Rodinný dom s pultovou strechou

Dobrý deň, prosím Vás chcem sa opýtať, či má niekto z Vás postavený jednopodlažný dom s obytným podkrovím a pultovou strechou? ;-) S priateľom by sme si chceli taký postaviť, ale nemáme predstavu, ako by mohlo to podkrovie vyzerať. Ďakujem za poradenie.
Odpovedať
@siska516 podla popisu ide o 2 podlazny dom. Pre inspiraciu si skus popozerat katalogove projekty domov.
Odpovedať
Profilova fotka
@siska516 chod sa pozriet do blaue lagune pri Viedni, tam je vystavenych kopec domov, mozes ist do kazdeho sa pozriet.... aj taky, ako popisujes tam je
Odpovedať
@spiderhst Ja som mala na mysli niečo takéto lenže by to podkrovie bolo z časti obývané, nie dvojpodlažné.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to hlúposť musíš urobyť strop nad prízemím schody nadmúravať a kôli troche stiesneného priestoru pod strechou pomaly bez normálnych okien, radšej dva plnohodnotne poschodia alebo zvačšiť prízemie a tu strechu len na okrasu. Ani na tom obrázku to nevyzerá byť obytné podkrovie iba ak bez okien a už niekde v polovici by to bolo nízke. :-S
Odpovedať
Pultova strecha je pekna na uzkom dome. Ten dom na obrazku hore je dost siroky, takze aj napriek malemu sklonu ta strecha dost nabera na vyske v prednej casti. Mne sa viac paci taketo nieco:
Odpovedať
Profilova fotka
Len tu sa jedná o to že ten priestor pod tou pultovou strechou by mal byť obytný ale nie dvoj poschodový dom čo je dosť zvláštny požiadavok.
Odpovedať
No dom s pultovou strechou by som riesil len bud ako bungalov bez obytneho podkrovia, alebo poschodovy dom s plnohodnotnym poschodim. Take polovicne riesenie by podla mna nevyzeralo dobre.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Je tu niekto, kto stavia alebo v nedavnej dobe staval dom s pultovou strechou?
Odpovedať
Profilova fotka
@roxo99 To sa rovno spýtaj čo ťa zaujíma
Odpovedať
Ide o oblast zateplenia pultovrj strechy. Podla projektu jednoducha pultova strecha bez tramovych stropov a teda strop bude tvoreny spustenou sdk konstrukciou. Nie je mi jasne odvetranie izolacie. Nechapem,co sa pod tym rozumie. Nad min.vatu sa dava paropriepustna folia. V casti medzi min.vatou a parozabranou ma kolovat vzduch? Lebo odvetranie pod krytinou mi je jasne, ale odvetranie izolacie je len cez paropriepustnu foliu alebo ma popod nu este prudit vzduch aby vysusoval vatu? Ak ano, ako sa to riesi pri oplechovani strechy? Kde tam ma vzniknut medzera na odvetravanie?
Odpovedať
@roxo99 odvetranie izolácie je to cez paropriepustnú fóliu (ak sa teda použije), medzi izoláciou a parozábranou nemusí byť žiadna medzera, vodná para stúpa, čiže vždy izoláciu "vetráš" smerom nahor, nikdy nie opačne ;-) čiže v tomto prípade sa zavesí SDK konštrukcia, na tú sa položí vata, pod konštrukciu sa natiahne parozábrana, pod ňu SDK, ktorého skrutkovaním celú parozábranu "prevŕtaš", a práve tú vlhkosť, ktorá sa dostane do vaty, potrebuješ dostať z podstrešného priestoru preč, ale vrchom
Odpovedať
@sgi320 Super, presne to som potreboval vediet a super si mi to vysvetlil. Uz som spekuloval ci budem musiet robit nejaku medzeru v stablone aby som nechal doslova prievam medzi paropriepustnou a izolaciou. A teda to by som musel bit laty kontralaty na laty ktore by boli nabite na hranoloch len aby vznikla medzera. Na paropriepustnej setrit nebudem ale neviem sa nejako dopatrat folii na sklon strechy 7st. Vacsina je na vacsie sklony.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?