Stavia niekto dom Gala od Apex-arch?

Profilova fotka
Ahoj, kúpili sme si projekt od Apex-arch , domček GALA , stavia niekto taký ? :-)
Odpovedať
1
2
My :-D
Odpovedať
Profilova fotka
AHoj, ja ho staviam, kupoval som ho v auguste 2010, momentalne mam hrubu stavbu pod skridlou a cakam na okna.
Odpovedať
Fabyno aj my mame zaujem o Gala alebo Olé domcek od Apexu. Ako hodnotis spolupracu s nimi? Vysli ta naklady na dom v takej cca hodnote ako uvadzaju oni? Nemohol by si poslat nejake foto na moj mail??? Diky @fabyno
Odpovedať
@mirenaa Prosim o viac info,skusenosti so stavbou tohto domu,kedze aj my mame on zaujem. Upravovali ste nieco na nom???
Odpovedať
Profilova fotka
@magnetka6 no spolupraca neda sa povedat o nejakej, objednal som si to raz mi zavolali, vyziadali si udaje a potom mi volali ze mam to hotove ze to poslu po ich zamestnancovi ktory byva blizko. Stretli sme sa odovzdali mi projekt, ten som odovzdal na stavebnom vsetko bolo v uplnom poriadku. Co sa tyka stavby domu, vsetko ok, vsetko jasne, podrobne rozpisane zaklady, podlahy, zateplovaci system, ako ukoncit podbitie, ake vykurovanie atd, vsetko dopodrobrna rozpracovane este aj ako viazat zelezo do venca. Jedine co som nedodrzal je to ze to mam stavat s ytongu a skridlu som dal bramac namiesto tondach. Staval som ho s tehly, inak vsetko som dodrazl, otvory, okna, vsetko ako ma byt, je to dost velke ked sa to postavia, myslel som ze to bude mensie, a pritom to ma len 110 stvorcov. Staviam svojpomocne, zaklady som dal na dva rady, beton c25 ako v projekte, deka b15, potom tehla, betonovy vyniec, strecha vaznik + skridla bramac, okna mi maju doniest tento mesiac objednal som trojsklo slamander profil, takze ziadne lacaky a zatial ma to vyslo cele 30.150.- eur, v tom su aj take polozky ze bager, salam pre robotnikov kamaratov, nejake tie piva atd, jedine co mi robila firma je strecha, aj pokryvacske prace, v tej cene su aj okapy kj farebny pozink.
Odpovedať
Profilova fotka
@magnetka6 este som zabudol komin mam schiedel dvojprieduch, jeden na krb druhy na kotol. V tej cene je aj drevo, zelezo, vsetko na komplet ako som uz pisal vyzsie. Neviem ci som vystihol konieco krizy, minuly rok v septembri, ci to teraz bude drahsie. Cize ostava, kurenie, elektrika, voda, plyn, stropna izolacia, sadrokarton, vnutorne omietky, zatial co mi nacenili podlahove kurenie to bolo 2900 bez kotla, zateplovaci system mam za 1100 baumit 14 polystyren v projekte je 12, ale pri 14 je uz koeficient 6,28 a to je nizkoenergeticky dom, stropna izolacia fukaty nobasil firma cena 1800.-, sadrokarton zo vsim vsudy 690.- bez roboty, elektrika voda plyn neviem. To je asi vsetko zatial dalej som neni :-)
Odpovedať
@fabyno Dakujeme za info. My sme sa uz rozhodli teda pre Gala. Potesilo by nas keby si nam poslal nejake foto na mail :-) A este jedna otazka: ta stena urcena na televizor pri terase medzi dvoma oknami je aka dlha? My sme sa stale zaujimali len o Olé,tak nemame este presne rozmery Gala domu. Pekny den :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@magnetka6 fu nemam to pri sebe, tie rozmery, ale neboj ako tam na zivo som teraz cez vikend pozeral, vojde ti tam dobrych 141 cm v pohode a to este budes mat rezervu aj na vacsiu telku, odkial si? foto mam doma
Odpovedať
@fabyno my uvazujeme to mansie okno zamurat,aby nam tam vosla nejaka pekna obyvackova stena. Preto by potesilo foto,aby sme sa spravne rozhodli. Ja som z LM a byvam momentalne v PO.
Odpovedať
Profilova fotka
@magnetka6 ok odfotim ti to realne, popozeram ci mam akurat tu fotku, ostatne mam nafotene, ja som zo sale to mas dost daleko, keby ste to chceli vidiet realne pod strechov.
Odpovedať
:-) diky moc
Odpovedať
@fabyno pozeram ze si makac kamo, secko s kamsomi sisi robil?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@magnetka6 este hod mail na seba
Odpovedať
Profilova fotka
@stefan222 ani nie vsak iba zaklady a mury sme vytiahli, veniec zasalovali a zelezo mi poviazal kamarat, kazdy nieco vie. Strechu vaznik, latovanie, foliovanie som nechal na firmu, ktora ma aj certifikat na pokryvacske prace, takze na strechu som dostal 30 rocnu zaruku, to som si netrufal, nakolko hore bude len sadrokarton.
Odpovedať
dala som do IP
Odpovedať
@magnetka6 ...ak dobre pozeram v projekte tak ta stena na televizor ma 2.3 metra ...tiez som nad tym "haluzovala" ale ja si myslim ze tam sa da nieco vymysliet ;-) .... fabyno ak ti poslem mail posles aj mne prosim ta nejake realne fotecky? :-N
Odpovedať
@mirenaa my prave rozmyslame,ci to rohove okno v kuchyni nezrusit a nedat len take ako je na prednej detskej izbe,aby sa dala spravit linka s vysokymi skrinami (chladnicka,vstavane spotrebice,vstavane regale,...). Myslite si,ze by to bolo vyzeralo dobre?
Odpovedať
@mirenaa vela peknych obyvacich stien je 3 a viac m. Teraz mame 2,4 a zda sa mi to malo.
Odpovedať
@magnetka6 tak to potom urcite zruste to jedno okno v obyvacke.. my nechceme vela nabytku v obyvacke, tak nejako mi to nevadi..dufam ze potom nebudem lutovat...a inac ak chces, posli mi mail na teba v IP a poslem ti podrobjensi podorys ak este nemas ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@magnetka6 - presne aj my máme v pláne vymeniť tie predné dve okná ( kuchyňa, jedáleň), aby mi tam nejako normálne vošla kuchynský linka ... a tiež aby vznikol priestor na vstavaná spotrebiče :-) už som si to aj kreslila :-D @fabyno - aj ja by som rada videla fotoooo, ak je možné ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
chcem sa spýtať ... ako je to so zmenami v projekte ? dali ste si ich zakresliť dopredu ? ako som už písala chceli by sme meniť zopár okien ( veľkosti) a v stavebninách nás vystrašili, že svojvoľne aby nás to ani nenapadlo, že podľa nejakého nového zákona by mohli ísť aj o trestný čin :-. myslela som, že pred kolaudáciou nahlásim apexu zmeny pred dokončením, dajú mi súhlas a je to ( teda pokiaľ by sme nerobili nejaké veľké zásadné zmeny typu. posúvanie priečok a pod.) či ľahko si to predtavujem ??? poraďte pls. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mata67 daj mail a poslem ti
Odpovedať
Videli ste novinky od Apexu??? Je tam novy Gala plus....
Odpovedať
Profilova fotka
Nový GALA Plus je perfektný ! v našom prípade bol pridaný neskoro, ide sa stavať GALA a už sa veeeľmi tešíme ;-)
Odpovedať
My sme si na poslednu chvilu zamenili Gala za Gala plus a uz sa tiez chystame stavat. Takisto budeme zmansovat okna a musime to prezistit ako to je,aby neboli problemy pri kolaudacii :-|
Odpovedať
ahojte ludkovia, aj ja by som mal zaujem o fotecky tohto super domceku.. tiez sa planuje stavat:)
Odpovedať
Zdravim, chcem sa spytat ci je mozne si pozriet Vas domcek Gala ci Gala+ v reale, alebo na fotkach, taktiez planujem stavat tento dom. Dik
Odpovedať
fabino kolko ta stála tá strecha?a odkial bola ta firma? Riešim práve cenové ponuky.Dík
Odpovedať
Profilova fotka
@boriso no strecha bola zo vsim vsudy 12.000.- eur, vaznikovy krov 192 stvorcov 4990.- eur, robota, drevo vsetko do kopy nepohol som ani prstom za jeden a pol dna stal cely krov, mohli nabehnut pokryvaci. Skridla bramac alpska klasik ebenova cierna, doplnky, folia, laty, protisnehova skridla, odvetraky, prechodove skridly na satelit, na kanalizaciu atd 4000.- eur, zvysok robota za foliovanie, latovanie, nahodenie okapov (kj pozink farebny 900eur aj s hakmi), pokladka skridly. firma bola s tesedikova, ale nasiel som este lepsiu tiez s tesedikova, niekedy boli spolu, rozdelili sa a vznikli dve firmy, ta druha mi robila krov na dvojgarazi cca 64stvorcov a cenova ponuka na krov od prvej bola 1400 eur, od druhej 880 eur, v druhom pripade to bol klasicky krov a lutujem ze aj na dom som nedal klasicky ale vaznikovy.
Odpovedať
@fabyno možeš mi dat kontakt na nich?Ja mam ponuku na 15500 eur čo sa mi zdá moc.Žeriav zabezpečovali oni? Ja tam chcem spravit úložný priestor.To bola cena aj s dokladom(dph)?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?