Statik pre posúdenie premiestnenia kachľovej pece

Zdravim, hladam statika v Kosiciach, ktory by vedel urobit staticky posudok na premiestnenie kachlovej pece o hmotnosti 1000kg. Pec na nachadza v bytovom dome a pod bytom je byt. Niekto, kto uz s niecim podobnym mal skusenost.
Odpovedať
Profilova fotka
@drsh2306 bytové domy sa projektovali na 200kg/m2 (asi 2kN), pochybujem, že ten strop vyhovie.
Odpovedať
@drsh2306 zatiaľ sa všetky rozobrali a poskladali nanovo.
Odpovedať
@jan45 v byte su take uz take kachlovce 3. Stoja tam minimalne 50 rokov. @slavoslav - presne tak to planujem nechat urobit. Prepacte, ja nehladam nazory. Hladam statika, ktory uz s niecim podobnym ma skusenost a vie dany posudok vypracovat, popripade navrhnut technicke riesenie ak by to bolo potrebne.
Odpovedať
Profilova fotka
@drsh2306 tak si pozrite stránku www.sksi.sk, a oslovte statika
Odpovedať
Jedna sa o nestandartnu vec, uz som statika s dlhsou praxou davnejsie oslovil a z toho co mi vravel bolo jasne ze nema s niecim podobnym skusenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@drsh2306 predstavte si, ale s tým asi budete mať problém, že tomu rozumiem. Síce som prehliadol v prvom texte, že ide o premiestnenie, ale to nič nemení na veci, že nepíšete, aký je to dom, že už ste statika oslovili, a môžem Vás upokojiť,robil som statiku na väčších objektoch ako je Váš bytík. Ale komu niet rady, niet pomoci.
Odpovedať
@jan45 ok. V mojom ju robit nebudete, a beriete tu teraz priestor inym.
Odpovedať
@drsh2306 tak oslov priamo statika v tvojom okolí keď ťa nezaujímajú názory skúsených ľudí na tomto fóre.. na google.sk nájdeš čo hľadáš
Odpovedať
@miroslav33 @jan45 UTFG :-p
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
To si len dnes vstal ľavou nohou z postele, či si takyto privetivy typek vždy? Hľadáš statika v Košiciach, nie je teda Google lepsou voľbou ako modrá strecha a následne osočovanie tých čo ti chcú poradiť?
Odpovedať
Profilova fotka
@drsh2306 keď zakladáš diskusiu vo fóre, musíš počítať s tým, že dostaneš aj odpovede, ktoré nie sú podľa tvojich predstáv. To ešte neznamená, že za tieto odpovede by si nemal byť vďačný. Nemusíš sa nimi riadiť, ale nie je vhodné ani urážať a provokovať tých, ktorí ti venovali svoj čas a napísali svoj názor, radu alebo skúsenosť. Diskusie sú otvorené pre všetkých a zapojiť sa môže každý, tak to prosím rešpektuj a správaj sa k ostatným s úctou. Vzájomný rešpekt je základom nornálnej a hodnotnej diskusie, ktorá môže hlavne tebe pomôcť. Ďakujem za pochopenie, prajem krásny deň :) Jana, 4nets team
Odpovedať
Článok sa načítava...
@janamartish dakujem, pani vychovna poradkyna.
Odpovedať
jano pise s nadhľadom -nie hura a bác hlavou do mura
Odpovedať
@vrajmantak dakujeme, ze si nam to ozrejmil. Realita je taka, ze v tomto pripade si treba zohnat statika, ktory uz nieco podobne robil, t.j. ma skusenost s danym problemom. Diplomy, osvedcenia a certifikaty nepostacia. Takto to funguje v mojom pripade a nepojdem tu do detailov preco. Skuseny statik, ktory takyto problem este neriesil, sa k danej veci postavil velmi vyhybavo. Este by som nieco napisal ohladom profesionality a intelektu zucastnenych v diskusii, ale postaci len to ze ich vsetky "rady" su pre dany pripad NESPRAVNE. Lebo pride tu niekto a zacne moralizovat. A my predsa musime byt k sebe dobrucki aj ked budeme pisat nezmysly, vsakze .
Odpovedať
chcem to povedať robili sme na stavbe bytového domu a k podlahe sme potrebovali prišroubovať rozvádzač velkosti linky cca 3 metre .problem nastal ,ked sme chceli dať hmoždiny zavrtali sme a ono sa to začako rozchádzať -podlaha a bola akoby panely z cementom pospájaných guliciek.netušili sme ,že pod nami je takýto materiál , takže pozor . nemusíme byť k sebe dobručkí,stačí ked konštruktívne riešime a nie hovadiny do neba siahajúce píšeme
Odpovedať
@vrajmantak musime - pani janamartish tak kazala.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@drsh2306 myslíš, že tá pec bude ľahšia, keď to bude riešiť statik čo s tým má skúsenosť? Ak niečo také dovolil bez zosilnenia, teda umiestniť pec s hmotnosťou 1000kg na strop v starom bytovom dome,je to len o jeho dobre viere v konštrukciu a išiel proti všetkým zásadám bezpečnosti. Ak to teda nepoložil rovno v mieste nosnej steny ktorá vedie do základov, všakže. Že to tam už bolo 50 rokov a nespadlo je síce pekné a počúvam to pri každej druhej rekonštrukcii, ale keď to má mudrlant podpísať a prebrať plnú zodpovednosť, nepodpísal ani jeden. Veď si to napočítajte, keď to nie je problém a o výsledku sa môžeme pobaviť na odbornej úrovni. Čo ma ale najviac pobavilo postoj k užívateľovi jan45, tým si to zaklincoval... jeho rady sú jedny z najodbornejších, ktoré tú nájdeš a a ver že to viem posúdiť ;)
Odpovedať
@ramzo pan DRsh uz nie je aktivny. Asi toho statika nasiel niekde inde. Teda dufajme, ze nasiel. Zatilal v spravach nebolo, ze dakomu kydla cez strop kachlova pec, ale mozno casom...
Odpovedať
ta kachlova pec nema ani nahodou 1000.kg...v KE som rozobral a poskladal xy takych peci či v starom meste alebo na Komenskeho a okoli...PS:ked to vydržalo 50.rokov kludne može dalšich 50...spadla by možno v pripade že ju postaviš do stredu miestnosti...Nebal by som sa toho.V časoch ked tie byty stavali,vedeli čo robia,neboli hlupy...
Odpovedať
@colorman potom to bolo inak, ako prezentoval a celá diskusia je zbytočná. Lebo 1000kg lokálne zaťaženie ti výpočtovo neznesie žiadny starý strop v bytovom dome. Samozrejme, reálne sa počíta s veľkými koeficientami spoľahlivosti. Tie sú ale založené na pravdepodobnosti. Že sa roboš pomýlil, a dal niečo inak, že sa nepomýlil a nedal vôbec lebo tiež v tom čase staval, že spravili väčšie alebo menšie.... keď si stavbár, vieš o čom píšem 8-)
Odpovedať
@ramzo @zita19 Toho statika som nasiel, pec stoji. Rady tychto "jednych z najodbornejsich" prispievatelov boli iba stratou casu. Nehnevajte sa, ale jed jasne popisem problem, a namiesto uzitocnej rady som zaplaveny haldou zbytocnych prispevkov, tak toto je neslusnostou, lebo je to marnenim casu a priestoru kazdeho co ma podobny problem ktory chce vyriesit a namiesto toho musi citat neuzitocne nezmysly. Bud sa jedna o forum, kde su prezentovane profesionalne rady a riesenia, alebo chcete byt politicky korektni aj za cenu toho, ze forum bude zaplavene neuzitocnym balastom. K tej peci - pytal som riesenie pre 1000kg kvoli bezpecnosti. Pec samotna ma cca 800kg. Riesenim bolo ukotvit nosniky v nosnych stenach, na ne privarit hruby plech s adekvatnou nosnostou. Na to sa potom postavila kachlova pec.
Odpovedať
@drsh2306 vidis a ja sa ti cudujem ze si sa sem vobec zaregistroval, zadal diskusiu a musel citat taketo dristy. Nabuduce pouzi priamo google a nezabudni kliknut na "skusim stastie". Ten strateny cas si mohol vyuzit na kotvenie nosnikov. 8-)
Odpovedať
Opýtam sa,čo teraz nesie váhu pece,nosná stena alebo podlaha alebo oboje?
Odpovedať
@rapidek - nepostrehol som, ze by sa na kazdu otazku takto odpovedalo. Mozno ked si das dole tie slnecne okuliare tiez si to vsimnes a prestanes sa cudovat. @colorman Nosna stena a obvodova stena budovy, tak ze na podlahu nie je vyvijany ziaden tlak. Nosniky su schovane pod OSB doskami, ktore su polozene na hranoloch.
Odpovedať
Neverím, že ten prvý statik nenavrhol hneď výmenu aby nebol priťažený strop, toto sa bežne robí. Z tvojich komentárov (arogantných) vzišlo, že hľadáš ako to uložiť priamo na podlahu. Alebo čo je pravdepodobnejšie, keďže práce je dosť a správal si sa k tomu prvému ak osa správaš tu, postrehol problémového zákazníka a vykašľal sa na to 8-) 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@drsh2306 tá rada bola skôr aby vyhovela Vašim názorom, odbornosť išla stranou, rozčulujete sa nad odpoveďami, ale aká otázka, taká odpoveď. Robím 60 rokov a sem chodím pre dve veci, snažím sa poradiť keď viem a sledujem rady ostatných , pretože sa stále niečo naučím. A odborné fóra ako chcete Vy existujú, ale rady tam nikto nedáva je tam výmena názorov medzi odborníkmi a Vy ste potrebovali nie radu, ale projekt.
Odpovedať
Otazka, pan @jan45 bola, ze hladam niekoho, kto s tym ma skusenost a nie kolko rokov ste pracoval. Aj keby ste pracoval 80 rokov, mne by to nepomohlo, ak ste s tym nemal priamu skusenost. Pretoze este predtym som uz kontaktoval roznych "stavebnych mazakov" a nic konstruktivne mi nenavrhli. Dostal ste cestnu, priamu a pravdivu odpoved. Mrzi ma, ze ste ju mal problem stravit, ale kazdy sme nejako vybaveni do tohoto zivota a vyhoviet vsetkym sa neda. Riesenie som nasiel, ale nie v tejto "diskusii" a pre Vasu zaujimavost statik, ktory s tymito vecami skusenost uz mal a projekt nakoniec vypracoval moze mat tak 35 rokov. @ramzo uz som napisal ake bolo navrhnute funkcne riesenie. V mojej otazke je jasne uvedene, ze som hladal niekoho kto uz s tymto mal skusenost, nemozem za to ze mate bujnu fantaziu a robite implikacie podlozene Vasimi dohadmi len preto, ze som niekde spomenul podlahu. Aby som Vam to ozrejmil, statika mi nakoniec dohodil sam peciar. Vase zavery o problemovych zakaznikoch maju podobnu vypovednu hodnotu ako tie o rieseni tohoto problemu. Ale tie Vam prepacim, kedze ste ich narozdiel od Vasho predchodcu zaklincoval dvoma slnecnymi okuliarmi. Ospravedlnujem sa, ale uz v tejto debate nebudem participovat - riesenie som uz uviedol, a nepovazujem za najstastnejsie to tu zavalit komentarmi, ktore sa ho netykaju.
Odpovedať
@drsh2306 Hej, tie okuliare boli na zľahčenie, lebo to tak nemuselo vôbec byť. Nakoniec, som rád, že si našiel čo si hľadal k spokojnosti, a je jedno kde to bolo. Pekný víkend a pec nech slúži ;-)
Odpovedať
@drsh2306 jezkovi oci!!!! Pride amater medzi amaterov a este je mudry jak Salamunove prave...🤨
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?