Simply Smart House - konstruktivna diskusia

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som nacat trochu technicku temu - ako si predstavujete idealny priklad domu po stranke statickej, materialovej a nakladovej (investicnej aj prevadzkovej). Tych tem je tu o tom vela, mam taku predstavu zhrnut zakladne principy do jednej a vytvorit "JEDNODUCHY SIKOVNY DOM" po vsetkych strankach. Nejedna sa mi ani tak o podorysne riesenie (rozloha by vsak mala byt efektivna - spriemerujme 4 osoby), a treba zhruba respektovat aj orientaciu svetovych stran :-). Mozte napriklad uviest aj nejaky konkretny projekt a napisat, preco sa vam paci a co je na nom jednoduche a sikovne :-). Dakujem za nazory a prijemnu diskusiu.
Odpovedať
Pre mna je akutalne taketo to naj: http://www.popup-house.com/ Podorys je velmi individualna zalezitost, ten nikomu nenapasujes univerzalne :-) Niekto preferuje oddelene spalne, niekto velku obyvacku a niekto tri toalety, to tazko nejako spriemerujes. Ale v principe by som pre 4 osoby uvazovala o 5 izbach, 2 toaletach a 1 kupelni, velkej technickej miestnosti a dostatocne velkej vstupnej izbe. Minimalne 130 m2, ale to je naozaj minimalne.
Odpovedať
Profilova fotka
@ninaclaudius počkajte si na platné európske normy, tam je to uvedené. @bosoriak každá spálňa by mala mať hygienické zariadenie.
Odpovedať
@jan45 Moze byt, ale ja som vychadzala z potrieb nasej domacnosti. Ale je pravda, ze zatial mame deti este male. Tak 2 kupelne. Akurat teda, viete o nejakom sposobe pripravy teplej vody v rodinnom dome, kde sa da pustit naraz viac, nez 1 sprcha?
Odpovedať
Profilova fotka
@bosoriak treba použiť na rozvod väčšie priemery ako 15mm,bojler nad 80l by mal stačiť. Prietokový ohrievač v kotli ja asi málo.
Odpovedať
Profilova fotka
@bosoriak ja mam taku jednoduchu predstavu, nieco na sposob bytu so zahradou :-) - aj technicky jednoducha stavba, taka klasika, dobre zateplit (nie podla terajsej normy) a jednoduche kurenie vodna podlahovka nekombinovat s radiatormi - kurit na nizku teplotu ahoj
Odpovedať
Profilova fotka
základná chyba, veľká plocha ochladzovaných stien v pomere k podlahovej ploche, pôdorys sa musí blížiť k štvorcu
Odpovedať
niekedy to nie je možné, keď je úzky pozemok... ja chválim..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?