Stavebná elektrická prípojka

Ahojte, čo všetko prosím potrebujem na stavebnú prípojku? Napájať sa budem priamo pri pozemku na elektricku rozvodnu (skriňu). Je pravda, že treba mať stavebné povolenie najskôr a projekt domu? Stavať budem až o rok, no el. by som chcel už skôr. Aké prípadne povolenia potrebujem? Ako to vychádza cca cenovo? Ďakujem za odpoveď
Odpovedať
https://www.zsdis.sk/ Domacnosti -> Nove pripojenie -> Postup ako sa pripojit. Nie je za co :-) PS: Je rozumne to vybavovat v predstihu pred stavbou, lebo to trva 100 rokov.
Odpovedať
@martinj14 to nie je stavebná prípojka. To je obyčajná prípojka, v ponuke ZSDIS nič také nie je ako stavebná prípojka. Takže treba projekt a žiadosť na ZSDIS následne oni stanovia technické parametre. Potom sa spraví elektromerovy rozvádzač podľa požiadaviek ZSDIS. Následne revízny technik spraví revíziu, ktorá (ak je kladná) sa nahrá do systému distribucky. Potom príde ich elektrikár osadiť do tohto rozvádzača elektromer a hotovo. Potom už treba len zmluvu s dodávateľom el. energie. Táto prípojka bude rovnaká už aj pre dokončený dom. Možno len zmeníte tarifu atď ale prípojka sa už nemení.
Odpovedať
Len upresnim, ze treba/staci projekt pripojky, nie celeho domu...
Odpovedať
Profilova fotka
Na vychode som nasla pripoj svoj dom suma 804e moze sa to takto pohybovať?
Odpovedať
@zefe Netreba teda stavebné povolenie ani projekt domu ak správne rozumiem? Stačí len. Projekt el pripojky? Ďakujem za info. Projekt domu plánujem riešiť až budúci rok, no el.energiu by som tam chcel mať skôr už. Dakujem
Odpovedať
@martinj14 Vybavoval som minulý rok - SSE. Postup hore v odkaze (elektrárne). Treba projekt prípojky (50Eur), skočiť na stavebný úrad - každý funguje inak 🙂 Podľa zákona treba stavebné, nakoľko nieje hlavná stavba. Mne stačilo ohlásenie drobnej stavby (10Eur) a čakať 4 mesiace na rozhodnutie (majú straaaašne veľa práce). Následne podľa projektu a schválenia treba zabezpečiť výkop (cca20Eur/hodina za bager). piesok na obsyp (cca 30eur/m3) a materiál podľa projektu (skrinka, káble, hlavný vypínač, poistky) + spraviť si stavebný rozvádzač a črevá dnu (prúdový chránič a ističe........). Nakupoval som si sám + zložil sám + zapojil sám (treba elektrikársky paragraf...) Následne revízia (cenu nepätám možno 30eur). Materiál som nakupoval cez net - nižšia cena... celé ma to vyšlo možno okolo 700eur (nepamätám a nechce sa mi hľadať faktúry). hodiny mám od stĺpa cca 18m. stavebný rozvádzač od hodín cca 25m.
Odpovedať
@martinj14 nie, netreba SP na dom ani projekt domu. Ale je dost mozne, ze okrem projektu pripojky treba aj SP na pripojku, ako pise stefanby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?