Staval alebo stavia niekto RD 102 (poschodove Acka) http://www.projektydomov.com/projekty/061-rd102/

Dobry den, ma niekto alebo stavia niekto rodinny dom http://www.projektydomov.com/projekty... ? Radi by sme si pozreli ako vyzera na zivo, pripadne aspon vedeli plusy a minusy. Vopred vdaka david
Odpovedať
@dadosebo Ahoj. My chceme stavat tento dom, snad zaklady na jesen ak sa podari. Tiez sa nam velmi paci. Uz mas kupeny aj projekt? Keby si nasiel niekoho daj vediet prosim, ozveme sa tiez!
Odpovedať
Profilova fotka
@dadosebo memam ten dom, ani ho staviat nebudem. no ak sa nenahnevas napisem ti nejake tie plusy a minusy. pre mna je minus balkon, ktory asi bude aj tak do cesty. voda na poschodi nieje nad vodou na prizemi. ono to je len otazka penazi. proste ta to bude trochu viac stat, rozvody etc. z traumy mojej kamaratky, ked mala spolocnu stenu jej detskej s rodic. spalnou a pocula ako po nociach''santili'' niesom ani zastanca takeho rozlozenia izieb, no to sa da vyriesit dobrou zvukovou izolaciou, alebo pouzit napr. vapenno-pieskove tvarnice. a asi ta tech. miestnost bude dost mala. plusy izba na prizemi a sprcha so zachodom. este taka poznamka. keby som ja staval poschodovy dom, tak by som urcite rozmyslal nadtym, aby sa v buducnosti dal vyuzit ako dvojgeneracny. ak by niekto z deti nemal inu moznost kde byvat. to by ale museli byt schody na poschodie pri vchode, alebo aspon na chodbe. no ja taky nestaviam, takze take neriesim :-D
Odpovedať
dakujem, za nazor. Nad tou vodou som rozmyslal aj Ja. S rodicovskou asi vela nespravime, iba ak by sme ju presunuli na prizemie. Projekt planujeme trocha zmenit, tento tyzden sa mame stretnut s projektantom.
Odpovedať
Ja planujem dole zrusit vchod na terasu z kuchyne, predelit malou stienkou jedalen od obyvacky, obyvacku jemne predlzit a hore preskupit izby tak, aby bola kupelna ja rovnakej strane ako na prizemi. Budeme ho stavat zrejme zrkadlovo.
Odpovedať
zdravím dadosebo, ako pokračujete s projektom?
Odpovedať
@tomiba ahoj,dost nas ho projektanti zmenili. Koniec koncov je to iny dom teraz. Nad obyvackou nebude miestnost,iba volne mieto az po strechu.
Odpovedať
to je uz uplne iny dom :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dobry den... Prosim Vas, neviete mi niekto napisat rozmeri izieb spominaneho RD 102... Chceli by sme mensie upravi kvoli garaze a osadenie na pozemok a potrebujeme ho skratit... Eventualne foto s rozmermi izieb... Dakujem
Odpovedať
Zial ja nemam este projekt a ak to nie je tajomstvo ake upravy by ste chceli? My sme prehadzali komplet horne poschodie.
Odpovedať
Profilova fotka
@dadosebo Nnnoooooo... Dom ste zmenili, ale čaro pôvodného vzhľadu a rozloženia hmôt odišlo do nenávratna... Tá samostatná obývačka s vlastnou strechou mala svoj význam - dávala domu isté proporcie, dávala vedľa seba 2 hmoty, čím sa zmenšovala "obrovitosť" stavby. Teraz, po Vašich úpravách, je to "hebedo", akých sú tisíce na slovenských dedinách. Stavali sa najmä v podtatranských oblastiach a dodnes štvrte týchto domov špatia obce ako Važec či Východná. Bol to taký akože tatranský ekvivalent ku "kocke". Je chvályhodné, že idete do 2-podlažného domu, ale trochu ste to s tými zmenami "prekombinovali". A ak bude Váš dom stáť ešte nebodaj nad cestou (vo svahu), tak mečiarovská Elektra bude k tejto stavbe len chudobný príbuzný.
Odpovedať
Chceli sme skratit obyvacku aspon o 2m na dlzku alebo aj pravu stranu na sirku o 1m (hovorim o zrkadlovom obraze, chceme ten dom otocit na juh) a neviem ako je dlha ta obyvacka resp. siorka, co som pocital je to cca 6x4m ale neni som si isty, aby mi nevypadla obyvacka kratka a siroka, bol by potom aj problem s terasou. Takysto by sme chceli aj garaz, tj. pristresok po pravej strane domu. Chceli sme skratit kuchynu 1m a obyvacku 1m, ale kvoli rozlozeniu na poschodi sme presli na varianu skratit len obyvacku je tam dokopy s kuchinou 50m2 co je dost. Takisto bi sme chceli aj znizit poschodie abi nebolo take vysoke, ale kvoli oknam na poschodi neviem ci to bude mozne, eventualne spravit hore dve izby a inac ich rozlozit, keby len spravime podkrovny, potom by sa mohla skratit kuchina. Alebo ci nepoznate neikoho v okoli TT co ma taky dom?
Odpovedať
@tomiba prosim Ta, to poschodie je ako na orginalnlom plane, tj. ci nieje skracovane alebo sirsie atd...??? Sa mi paci take rozlozenie, v zrkadlovom obraze by kupelna bola nad kuchinou ktora bi sa dala skratit o 1m na dlzku, tym padom aj obyvacku by sme mohly v pohode skratit o 1m. Hore by mohla byt v pohode aj kotolna, s nieakou uloznonu miesnostou. Nam je problem ze pozemok ma necelych 16m, a dom ma skoro 14m, tak ho potrebujeme skratit kvoli ulozeniu na pozemok ale aj kvoli finaciam.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ak Ti to pomôže, posielam pôdorys aj s rastrom (mriežka 0,5m x 0,5m) pre obe poschodia. Začiatok mriežky je v hornom pravom rohu. Ja osobne by som neskracoval ani nezužoval nič, skôr rozmýšlame o predĺžení obývačky ešte o meter. To máš pri celkovej sume malé úspory na úkor veľkého zmenšenia priestoru. Znižovanie stropu na poschodí tiež neodporúčam, potom bude pôsobiť podkrovie tak "zadusene". Poschodie čo som pomenil je v originálnych rozmeroch a zachovaná je aj nosná stredová priečka. Kotolňu nedávaj hore, na to je ideálny priestor pod schodmi. Dodatočný úložný priestor na sezónne veci a podobne uvažujem mať pod schodmi, teda celý priestor pod schodmi bude dostupný zo strane technickej miestnosti. Je to užitočné na športové potreba sezónne, ozdoby a podobne ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?