Šikovný projektant

Profilova fotka
Ahojte, vie mi niekto z vlastnej skúsenosti poradiť šikovného projektanta za rozumnú cenu? Chceme stavať jednoduchý 4-izbový bungalov, máme presnú predstavu o vizualizácii, len sme doteraz nenašli taký projekt, ktorý by sa nemusel prerábať. Ideálne z okolia PN, TO, BA. ĎAkujem.
Odpovedať
@vadas18 Šikovných projektantov je veľa. Čo je to rozumná cena? A za aký projekt? Chceš len projekt pre stavebné povolenie, alebo potrebuješ realizačný projekt? Ak máš vlastný návrh, môžeš dať urobiť rovno projekt, služby architekta môžeš vylúčiť. Aj tak by som ti ale doporučil prekonzultovať tvoj návrh s architektom, aby si tam nemal vyslovene chyby v rozmeroch alebo usporiadaní. Viac o cenách projektov som písal tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/proj...
Odpovedať
Profilova fotka
@thodosy dakujem za link na tému. No rozumná cena pre nás je do 1500eur, potrebujeme realizačný projekt - čiže kompletka :) Pár typov na architektov som už dostal...sú väčšinou z miest odkiaľ pochádzame s manželkou. Stavať však budeme v Chorvátskom Grobe, tak zvažujem či hľadať niekoho skôr bližšie, alebo trošku viackrát pocestujeme :)
Odpovedať
@vadas18 Viem o šikovnom z Piešťan a cenovo veľmi dostupnom najmä oproti Bratislave. Robí architektúru veľa rokov. Nám tiež robil. A celý výstup je veľmi kvalitný. Určite by som to najskôr skonzultovala s architektom. Robiť niečo iba na vlastnú päsť je dosť riziko. Ak náhodou by bol záujem, pošlem kontakt do IP. :-)
Odpovedať
@vadas18 1500 eur za realizacny projekt pre RD, je nerealne.
Odpovedať
@vadas18 my tiež riešime projekt.- individuálny, nie katalógový a oslovila som x architektov a projektantov...obyčajný projekt, najlacnejší - čisto len na stavebné povolenia bol od 1500,- e (a kopec vecí tam chýbalo) a plus vybavovanie na úradoch...realizačný najlacnejší - od 2500e...a to sú projektanti z okolia NZ...
Odpovedať
@vadas18 Realizačný projekt za 1500 nie je reálne. To nie je rozumná cena. Ak ti to aj za tú cenu niekto spraví, nebude to realizačný. To je cena pre projekt na stavebné povolenie. Na projekte nie je správne šetriť. Daj si vyhľadať v tvojom okolí projektantov (ak si sa už teda rozhodol služby architekta nevyužiť a použiť len vlastný návrh). Tým pošli svoj návrh a požiadaj ich o cenovú ponuku na realizačný projekt. Architektonické a projektatské firmy môžeš rovno vylúčiť, ak ti ide iba o cenu. Z daných ponúk si vyber nejaké 3-4 a daj si s tými projektantmi stretnutie. Tam sa porozprávajte o tom, čo vlastne potrebuješ, kedy to potrebuješ, spýtaj sa, ako často môžete konzultovať, dokedy sú možné zmeny v projekte a aké a podobne. Trochu ho aj pootravujte, aby si videl, či nebude nepríjemný pri dlhšej debate. Ak sa bude snažiť celé stretnutie rýchlo ukončiť a nebude sa chcieť veľmi baviť, tak od neho nečakaj precíznu prácu. Pôjde o šuflikanta, ktorý to bude chcieť zbúchať za 2-3 týždne, zinkasovať peniaze a mať od teba pokoj. Po absolvovaní stretnutí si potom vyberieš takého, ktorý ti aj pri diskusii najviac vyhovoval. To osbné stretnutie je podľa mňa veľmi dôležité, tam spoznáš človeka. Na papieri ti môže dať ponuku aj o polovicu lacnejšiu, ako iný, ale tomu bude zodpovedať aj jeho práca. Takže na projekt, ak potrebuješ realizačný, si vyhraď vyššiu sumu. V porovnaní s nákladmi na stavbu to nie je veľká položka (či už 1500 alebo 2500 - 3000).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@barborka0212 mozem poprosit kontakt? dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?