Statik-rodinný dom

Dobrý deň, hľadám odborníka ktorý mi vie poradiť ohľadom statiky jednopodlažného rodinného domu s plochou strechou. Máme vypracovaný projekt, ale potrebujem názor aj nezávislého človeka. Vopred ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@sasa92 statika jednopodlažného domu? Ak nemáte extrémne požiadavky na preklady nad 3 m rozpony nad 6 m tak to musí zvládnuť dobrý tesár a murár, k takému projektu sa robí statický posudok ani nie výpočet.
Odpovedať
Ide mi o to, že mi projektant navrhol vodorovný železobetónový hranol naprieč obyvačky pod stropom vo výške 2400mm, ktorý ani nevieme zakryť podhľadom, vraj to tam musí byť kvôli veľkému rozstupu, a keďže je to plochá strecha, sneh môže znamenať príliš veľké zaťaženie. Pod ním má byť aj základový pás zosilnený. Otázka je čí nie je možné ho posunúť tak, aby bol aspoň na okraji obyvačky medzi jedálňou a obyvačkou.
Odpovedať
Profilova fotka
Ten prievlak (tak sa volá ten železobetónový hranol) Určite niečo drží,možno bude na ňom strecha a pod. Nemôžete presúvať len tak ,ako sa vám páči. Toto musí riešiť statik,nie fórum na MS: Na druhú stranu vám dám za pravdu hlúpejšie sa už ten prievlak nedal umiestniť.
Odpovedať
@sasa92 urcite sa to tak da riesit ako ste naznacili. Len pozor na hrubku dosky, zmenu vystuzenia, samozrejme aj zmenu zakladov lebo zatazenie sa transformuje inam. Vo vasom pripade sa to da riesit aj uplne bez prievlaku. Samozrejme to potrebuje statika a preriesit projekt.
Odpovedať
@sasa92 určite sa to dá riešiť tak aby tam ten prievlak nebol. Ak to tak nedokáže vyriešiť pôvodný statik, treba osloviť iného.
Odpovedať
Nie som statik ,ale viem ze on Vam uhol s tym prekladom ako mohol ...kvoli krbu .Idealne by mal byt v strede miestnosti. Ak Vam to moc prekaza ....tak mozte pridat o jednu radu tehlo- blokov po celom obvode a potom znizit strop po spodok toho prekladu sadrokartonom .
Odpovedať
@majsterko1 .....aspon mozete dat hrubsiu izolaciu a aj svetla mozete do stropu zapustit ..popripade tahat nejake teplovzdusne potrubia .
Odpovedať
Ja som statik a kazda situacia ma riesenie, len ho treba hladat. Podla mna vasa uvaha je dobra len tam potom treba dat nosnu stenu so zakladom (zelena). Kazdopadne by som nehcel mat prievlak v strede miestnosti.
Odpovedať
Skladba C by nebola? Lebo z toho rezu nevidim aký je to strop. TBR má pravdu, každá situácia má riešenie, ešte že tam nevložil stĺp :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?