Špajza - dispozičné riešenie

Ahojte, chcem vas poprosit o vas posudok na navrh spajze. Ktora varianta ma z vasho pohladu lepsie vyuzitie - varianta c. 1 resp. varianta c. 2? Riesime vstup do spajze, rozmery a police. Je podla vas lepsi vchod do spajze "zo spodu", t.j. pri dverach do kuchyno-obyvacky? Alebo je lepsi vchod do spajze priamo z kuchyne (pri elektrickej rure resp. chladnicke)? Tiez sa chceme spytat na rozmer spajze - ci je dostacujuca sirka 110cm s vyuzitim protilahlych stran na police so sirkou polic 20cm az 30cm? Alebo ci by nepostacovala sirka spajze 90cm iba s jednou 40cm hlbokou policou po celej dlzke? Predpokladany ucel vyuzitia spajze - potraviny (dom na vidieku s obmedzenou otvaracou dobou potravin), zavaraniny Dakujeme za vase reakcie a skusenosti pri planovani spajze.
Odpovedať
Z vlastnej skusenosti u rodicov je podla mna lepsie, ak ma spajza priamy vchod z kuchyne. Spajzu treba co najvacsiu. A radsej viac plytsich polic ako jedna hlboka - dozadu sa nikto nechce hrabat po veci. Aj ked 20 a 25 moze byt malo a 40 vyzera byt akurat hlbka... Nasi maju police ovela hlbsie a zle sa tam vyberaju veci, ale na zavaraniny su fajn, lebo tie su v radoch za sebou. Nedal by sa ten vchod posunut nejak do stredu? Idealnejsie je mat spajz, kde spravite max krok do jednej aj druhej strany. (Nasi maju jednu spajzu ako dlhy uzky sliz s vchodom na jednom konci a hlboke police len na 1 strane a fakt je to blbe. Druhu maju sirsiu s polickami po oboch stranach, max 2 kroky do priestoru a ta je ovela lepsia). Verte mi, ze velakrat skonci kopa veci na zemi, lebo budu skor po ruke alebo budu police plne...
Odpovedať
Profilova fotka
Mame podobnu kuchynu ako vy (kusok vacsiu). Spajzu vchod je rieseny ako variant 2., len je o polovicu mensia ako vasa. Vnutro je riesene ako v 1.variante. Bodla by vacsia, ale aspon v nej mam poriadok, nuti ma ju upratat aspon 4x do roka. Police maju 30 cm a postacuje uplne. Nedala by som police na obe strany, je to blbost, malo priestoru na manipulaciu. Lopka dobre radi, skuste posunut dvere do stredu v 2.variante. Foto mam v albume
Odpovedať
Druhy variant je vhodnejsi, ale tiez by som nedaval police aj po jednej aj po druhej strane, bude to stiesnene, nebude sa tam dat dobre otocit a v spajzi potrebujes aj nejaky ten priestor, ked to budes upratovat, doplnat zasoby a pod
Odpovedať
@itgospa My sme riesili spajzu takto.polive mame ako je znazornene + este aj pod oknom.je to uplne postacujuce.ja by som asi siel radsej do toho Lkoveho usporiadania s tym ze by bol vchod z kuchyne a nie z toho skoseneho rohu.My sme riesili vchod konspajze ako sucast linky.
Odpovedať
@marcel714 mas aj nejako vyriesene tesnenie v tych dverach, ked to mas ako sucast linky?
Odpovedať
@kristof_ko Nemam.Len co akurap prekruvaju dvere zarubnu na najdensom.mieste cca 2 cm.a dvere su zdvojene (2x18mm). V kuchyni je 24 a v spajke 17.
Odpovedať
@kristof_ko
Odpovedať
Za mna určite riešenie č 2. Môžeš si tam dať skryté dvierka a nik nemusí vedieť že tam špajza je 👌 budete to vedieť len vy domáci. Niečo ako na foto 👏🏻Za mna top riešenie 👏🏻👏🏻
Odpovedať
Profilova fotka
Hentak z rohu to urcite nie, to nebude ani dobre vyzerat ani to nebude prakticke, schovat dcere do spajze do kuchynskej linky, nebude to aspon past na oko, splni to ucel a vies si ju tiez pekne rozumne zariadit, policky urobit. Len aby neboli moc hlboke, to je zbytocnost, na to sme aj my prisli ;-)
Odpovedať
@machac0 prosim ta a aka je podla teba optimalna hlbka polic?
Odpovedať
@wivik 30cm max
Odpovedať
Vchod urcite z kuchyne..a my mame v spajzi policky do "U" a uplne som spokojna..na jednej strane az skoro po strop, oproti dveram je male okno,takze policky su pod oknom a aj na dalsej strane U su,ale kratsie,aby sa dali dvere (uplne) otvorit..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mamusiik tiez si myslim, urcite by som ani ja nesiel do toho vchodu zo sikma, neni to vobec prakticke. Len na to casto ludia pridu az ked si to vyskusaju ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mne osobne sa viac teda paci ta prva varianta a tiez by som sa ju snazila schovat do linky. Tak aby bola ako keby jej sucastou
Odpovedať
spajza urcite priamo z kuchyne a dvere dat ako sucast linky ako pisu, alebo potom posuvne skryte do puzdra :)
Odpovedať
@dorali hej hej . My by sme to tiež nejak takto chceli. Celkom fajn to potom vyzerá a netrčí tak tá špajza. Proste taká skrytá miestnosť
Odpovedať
@dorali posuvne nie, preco si myslis, ze by to bolo vhodne? To by narusilo ten celistvy vzhlad tej kuchyne, bude lepsie, ked to bude sucast a bude posobit kuchyna jednotne. Nebude to nejako kazit dojem, ked sa clovek na to pozrie ;-)
Odpovedať
@koulich neviem ci vhodne alebo nevhodne, ale ak by to nedavali ako sucast linky, aj to je dalsia moznost,ktora je v hre :) niekto si na nejaky dizajn az tak nepotrpi napriklad. kazdy sme ini :) a posuvne su aspon lepsie ako klasicke otvarave, usetria priestor. ale ano, aj podla mna su skryte dvere co su sucastou kuchyne naj riesenie :)
Odpovedať
@dorali tak ja napriklad si na dizajn moc nepotrpim, ale na co si potrpim to je kompletnost, aby to posobilo ako jeden celok, to mam rad, ked neni nic take rusive. Ale mas pravdu, je to o tom kto co preferuje :-)
Odpovedať
@itgospa naozaj by si mohol pridat cely priestor. Lebo ako to pokracuje obtvackou tak je to priestorovo dost bieda. Ja by som porozmyslala ci vobec treba taku velku komoru. Co planujes do nej davat? Ja by som v druhom obrazku chladnicku a vstavane skrine vsunula do spajze ze dvere spajze a tych skrin by boli zarovno. Spajzu by som nechala 1×1,5 m len na veci ktore musia byt na chladnejsom mieste. A linku by som skratila a stocila nejak do G aby si ziskal ako taky priestor pre stol.
Odpovedať
ja mám v špajzi na jednej strane police 35 cm a nie je to práve najširšie. Ale stačí. Ale užšie by som isto nedávala. To tam poriadne nič nedáš. Na druhej strane mám 45.ale mám trocha širšiu špajzu. Medzi policami 75 cm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?