Sprchovací kút s vaničkou alebo odtokový žľab?

Ahojte, nevieme sa rozhodnúť medzi sprchovacím kútom s vaničkou alebo odtokovým žľabom. Poprosím o Vaše názory. Ďakujem.
Odpovedať
Novostavba? Ja som dal žľab a zatiaľ spokojnosť. Žiadne shodíky, všetko v "rovine". Celá kúpelňa je mierne spádovaná do toho žľabu, takže keď sa aj z vane našpliecha, všetko si cestu nájde do žľabu. A ešte som dal do podlahy spiatočkovú rúrku kúrenia z radiátora, takže keď sa kúri, ani rohožku netreba... :-)
Odpovedať
@erika121160 určite žľab, už ho máme asi 10 rokov a v novej kúpelni bude zasa.
Odpovedať
Profilova fotka
@erika121160 Mal som aj jedno - aj druhé. Ani s jedným som nemal problém. Ale je fakt, že žľab je predsa len sofistikovanejšie riešenie.
Odpovedať
@erika121160 Ja som chcel žľab, ale obkladači ma prehovorili na vaničku z liateho mramoru. Je to ľahko udržiavateľná vanička vysoká 3 cm, jej cena je približne taká ako kvalitný žľab. Ešte neviem ako sa bude používať, kúpeľňu prídu obkladať o týždeň, ale vyzerá veľmi dobre a čo sa týka rovinnosti, tak bude osadená na úroveň hotovej podlahy, teda poter pod ňou nie je spravený. Takže žiadny schod. Myslím že fajn kompromis.
Odpovedať
Zlab. Vanicku treba viac cistit, ma kadejake zahyby. Zlab je komfortnejsi. Odtok sa da normalne cistit.
Odpovedať
@evica01 Zlab ci vanicka vsetko jedno, vsetko treba cistit. Alebo zaplatit upratovacku.
Odpovedať
Profilova fotka
Mame vanicku z liateho kamena a super. Je to spravene tak ze rozdiel k podlahe je 3 cm. Na udrzbu v pohode, netreba cistit spary na dlazbe.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj 3cm schodik je viac ako ked je vsetko v rovine. Preto sme dali zlab.
Odpovedať
@erika121160 ak máš možnosť tak určite žľab ako sa vyjadrili ostatní. Keď budeš mať všetko v rovine, tak určite to oceníš. Pamätám si keď som bol po operácii a musel som chodiť, aby som to čo najskôr rozchodil. Tak aj prekonávanie prahov dverí bol problém, a to nehovorím o rozbitých chodníkoch. Ale takéto nepohodlia si človek uvedomí až vtedy keď je chorý, alebo ho niečo bolí, alebo je inak dočasne indisponovaný. Preto určite odporúčam sa inšpirovať bezbariérovým prístupov pri navrhovaný v dome alebo byte, aj keď žiadny člen nie je handikepovaný.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?