Senza od Apex Arch verzus Linear 327 od Promiprojekt

ahojte konecne sme sa po mesiacoch dohadovania dopracovali k "shortlistu" projektov. vyberame z dvoch skoro rovnakych projektov 1/ SENZA - APEX ARCH http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-... 2/ LINEAR 327 - PROMIPROJEKT http://www.promiprojekt.sk/projekty/l... kazdy z nich ma svoje vyhody aj nevyhody... SENZA: odclenena izba na prizemi od ostatnej casti, nema vsak dole kupelnu priamo z chodby, od suseda (strana od garaze) by sme museli ist sice iba na 200 cm, ale v skutocnosti by nam za domom vznikol priestor 200 + sirka garaze 350 cm LINEA: izba na prizemi susedi priamo s obyvackou (neviem, ci to nebude rusive, nakolko my budeme tuto izbu aktivne vyuzivat), kuchyna je zvlast, vyhodou je pekne zarovnana linia garaz+izba t.j. mozeme ist od suseda na 200 cm a "nestracame" pozemok (mame iba 525 m2) zaujimaju ma vase nazory, ako to vidite vy... dakujem :)
Odpovedať
určite by som konštrukciu garáže nespojil s domom, ťažko to odizoluješ, pasív z toho potom bude ťažšie dosiahnúť. to isté platí o previsoch hmoty podlažia, ktoré sú sice pekné z architektonického hľadiska, ale konštrukčne prinášajú len komplikácie. miestnosti vo vnútri vám projektant naseká ako sa vám zráči, to je veľmi individuálne a nemá zmysel sa k tomu vyjadrovať.Dôležitejšie je vhodne zvoliť materiálovo konštrukčné a technologické riešenie aby ste si nepostavili dom podľa požiadaviek z pred 10tich rokov.
Odpovedať
no chapem, len tazko sa hlada kompromis. chceme dom trocha clenitejsi, aby to nebola iba taka jednoliata "masa"... nespojil konstrukciu garaze s domom - tym myslis, ze je lepsie garaz zvlast od domu? alebo v pripade toho nasho projektu dvojita stena medzi garazou a domom? neviem, co tym presne myslis...
Odpovedať
pochopila si to správne, len neviem či sa bavíme o štandardnom nízkoenergetickom dome, alebo idete stavať dom pre budúcnosť teda pasívny dom (prípadne podľa nového delenia dom s takmer nulovou spotrebou). V každom prípade ak chceš garáž ako je nakreslená, riešil by som ju konštrukčne oddelene od domu tj. zateplenie domu neprerušené stenami, podlahou, stropom a základmi garáže (nemusí byť ani dvojitá stena) v garáži nebude 20 stupňov a tiež bude mať väčšie úniky ako samotný dom tak aby ti teplo z domu neunikalo cez garáž.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ahoj, taky se nám líbí s manželem Linear 327 - silně o něm uvažujeme. Nevíte, zda je možné, se někde na tento dům podívat?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?