Stavanie nového domu na úkor rekonštrukcie starého

Myslite ze je to realne stavat uplne novy dom od zakladov na ukor stareho domu (projekt na rekonstrukciu) ktory stoji uz na pozemku?myslim ze by som sa takto vyhol mnohym papierovackom ako pred stavbou noveho domu a najdolezitejsie na tom je to ze by sa mala ponechat stara vzdialenost od susedov a tam nieje ziadna vzdialenost 3m kedze mam uzky pozemok len neviem ci je to mozne ma tu niekto skusenost?
Odpovedať
Ano, aj my to tak robíme
Odpovedať
Profilova fotka
a ake su papierovacky pri rekonstrukcii stareho domceka? my rekonstruujeme, ale myslim, ze tie papierovacky su standartne...povolenia na stavebny urad :-)
Odpovedať
Profilova fotka
I ked je pravda, ze keby sme vedeli, kolko starosti, a navyse sa musime prisposobit staremu projektu, tak by sme stare zburali....ale my rekonstruujeme takmer od zakladov, komplet nove kurenie, elektrina, instalacie...ale bude tak ci tak krasne....vyrastol tam manzel...takze, ma to svoju historiu popisanu ;-)
Odpovedať
p373r, no tak takuto dilemu riesime aj my .Mame kupeny pozemok ale ked si mm predstavi papierovacky tak by radsej kupil a rekonstruoval .Ale zase ked si predstavi zase ze treba burat a znova stavat tak sami nevieme co si vybrat :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Buranie je pohoda, akurat treba zaplatit kontajnery, a to je palka :-N My sme dost burali, niektore priecky, nakolko prizemie musi byt bezbarierove a potom na poschodi vsetky obvodove steny....da to prace, ale.....zalezi od domu, aky je a tak.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Kazdopadne, pri novom domceku si vsetko naprojektujes podla potrieb a predstav, kdezto pri rekonstrukcii sa snazis co najviac tym predstavam priblizit, je to dost o kompromisov, ale v podstate, da sa docielit krasny kusok byvania.... :o)))
Odpovedať
Profilova fotka
Lenže tá rekonštrukcia bude stále iba rekonštrukcia. Vravia, že je lepšie zbúrať a postaviť nový. My však tiež ideme prerábať starý a to kamenný :-S . Myslím, že je to finančne viac rozložené. Uvidíme. Okrem toho je tu dosť vlhká dolina.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?