Odpoveď na príspevok od matko101112:
tiež tento rok ideme stavať z durisolu 37,5 ,zasa… @matko101112 staval som v roku 2004 z Durisolu. Vtedajší materiál by som vyhodnotil nasledovne: Výhody: 37,5 tvárnica poskytovala dobré tepelnoizolačné vlastnosti dobré statické vlastnosti - 12cm betónu v stene, obvodobé múry nepraskajú vnútri je možné pripevniť do 4cm drevoštiepky drevoskrutkami množstvo ľahších vecí, ako obrazy, parketové lišty, menšie poličky a pod. vďaka 4cm drevoštiepke bolo jednoduché vyrezávanie drážok na vodu a elektriku, vnútorné steny nie sú studené vďaka spomínanej drevoštiepke Nevýhody: Pracnosť s betónom tvárnice boli nepresné jak sviňa, 0,5cm hore dole - katastrofa dlhšie preklady ako 1,5m vyžadovali dvojitý preklad - 0,5m vysoký, nebolo možné použiť na prízemí, ešte sa nepredávali spony, podobné ako vo Veloxe, ktoré by zamedzili rozpínaniu tvárnic pri dvojitých prekladoch, vonkajšie omietky praskajú na spojoch tvárnic, nepomôže ani modrá sieťka, ani omietka so sklenými vláknami, je potrebné dodatočne zatepliť napr. 5cm polystyrénom, ktorý prekryje tie spoje. Premýšľaľ by som aj na Veloxom, ale neviem. Betón sa mi veľmi pozdáva a v tej alebo onej podobe by som ho chcel vyskúšať znovu.