Staval niekto bungalov s garážou?

dobrý den, prosím vas staval niekto bungalov s garazou v sirke pozemku 9m a dlzkou 20m? prosim odpíste. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
mate už vybraty nejaky projekt alebo mate nejakých favoritov ? 9 metrov je dosť malo ale nič nie je nemožne.Zaleži od toho čo všetko ma ten bungalov obsahovať a pre kolko ludi bude
Odpovedať
9m? to je ozaj malo.My mame dom 12x12m, tiez s garazou.Pri tychto rozmeroch pozemku by som si asi nezvolila bungalov. Bungalov ukaze pekne na vaccsom pozemku.Nas je sice tiez len 17m siroky, ale kedze sa musi dodrzat odstup 2m od susedov, a dom ma 12, tak velmi vela sme rozmyslali, ci tam postavit bungalov ale nie.Ale nic nie je nemozne ;-) .Drzim place :-)
Odpovedať
Stavebný zákon síce hovorí o minimálnej vzdialenosti od hranice pozemku 2m, minimálnej vzdialenosti medzi domami 4 m a keď sú okná z obytných miestností tak minimálne 7m. Podľa toho Vám vychádza dom široký iba 5 m, keď nebudú okná k susedom, teda ak ich máte. Treba brat do úvahy susedov, územný plán zóny a regulatívy, povolenú zastavanosť pozemku a podobne. Pri úzkych pozemkoch a hustej zástavbe treba riešiť požiarnu ochranu a insoláciu okolitých domov. Treba si zistiť aká je v danej lokalite povolená výstavba, veľkosť a podlažnosť. Maximálne sa viete dostať na 7 m, ale musia byť dodržané stanovené normy pre obytné stavby. Asi by som volil prízemie + obytné podkrovie. Záleží aký chcete veľký dom a kde bude stáť, či na vidieku alebo v meste. Pri takých rozmeroch treba brať do úvahy aj náklady na vykurovanie, dlhé trasy tepelného média, vyššie náklady na výstavbu - základy, doska, múry, strop, krytina, je toho veľa. s pozdravom Robo
Odpovedať
Nika, ak som spravne pochopila mate pozemok 9x20 m? Cize 180 m2? Stavat bungalov na takom malickom pozemku je nezmysel, nieto este s garazou.
Odpovedať
ja som videl take podlhovaste bungalovy v jednom projekte mozno bude insipraciou. skus pozret TYP I http://www.hubicedvory.sk/rodinne-dom... Ja by som araz neriesil ako sucast domu ak by som mal taky pozemok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?