Smele plany?

Profilova fotka
Svokor sa po nasom vzore chysta za 5 rokov stavat dom... teraz ma 55 rokov... peniaze ziadne ... len jeden byt hodnota cca. 40000 eur, ktory chce predat Ak zacne stavat za 5 rokov uz musi stavat pasivny dom ak sa nemylim... skusenosti zo stvbou ziadne chce platit majstrov. Ide o dom maxim 10x13.5 sedlova strecha Ked som mu daval rady ze je to na stare kolena troska odvazne takto stavat. NAHNEVAL SA NO NEMYSLEL SOM TO ZLE... AKY MATE NAZOR?
Odpovedať
Moj nazor? Nikdy k tomu nedojde... Pan je dost stary, hypoteku mu neda asi nikto. Peniaze v hotovosti nema, takze musi predat byt. Pokym dostavia, musi tiez niekde byvat.Ak v podnajme, tak je to vyrazna polozka. Tiez potrebuje kupit pozemok.Zostane mu zbytok... Za tie peniaze moze postavit akurat tak zahradnu chatku na mensom pozemku. Treba asi dedka nenapadne sledovat,aby si nenabral pozicky v nejakej nebankovke,aby nenarobil problemy seba a neskor aj svojim potomkom =-)
Odpovedať
@cowboy1986 snívať môže,to mu neberte,ale to je asi všetko.
Odpovedať
@majki555 55 rokov nie je nic hrozne. Poznam kopec ludi, ktori su v tomto veku aktivnejsi a rozumnejsi ako 3/4 mladej populacie. V konecnom dosledku si ale myslim, ze ho napad so stavbou domu prejde ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majo1979 osobne si to myslim tiez ... svokra chce byvat v dome.. akonahle sme sa mi nasthovali ich tuzba porastla.. za posledny rok to len cele odsuva... a ked ktomu pride bude tych 40000 naozaj velmi malo... a aj keby nieco nasetril... ale je to len moj nazor @marta2610 @majki555
Odpovedať
Možno má tajnú zásobu, o ktorej nevieš:-) lebo inak je 40tisíc naozaj sakramentsky malo na také plány. Bez pozemku mu chýba najmenej polovica...
Odpovedať
Profilova fotka
@cowboy1986 sused postavil...dom...má 74 rokov, pán, čo mi kedysi núkal pozemok, mal 70 rokov a staval dom v Piešťanoch...takže s tým vekom problém nie je. Ja mám tiež 55 a bývam vyše roka, ale tie financie to je horšie s tvojim svokrom...bez toho, aby mal niečo nasporené, to pôjde ťažko, hypotéka neprichádza do úvahy, dajú mu len do 50 rokov a brať úver bezúčelový s vysokými úrokmi a ešte otázka, čo založí??? Váš dom? 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo ako vidim nie je to ruzove ani z pohladu druhych... on pozemok so starym domom zdedil pred rokom.. ono skor ta povaha a neskusenost a tvrdohlavost. Mal plany: ze postavi so stavebnou firmou zrusil to ked zistil kolko to stoji ze ide stavat za rok... ide stavat za 5 ale ani to nevidim realne... urcite aj ty si si musel ustriehnut peniaze pri domceku ja ked som mu povedal ze pri stavbe treba davat pozor na kazdy cent lebo sa to na konci moze navysit... tak ma vysmial ze on nebude behat po kazdom jednom cente... takze asi predpokladam ze ma nejake tajne rezervy ked toto moze povedat :-D
Odpovedať
@majo1979 @topvideo Ja som moju poznamku s vekom pana myslela v suvislosti s hypotekou-teda ohladom financii. Keby mal dostatok penazi,nikdy nie je neskoro na stavbu domu ;-)
Odpovedať
@cowboy1986 A ked preda dom,aby mal peniaze na stavbu,kde bude byvat zatial? To uz ma premyslene? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 u starej babky cize svokry co na nich prepisala pozemok ;) tam stoji dom a tam chcu byvat kym nedokoncia... ak vobec dokoncia.. najviac sa ale bojim toho ze po roku 2018 sa maju stavat domy uz pasivne a tam sa potom vystvba znacne predrazi nie?
Odpovedať
@topvideo prečo by mu dali hypo do 50 rokov? Dajú mu aj neskoršie / samozrejme ak splní podmienky/ ale splatit musí do 65 / neviem presne/.
Odpovedať
@cowboy1986 Ked ma svokor take pekne plany, nechajte ho snivat. A ak sa mu podari jeho plany naplnit, aspon bude co dedit :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cowboy1986 a prečo sa toho bojíš ty? Nech sa bojí svokor je to jeho plán a jeho záležitosť.
Odpovedať
svokor chce mozno stavt za 5 rokov lebo jeho zena zacala zaviet na stare kolena, nevies ci naozaj nic nema nasetrene a strachujes sa roky vopred... nechaj ho tak nasratie ho skoro prejde @cowboy1986
Odpovedať
Prvy tvoj ptispevok je dost neuplny. Kedze nakoniec je z toho ze pozemok ma, aj mozno nieco nasetrene, byt preda za cca 40.000, nech si da postavit montak a ma vystarano. Vezme hypo postavi preda byt splati velku cast hypo.
Odpovedať
Veru v prvom príspevku si napísal ani nie 50%informácií. Nakoniec ma aj pozemok, aj kde bývať a aj dačo nasetrene...
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell ale viem ze nema nic nasetrene;) V pohode ty davas tiez rady do inej diskusie a vidis ako sa jej to zle cita;) Voci svokrovi som trocha asi zaujaty tak som chcel realne zhodnotit ci to vidim este ja triezvo ze nato nema alebo prevlada u mna ta zaujatost voci nemu.. ked som este nezacal ani stavat vytikal mi ze setrim na vsetkom.. ze nutim zenu kupovat tesco jogurty a nie rajo... ;-( A preco sa dotoho staram lebo povedal ze to stavia akoze pre nas;) Nechapem sice ale dobre;)
Odpovedať
@natalka13 to ako 60 roč.dajú hypo?a čo založí?!
Odpovedať
@cowboy1986 jesitnost, zavist ... chapes. Ten byt ma tipujem od sociku tazke ziadna hypo, neviem co robi a jeho zena ale ked ma niekto byt zadarmo a za 40 rokov nic nasetrene asi dom stavat nezacne.
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 rozostavanu stavbu ale hypo nechce.. je zivnostnik plati minimalne odvody... z coho by to platil? Ked bude na dochodku?
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell ano byt bol skoro zadarmo.. jeho zena je momentalne nezamestnana a snazi sa o invalid... on robi v ba zivnostnika a vacne sa stazuje ze zaraba malo... ono tiez si myslim ze su to len take ruzove okuliare naasadene... Ked sme pred 4 rokmi povedali ze chceme dom stavat za tri roky oni povedali ze tiez chcu... ale ze nemaju zaco stavat... ono my sme uz postavali a asi tam vazne zafungovala ta jesitnost... Akonahle mu ale poviem co vsetko a ako to je tvari sa ako tvoja frankiss z druhej dizkusie... niketorym ludom neporadis ze?
Odpovedať
@cowboy1986 mlady zat postavil a ja som frflal ze sa neda a ze namam, cakat logiku - ee cista jesitnost
Odpovedať
@marta261 ak si ju zoberie na 5 rokov , má čo založit a výšku príjmu, tak myslím že aj áno.
Odpovedať
@cowboy1986 Ja mám na to úplne iný pohlad. Viacerí ludia na okolí začali stavat po 50-ke a dokázali to. Mnohí starší ludia dokážu viac manuálne makat ako mladí. Mat takýto ciel v tomto veku je na jednej strane odvážne a možno pri troche skromnosti aj reálne. Pri tejto sume by mal premýšlat nad nejakým malým bungalovom a pripravit sa vedomostne vopred na stavbu svojpomocne. To, že ti to hovorí je pravdepodobne kvoli tomu aby si mu ponúkol pomoc. Predsa dom si už postavil a máš skúsenosti a zdovodnuje to tým, že to bude vaše. Podpor ho a povedz mu nech si založí povedzme stavebné sporenie a pravidelne odkladá kolko max. može. Ak to odmietne alebo sporit nebude chcet, tak sú to len reči to luftu. Sprísnená norma na energ. hospodárnost budov by mala byt platná myslím od 2020, tak nech príp. požiada o stav. povolenie skor. Ja mu každopádne fandím, má velké plány a to je známka toho, že naozaj žije.
Odpovedať
@marta2610 samozrejme ,že délka splatnosti bude mať vplyv na výšku hypo.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 to ano ale ked sa ho clovek na nieco opyta pripadne mu chce poradit ... povie ti ze je to hudba buducnosti... ale my vsetci co sme stavali domy dobre vieme ze bez planovania dopredu to proste nejde... To stym vybavenim stav. Povolenia som uz tiez navrhol aby to vedeli obyst. On ale sam stavat nechce chce to postavit s murarmi. Lebo on ma 10 eur na hodinu. OSOBNE SI O TOM MYSLIM ZE AK BY NIEKTO VELMI CHCEL NIECO PRETO UZ ROBI TERAZ... A NEODKLADA TO mozno stym chce len svokru upokojit. A ked nato ma prist tak z toho aj tak nic nebude .... Inak chceli postupne prerobit ten byt co chcu predat.. ale vyhovorili sme im to... nech radsej setria a urobia z toho zaklady... lebo si myslia ze rekonstrukcia umakartovej kupelne ich vyjde do 2000 euro. NEVIEM ASI SU V TYCHTO VECIACH STRATENI.
Odpovedať
no ale ked doteraz neušetril?!ako môže skoro v dôchodku splácať?!opakujem dookola nemá ani čo založiť,jasné snívať treba,ale treba ostať stáť na zemi.
Odpovedať
@cowboy1986 No najhoršie je naozaj ak si nedá poradit. Je ješitný jak čert. Tak ho nechaj aj s jeho plánmi a jeho to samého prejde. Podla tohoto to sám nemyslí vážne a hrá len niečo na svokru. Pri všetkom to je tak, že kto chce hladá sposob a kto nechce hladá dovod. Pri jeho plate je nepochopitelné tvrdit, že sporit nemá z čoho. Ponúkni pomoc a ak nemá záujem, viac to nerieš, nemyslí to vážne.
Odpovedať
@marta2610 to vie iba on či má našetrené či nie. My sa tu možeme iba dohadovať ;-) a či má z čoho splácať to vie zasa iba on. Toto je debata. :-p @cowboy1986 ver mi, že tvrdiť, že viem , že nemá nič našetrené je odvážne. To by som nikdy o nikom nepovedala, že viem. Tak isto ako sa o niekom hovorí, že ten má vela našetrené. A možno nemá nič. :-p
Odpovedať
Určite nepostaví dom 10 x 13 za tie peniaze, ale nejaký útulky 3 izbový 70m2 za 50tis (zobrať spotrebák 10tis) s jednoduchou strechou na kľúč bez vonkajších vecí cez miestnu firmu/partie, to by šlo...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?