Samostatná kuchyňa v 12 x 7,5 m

Dobrý deň, prosím Vás viete mi poradiť ako by som mal umiestniť samostatnú kuchyňu? Ideálne by bolo aby na juhozápadnej strane bola obývačka a na severozápadnej už spomínaná kuchyňa. Ale cele to musím zmestiť do 7,5 šírky domu zastavanej plochy. Dĺžka domu je 12 m,. Na tej strane kde bude kuchyňa malo by byt ešte schodište a kúpelňa, a vedľa obývačky izba a pracovňa, resp. tech miestnosť. Chceli by sme to mať dispozične na prizemí nejak takto. Len tá kuchyňa nás zožiera, že ako to spraviť. neviem či nebude malá. Vďaka za rady.
Odpovedať
Nebude na tanecne zabavy, ale na kuchynu bude stacit :)
Odpovedať
@miro2111 no kuchyňa ani by som nepovedala, že malá, ale obývačka bude malá určite. Nehnevaj sa ale celé mi to príde hodne detinské a amatérske. Takýto svoj hrubý náčrt daj architektovi, on by s tým niečo urobil, ty s ním urobíš asi.. vieš čo... Chýbajú ti základné znalosti - kde umiestniš napr. dvere do obývačky? ako budú umiestnené okná, aké budú veľké? V tej cca mierke, v ktorej si to nakreslil, majú múry hrúbku 50 cm, to len taká malá pripomienka. Poraď sa s odborníkom a svoje požiadavky s ním preber, on to už dá na papier.
Odpovedať
@miro2111 mne osobne pripada mala skor ta obyvacka, kuchyna neviem, zalezi aky velky jedalensky stol chcete, skuste si nakreslit do nej nabytok a uvidite. ale ak ma byt vstup do domu vstrede, tak s kuchynou tazko pohnete, jedine ze by ste ju vymenili s tou izbou. este sa mi zda male zadverie a zbytocne velka kupelna, predpokladam ze aj na poschodi bude velka
Odpovedať
To je jasne že sa poradim, ale prvotná predstava musí vyjsť zo mňa a nie z niekoho za mňa :-) chcel som vedieť len jednoduchu vec, a vobec si nevšimaj ako je to urobene a nakreslené. Ide len o to ci sa do 7, 5 m zastavanej plochy realne zmesti samostatná kuchyňa a obyvačka. Nič ine som riešit nechcel. Ved je to tu o radách nie?? Alebo už len o skrytom marketingu ako to tu čitam. ?? Lebo čim ďalej tym viacej sa tu ludia jeden druhého zhadzujú.
Odpovedať
@fidorka7 no ved mury maju hrubku 50cm teraz bezne, to je ok
Odpovedať
Ved sa ti to tam znestilo. Vobec nemusi vyjst s teba ako to chces,ale CO tam chces,oattane je robota architekta. Z kuchyne sa nepojde na terasu?
Odpovedať
@miro2111 Je to hrozne bezzubé, obývačka je katastrofílne malá a dispozícia akási zmätená. Jasné, m2 nepustia a ak chceš na takom malom pôdoryse mať plus izbu. Zbytočné mi príde strácať preto m2 chodbou. Skús si pozrieť katalogy s projektami RD a predpokladám, že vymyslíš niečo lepšie.
Odpovedať
Chcel som aby sa išlo z obývačky. Ale možno by som kuchyňu pretiahol o výklenok do prava a tak ju zväčšil a zároveň spravil a výstup na terasu aj s kuchyne. Ide mi aj o to aby som do tej kuchyne zmestil aj jedálensky stôl.
Odpovedať
@bubulka722 som pozeral, ale nič tomu podobnemu neviem najsť :-(
Odpovedať
@miro2111 ale toto uz nechaj na toho architekta. Daj len hrube navrhy, on nieco vymysli;)
Odpovedať
....takže poradit nik nevie :-)
Odpovedať
@miro2111 Dosť miesta vezmú aj schody, ktoré by mohli byť riešeníé napr. z obývačky a točili by sa ponad izbu. Tým pádom by si technickú mohol premiestniť na miesto schodiska, obývačku natiahnuť so vstupom oproti zádveriu a zväčšiť kúpeľňu o ten nezmyselný výsek.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nejde o to , e nevie. Ja si prestavby rieim sama. J dom so si navrhl, nejako poobne ako ty rozmiestneny, a potom som oslovila architekta, nech mi spravi projekt. On mi spravil len nacrtov 14 roznych verzii, pricom ni jedna nebola ta moja....., hoci jedna sapodobla, le boli tam 2miestnosti vymenene. Ked soms nim potom hovorila zepreco, zdovodnil..a musim povedat, zemal pravdu. Hold, studovl to. Chcem tym povedat, ze I prilis zvizan y svojou predstvou. Architekt ti da ine aj pohlady a uvidis, ze mnohe "neriesitelne" pojde. @miro2111
Odpovedať
Co ti poradit? Chces mat tkuto dispoziciu a pritom "niekam" inam dat kuchynu? No jedine vymenit ju z pracovnou. Ludia maju jed.stoly aj v panelaku. nemas tam kuchynu rozmiestnenu, netusime co tam vsetko chces dat-ostrov, barovy pult,kolko prac.miesta potrebujes, cches vysoke skrine, stol pre kolko ludi.....................
Odpovedať
Uvažuješ úplne zle ak si myslíš že prvotná predstava dispozície RD musí ísť od teba. Architekti na to 7 rokov študujú a ďalších 5-10 získavajú skúsenosti v praxi, aby ti navrhli RD podľa tvojho životného štýlu, zvykov rodiny, aktivít, koníčkov preferencíí, finančných možností ......... Chceš investovať 120-150 tis EUR a hneď v úvode šetríš na zlom mieste. Papier je o stovkách, možno tisícoch no dokáže ti ušetriť desaťtisíce pri realizácii. Ber to ako dobre mienenú radu, zariaď sa ale podľa seba,
Odpovedať
Ale jasne že viem presne kolko chcem investovať presne. Akurat som potreboval pomoct s tou kuchynou na ten rozmer, lebo velkost pozemku ma nepusti. Čakal som len rady, kedýe ešte namám čas letieť arch. koly praci :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?