Rodinný dom Optimal 1439 od Euroline

Dobry den, rad by som sa opytal ci niekto nema postaveny alebo rozostavany tento domcek, alebo aspon projekt. Kludne aj nazory ODBORNE ZDADTNEJSICH na neho privitam. Dakujem pekne. http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... pisal: jojko
Odpovedať
Aj mna by zaujimali nazory na tento projekt. Popripade porovnanie s http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro.... Uvazujeme o niecom takom s nejakymi upravami. Napriklad by sme uvitali o cosi vacsiu obyvacku.
Odpovedať
Dobrý večer, akurát začíname pracovať na tomto projekte spolu s architektom, ktorý bol z dispozičného riešenia domu nadšený.Čo sa týka prízemia a veľkosti izieb vyriešili sme to zväčšením celkových rozmerov domu z 9,50m na 11,00m, ktorými sme zväčšili iba plochu obývačky, jedálne a kuchyne. Chodba, spodná izba a kúpelna ostali nezmenené. Ale bolo by možné to rozšíriť celkovo. Samozrejme že aj vrchným izbám to pridalo na rozmere. Dali sme si k tomu naprojektovať dvojgaráž s jednými veľkými garážovými dverami. Ale tento návrh je naozaj super dalo sa podľa neho chytiť. Dúfame že sme Vám poradili prajem príjemný večer.
Odpovedať
@peter309 Prosim info cez postu. Vdaka
Odpovedať
Aj my by sme sa chceli pustit do stavby tohto domu s dvojgarazou. Ak by to bolo možne, tiez by som poprosila nejake blizsie info od niekoho kto ho uz stavia. DAkujem.
Odpovedať
Tiez by sme radi stavali tento dom. Zatial som si len objednal za 5e projektovu studiu k tomuto domu. Su tam blizsie informacie o stavebnych materialoch, izolacii, zalozeni, vykurovani. Teraz hladam dostupne informacie na forach a snazim sa pomocou nich dom vylepsit. Najma co sa tyka materialov a izolacie. Podla eurolines ma dom predpokl. spotrebu energie za rok 29 kWh/m2, co by som rad stlacit co najviac dole. Ked budem mat svoje predstavy hotove, urcite ich tu napisem a dufam, ze sa k tomu co najviac ludi vyjadri. Nech mam uz ucelenu predstavu co chciet od projektanta na osobnej navsteve. K domu mam aj vykaz/vymer, ktory mi poslali zadarmo mailom. Je to bez cien, takze to chce sa s nim pohrat alebo si nohnat niekoho kto sa tomu rozumie, nech to predbezne naceni. Urcite nechcem do toho len tak skocit, kupit projekt a potom dodatocne menit veci.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Nieco nove? Vdaka
Odpovedať
U mna ee. Rad by som isiel do tohoto domu,ale 140tis sa mi zda strasne vela za jednoduchu kocku....
Odpovedať
@jojkolenka V projekte je uvedená nižšia cena. Myslím, že 133 K.
Odpovedať
@wawel Myslim,ze bez garaze. ;) Ale aj tak dost vela... :(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Dobry den, projekt sme si kupili a dali nacenit nezavisle dvom odbornikom. Prvy z nich nacenil na 120 000 (vratane externych zaluzii, tepelneho cerpadla atd.) Dalsi na 140 000. Cize je to individualne, verim ze ten domcek sa da postavit aj lacnejsie k clovek ide do kopromisu a neda si tepelne cerpadlo, neda si tehlovy obklad, externe zaluzie atd. Tych veci je mnoho na ktorych sa da usetrit (minimalne docasne) bez znizenia kvality akejkolvek stavebnej casti. My sme tento projekt nakoniec nestavali, pretoze nam padol do oka uz iny postaveny dom. Preto aj touto cestou, ak by mal niekto o tento domcek zaujem ponukam na odpredaj kompletnu projektovu dokumentaciu k Optimalu 1439 s garazou: http://reality.bazos.sk/inzerat/59427...
Odpovedať
Ahojte, ja idem stavat, podobny styl domceku. Inspirovali sem sa domom vid. obr. Projekt sme si dali vypracovat, architekt vypocital rozpocet 82 tis nacenene je to v takom klasickom standarde. Obvodove mury su z tehly 38 + EPS 15cm, drevenny krov. Urcite co viem ze tam bude tak to externe zaluzie, okna plast - hlinik 3 sklo. Premyslam nad strechou z vaznikovych krovov, dalej planujem solar a rekuperaciu. Kurenie bude vriesene plynom - radiatory + krb. Moja predstava o rozpocte okolo 120tis. Momentalne cakam na vyjadrenie k projektovej dokumentacie od ZSE, SPP a potom bude na rade stavebne povolenie, pocitam zaciatok tak na Jun ak vsetko pojde dobre.
Odpovedať
Pěkný den všem. 1439 stavíme od loňského roku. Neporadím Vám zatím nic o možném rozpočtu firmy, nebo stavby na klíč, jelikož my ho od prvního kopnutí do země stavíme sami. Předpokládám, že rozdíl v cenách stavebnin na Slovensku a u nás, bude zanedbatelný, ale v současné chvíli jsem si celkem jistý, že s menšími úpravami dostavíme hrubou stavbu s okny (zvětšená jedno-garáž), troj-skla (pasiv), bez žaluzií, bez rohových oken, garážová vrata 2,5m, střešní krytina pálená Tondach, krovy, vodotěsné podstřeší, garáž plochá střecha - spádový EPS, 3x lepenka, dvojnásobná hydroizolace, stropy Spiroll, 2x věnec (pod stropy 0,3*0,25m + obručový 0,15*0,20m), betonové schodiště, základové pasy ( 30m3 B15), materiál YTONG p4-500 300, komín 180mm - 8,2m, celková cena 1 200 00 Kč (42 800,- euro). V ceně nejsou inženýrské sítě a práce řemeslníků (žádná nebyla), tedy jedná se o čistou cenu materiálu a dopravy. Předpokládaná cena materiálu bude ještě cca 1200 000,- (TP čerpadlo Samsung 170 000,- Kč) . Odhadovaná doba stavby - cca 7 000 hodin. Pokud to někomu pomůže v rozhodování stavby na klíč, budu jenom rád.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobry den, podarilo sa niekomu postavit ten dom? Zaujimala by ma skutocna cena realizacie. Za info dakujem :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?