Stavanie v extraviláne v chatovej oblasti

Čaute, našli sme pekný pozemok v štitároch pri Nitre, pozemok je na okraji obce, asi 100m od hranice intravilánu. Je to uz v casti obce, kde je tzv. chatova oblast, su tam zahradky s chatami, niektore chaty su stale obyvane. Na pozemku je voda a elektrina, plyn je cca 100m, kanalizácia by sa riešila žumpou. Moje otázky ako úplného greenhorna v tejto oblasti sú: 1. Kde je definované aké parametre musí splnat stavba oznacena ako "chata", kedze tam asi nebude mozne dostat stavebne povolenie na dom, nevadilo by nam postavit si stavbu vedenu ako chatu, kde by sme vsak normalne byvali a mala by parametre mensieho domceka (nepotrebujem velku stavbu)? Pozn. - na pozemku uz jedna chata stoji, ta by sa vsak zburala a postavila by sa nova stavba na druhom konci pozemku. 2. Aké má tento postup nevýhody? Stací vseobecne, prípadne vymenovat nejake za a proti. dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, kde presne v Sitaroch mate ten pozemok... uz priamo v chatovej oblasti ? My mame dom postaveny tiez v Stitaroch na ulici Ku Gaborke priamo pod lesom ... Tiez sme pozemok kupovali ako ornu podu v extravilani, ale v ramci uzemneho a stavebneho povolenia bol pozemok preklasifikovany na stavebny pozemok. Este je rozhodujuce ci je urceny v uzemnom plane obce na individualnu vystavbu. Inak co sa tyka tej chatovej oblasti, problem je tam s verejnymi komunikaciami a pristupom, najma v zime (viem o com hovorim)... Obec nema peniaze na vybudovanie asfaltovych ciest ani na opravu existujucich ciest, ktore su v obdobi dazda a v zime v katastrofalnom stave :( Co sa samotnej vystavby tyka, nas projektant takto projektoval "chatu" urcenu na byvanie v Parovskych Hajoch (tiez v zahradkarskej oblasti) a podorys musel zodpovedat potrebam a poziadavkam stavby urcenej len na oddych . Ale to bolo len na papieri, v skutocnosti bola stavba urcena na celorocne obyvany dom.... takze vsetko ide :) Jedina nevyhoda je v tom, ze v kvazi "chate" nemozete mat trvaly ani prechodny pobyt. Treba sa hlavne popytat na obecnom urade, lebo ked ti ten nevyda stavebne povolenie, budes mat len miesto na sadenie mrkvicky a jahod :((
Odpovedať
Ahoj, tento "nas" sa nachadza vlastne na konci ulice Pri prameni az pod lesom, je to vlastne predposledny pozemok, potom je uz len les. Ci je urceny v UP obce na individ. vystavbu, to zatial neviem. Toto sa dozviem priamo na obecnom Stitaroch, alebo v NR? Co sa cesty tyka, pozemok je od asfaltky cca 100m, vedie k nemu cesta posypana skvarou a za pozemkom prechadza do lesnej cesty (zem). Momentalne by som tam po nasnezeni normalnym autom nevysiel :) Majitel pozemku (zhodou okolnosti je to nakoniec jeden znamy) vravel, ze clovek, co si poniže "nás" stavia práve dom tam plánuje cestu, sú tam už navozené betónové panely, čiže by to mohla byť aj pravda :) Od tohto cloveka by sme si zaroven museli pritiahnut aj plyn (cca 100m), neviem kolko by to mohlo stat a ci tam nebudu nejake prekazky, to by bolo asi na rozhovor s tym clovekom. Este sa chcem spytat na to, kde je zadefinovane aky podorys a naroky splna stavba len na oddych a stavba typu dom. Super, ze sa nasiel niekto rovno zo Stitar, zatial dakujem :) M.
Odpovedať
@akalex To ci je pozemok a vobec cela plocha okolo neho v UP, Ti povie starostka v Stitaroch :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?