Staval alebo stavia niekto dom - projekt SLIM?

Dobry den, ma niekto uz postaveny, pripadne stavia niekto tento rodinny dom? http://www.projektypekar.sk/?slim,102 http://www.projektypekar.sk/?rd-velke... Pozemok, na ktorom by sa malo stavat je uzky a dlhy, preto tento projekt. Radi by sme si pozreli ako vyzera nazivo, pripadne aspon vedeli plusy a minusy. Vopred vdaka, Ivo.
Odpovedať
Pripadne poradte nejaky podobny dom, ktory by bol vhodny na pozemok so sirkou 9m. Sirka domu by mala byt max. do 7m. Potrebujem, aby mal 4 izby a uzitkova plocha aby bola min. 100m2 a viac. Nechcem poschodovy dom. Dakujem :-)
Odpovedať
Nikto nic?? :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@ivo333 Pri tak špecifických podmienkach by som volil individuálny projekt aj keď neviem či niekto dokáže splniť tvoje požiadavky, lebo napchať 4 izby do 100m2 na malej šírke neviem. Potom tie izby dopadnú ako izby v projekte čo si si zatial vybral ešte aj na internáte sú väčšie izby, vojdeš dnu na jednej strane postel na druhej skriňa na konci stôl a koniec to by sa zdalo stiesnené aj čerstvo prepusteným z vezenia a výhľad rátam na susedný dom o 3 metre ďalej. Podľa mňa si zvolil zlí prístup viem že dnes je móda stavať bungalovi za každú cenu aj na 350 m2 veľkom pozemku z výhľadom do betónového plota zo všetkých izieb, ale teba nenapadlo že na tvoj pozemok by bol vhodnejší poschodový dom, tvoj pozemok nieje ideálny ale snažil by som sa ho využiť a prispôsobiť mu dom určite to dopadne lepšie ako keď na nie ideálnom pozemku postavíš nie ideálny bungalov.
Odpovedať
Dakujem Ti za nazor :-) V poschodovom dome zijem uz 7 rokov a zial nie som spokojny. Na schody si neviem stale zvyknut. Chcem sa vratit k prizemnemu domu. Je tu niekto dobry na individualny projekt za prijatelnu cenu?
Odpovedať
ja rozmyšlam dačo takéto, je to len môj amatérsky nákres, kt. nevidel ešte ani projektant
Odpovedať
inocentcent - Myslim, ze to je celkom v pohode. Nejake dalsie projekty?
Odpovedať
Profilova fotka
@inocentcent ja by som vymenila technicku s malym wckom, aby bolo wcko blizsie pri dennej casti, tak viac po ruke...aaa skus este nejak prorozmyslat nad dverami na terasu, zdaju sa mi nevhodne pri sedacke..
Odpovedať
Profilova fotka
@inocentcent ahoj je to ok, ja by som ale spojil technicku miestnost s tym wc, robit (izbu) pre wc je dost luxus sa mi zda :) vlastne dvere vlastne svetlo vlastne okno + v technickej predpokladam ze bude aj nejake upratovacie naradie a zachod by mohol posluzit ako vylevka je to len moj nazor ak je v tom nejaka nevyhoda kludne povedz :)
Odpovedať
@inocentcent tiež by som spojila wc s technickou, wc je podľa mňa zbytočne veľké, v technickej aspoň ten priestor vyžiješ aj na odkladanie. Špajzu by som určite nedávala smerom na terasu, asi tam bude aj svietiť slnko predpokladám, čo asi nie je veľmi vhodné a radšej by som z tej strany spravila východ na terasu, čo je určite praktickejšie ako z obývačky. Príp. ešte nejaké malé okno do jedálne, aby nebola moc tmavá
Odpovedať
spojenie wc s technickou nasadili ste mi chrobaka do hlavy, porozmyslam. Len ak pride navsteva nechcel by som mat WC vedla vysavaca, vedra, metly...
Odpovedať
@ivo333 pozriem dake vecer napr. http://www.minidomy.sk/domy/eko-minid...
Odpovedať
Profilova fotka
@inocentcent Ak sa to chystáš postaviť bez pôžičky tak prepáč ale nechápem ako sa niekto môže zadĺžiť na 20-30 rokov a postaviť toto veď je to katastrofa je to tak stiesnené že to je pomaly neobývateľné ak chce mať človek vo vlastnom dome aj trocha pohodlia. Napríklad detské izby majú minimálnu možnú veľkosť ale už spálni chýbajú aspoň 3m2, napríklad úložný priestor v celom dome máš tri skrine a v zádverý vešiakovú stenu, to všetky veci letné zimné oblečenie obliečky uteráky obrusy proste všetky veci napraceš do týchto skríň a to som si všimol že do jednej detskej sa pre skriňu ledva dostaneš. Ďalej kúpeľňa keď budeš pri umývadle a niekto otvorí dvere rozbije ti hlavu a to sa môže stať lebo máš jedno umývadlo na tri izby cca štyroch ľudí, neviem kde býva ten čo ti napísal že wc je moc veľké aby si ho spojil s technickou ale v 21 storočí nemať v novostavbe samostatné wc to kde sme v Rusku a na tú technický by som sa moc ako na odkladací priestor nespoliehal keď tam dáš pec zásobník na vodu rekuperáciu a zvyšnú potrebnú techniku tak budeš rád ak tam strčíš aspoň metlu. Napríklad by ma zaujímalo kde plánuješ práčku a musím ťa pochváliť za sprchový kú nie len že je maličký že a v ňom pomaly neotočíš ešte keď sa chceš do neho dostať musíš preliezť skoro ponad záchod. Jediná väčšia časť domu jedáleň zasa nemá žiadne okno a nie len to od kuchyne ju delí stena aby náhodou tam neprešlo nejaké svetlo mimochodom kuchyne s väčšími pracovnými plochami som videl už aj v bytovkách v obývačke je super to zasklenie až na zem lebo by nebolo z vonku vidieť zadnú časť sedačky to tam proste treba. Takže určite pokračuj v tom čo si si naplánoval, načo zájsť za niekým kto študoval architektúru 6 rokov a platiť mu keď na internete sú takéto programy zadarmo a každý slovák čo videl aspoň jednu časť nového bývania sa tým tomuto vzdelaniu vyrovná načo chcieť pri vlastnom novom dome aj nejaký komfort bývania načo pri aspoň pri takto ťažkých podmienkach s pozemkom uvažovať nad niečim iným ako je bungalov, možno si si tiež nezvykol na schody ale na to bolo treba myslieť už pri obstarávaní pozemku a nie teraz všetko tlačiť na jedno poschodie bez akéhokoľvek rozmýšľania. Proste treba postupne vyvracať najväčší mýtus slovenského stavebníctva a to že bungalov sa dá postaviť na každom pozemku, proste sa nedá.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tak je tam pár věcí a některé se dají snadno vyřešit. Dveře v koupelně šoupnout více doprostřed nebo jí jinak zařídit. DP uspořádat jako ten druhý. Asi to ještě není vše řešené do detailů. Některé věci se třeba nelíbí jen kvůli nenažrané bestii zvané standard.
Odpovedať
@martosko ďakujem za tvoj názor. V podstate na dostavbu budem potrebovať pôžičku (na hrubú stavbu mám už zhruba nasporené) siete a oplotenie vybudované. Pôžičku nechcem brať veľkú, aj keď nemám zatiaľ žiadnu.Tak ako som spomínal pri obrázku toto je len môj amatérsky nákres, kt. nevidel žiaden projektant. Len som chcel mat apom dáky nákres - predstavu, aby som architektovi dačo predstavil a už jeho úlohou bude riešiť tie veci, ktoré si rozpísal. Na to on študoval :) ja som v tom amatér, nebránim sa radám a budem ich od neho očakávať. (kludne môže navrhnúť dom o 3 m dlhší, inak nábytok...) Toto je len moja hrubá prestava jednoduchého domu. Lepšie sa mi predstava robí elektronicky ako na kockovanom papieri. Veľkosť pozemku je 20 arov , situovaní v mestskej časti, teda dom môže byť aj väčší, ale zas nechcem dáky veľký dom a nie poschodový (bo mam veľký pozemok, ak by bol pozemok malý tak volím poschodový). Naši dostavali pred 7 rokmi poschodový a poschodie ostalo prázdne. Aj keď rodičov človek miluje, vždy je lepšie keď sa človek osamostatní. Sám sebe je v dome pánom.Tak určite sa raz osamostatnia moje deti, ktoré zatiaľ nemám. Momentálne s manželkou bývame v 1 izbovom byte v paneláku. Počas dňa sme väčšinou v práci . Potom vonku plánujeme, terasu, bazén, sad, záhradná chatka ... tam chcem ešte investovať. Ako zbytočne vykurovať veľký dom v kt. budeme prespávať. Ale ako píšeš úložný priestor treba ešte dopracovať a určite aj iné veci ale tu už je rola architekta.
Odpovedať
@ivo333 popozeral som na nete ďalšie projekty http://domprojekt.sk/projekt-domu/uzk... http://domprojekt.sk/projekty-domov/u... http://www.projektydomov.com/projekty... http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... http://www.aphaus.sk/projekty-domov/d... http://www.minidomy.sk/domy/eko-minid... http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... http://www.aphaus.sk/projekty-domov/d... musíš hľadať na nete ich je dosť, alebo si dačo dať individuálne nakresliť.
Odpovedať
inocentcent - dakujem Ti za linky. Stale to este nie je uplne to, co by som chcel. Asi to vyzera tak, ze budem musiet nakoniec ist do individualneho projektu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Ahoj velmi s mi páči tento tvoj nákres, sme v podobnej situacii, hladam podobne projekty aj som nasla ale nie všetko nám vyhovuje. Ak sa možem spýtať ako to uteda u vas dopadlo. dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?