Rýchly projekt sedlovej strechy

Musíme urobiť rekonštrukciu sedlovej strechy. Nový krov (a falcovaný plech). Zaujímam sa, v akej cenovej relácii môže byť projekt strechy. Zároveň by som prosila doporučiť projektanta zo Žiliny, Kysúc alebo Oravy, ktorý nás "nezderie z kože".
Odpovedať
Aky projekt ked idete robit rovnaku strechu? Zhodim strechu postavim novu a jeto. Ak ale bude inaksia,tak projek treba,aby sa susedia mohli vyjadrit.
Odpovedať
@jojor, nejdeme robiť rovnakú, a aj keby sme išli, potrebujeme projekt, ale nie kvôli susedom. :-)
Odpovedať
@jojor napr.aj kvoli hypoteke potrebujes projekt a stavebne povolenie inak ti banka neakceptuje rekonstrukciu strechy a neda ti hypoteku
Odpovedať
@novana cca 400€ pocitaj a projektanta poradit neviem.
Odpovedať
@hoblinka13, ďakujem Ti mockrát, :-) potrebovala som hlavne vedieť, koľko cca projekt strechy stojí.
Odpovedať
Profilova fotka
Max. do 500€, viac by to nemalo byt. Do tejto sumy je to by som povedal tak akurat.
Odpovedať
Profilova fotka
keď celý projekt rodinného domu stojí cca 2 200€, tak projekt strechy počítaj okolo tých 400-500€ ako ti tu spomenuli...
Odpovedať
Profilova fotka
Nooo a nedaj sa oklamat, viac to isto nemoze stat
Odpovedať
Ďakujem, :-) pomohli ste mi. Teraz ešte poraďte, prosím, :-) od ktorej firmy kúpiť kvalitný hliníkový plech.
Odpovedať
@jojor načo sa potrebuje vyjadriť sused
Odpovedať
@mishel178 no na to aby nenarobili vykiere na jeho pozemok,pripadne ju moc nezdvihli,aby mu netienila a tak.
Odpovedať
Profilova fotka
@novana kvalitný hliníkový plech neexistuje, za môjho pôsobenia už všetky strechy čo som videl prerábať, znovu zakryli iným materiálom. A najmä ak ste v prostredí, kde sa kúri pevným palivom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45, potom neviem, prečo mi majstri stavbári radia kúpiť hliníkový falcovaný, u nás ho teraz takmer všetci preferujú. Alebo používam nesprávnu terminológiu? Škridlu pálenú ani betónovú mať nemôžeme z viacerých dovodov a "plast" nechcem.
Odpovedať
Profilova fotka
@novana tieto vlny záujmu sa presúvajú, v deväťdesiatych rokoch sa mohutne robili kostoly, verejné budovy, majstri niečo videli a snažia sa to predať. Keby boli majstri, tak by sa opýtali, čo chcete, vysvetlili prednosti a zápory a urobili to. Teoreticky má hliník neobmedzenú životnosť, nekoroduje. Ale na plech sa používa riedky materiál, cez ktorý voda neprejde ale tuk áno. To by ešte nebola závada, ale ak spadne na Al plech iskra, a to je pri pevnom palive bežné, reaguje veľmi dobre a urobí sa v ňom dierka. A mám dojem, že aj vrabce ho dokážu prederaviť na hrebeni. Ešte by som pozeral na cenu, ale nikto ma nepresvedčí, že falcovať 100m2 strechy je menej prácne a teda aj lacnešie ako priskrutkovať plechovú krytinu v celých pásoch. Robiť detaily z hliníka pokladán za náročné, už len TiZn je citlivejší.
Odpovedať
@jan45, strechu nám zhotovia z materiálu, ktorý si vyberieme. Pôvodne sme si chceli dať krytinu takú istú, ako sme mali. Bude robiť sused, ktorý sa tým živí. Pevným palivom nekúria susedia, ani my. Zajtra príde projektant, možno poradí on. Plusy a mínusy strešných krytín študujem už pár dní, ale laikovi sa ťažko vyberá a stavbárov nemáme v rodine, ani v okruhu priateľov. Pred týžďňom sme vyhoreli, mali sme 9 ročnú strechu od Ruukki, tuším Gerlach, ale známy hovorí, nech už si ju nedávame, že pod šróbmi sú akési gumy, ktoré sa časom rozpadnú a tečie tadiaľ. Veď mi poraďte, ako odborník, prosím, ktorú krytinu by ste si dal Vy? Čas chvátá, nech nám nezačne pršať na hlavu.
Odpovedať
Profilova fotka
@novana strechu ako ste mali majú stovky ľudí a nereklamijú to, ak je to zle urobené , tečie, ak správne, netečie. Ak falcovabý plech, hliník nie, radšej pozink.
Odpovedať
@jan45, ďakujem. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?