne vadi pri spani vsetko,takze za mna lokalna do spalne nie. @leonardom
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska :-D Tak ja som vyrástol na hlavnej ulici nad zastávkou električiek, takže toto, čo spomínaš Ty, ma nevzruší ani trochu...
Odpovedať
@leonardom aj ja 4 prudy aut,dva prudy elin aj so zastavkami-jeden z najrusnejsich uzlov BA, ale 20 rokov v tichu dediny - uz som si zvykla. Moja mama zasa bez elektriciek nevie spat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?