Robíme projekt, dáte užitočné rady?

Profilova fotka
Ahojte, my sme začali s kreslením projektu, domček vychádza na 8x11 m, chceli by sme ho o meter ešte skrátiť, ale nechceme nič z toho vyhodiť :) aký máte názor na dispozíciu domu?
Odpovedať
@nikusssik svetové strany?
Odpovedať
@nikusssik načo staviate komín k plynovému kotlu? Dajte kotol hore a len rúrku cez strechu. Ušetrených 1500 €.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Vstup je na sever, obývačka na juh...plynový kotol nebude, len na tuhé palivo a elektrika
Odpovedať
Profilova fotka
@nikusssik ja by som porozmyslala o umiestnení schodiska..je v obyvacke.....bude to rusit ak budu deti xodit hore dole a budetemat navstevu alebo len tak budet relaxovat ....je v podstate ako "priechodná" ta obyvacka....vstup zo zadveria na schody ak by sa dal, by bolo lepsie podla mna..moj nazor.)
Odpovedať
ja si predstavujem situáciu,ked dospievajuce dcery/synovia/ vyprevádzaju svoje kamaratky /tov/ cez obývačku....nie..nie je to podla mna šťastne riešenie....
Odpovedať
@nikusssik ja by som uz nic neskracoval, mate to aj tak hlavne dole uz vsetko dost natesno. Skor mi tam vadi ta zalomena chodbicka do pracovne....neviem co bude v kotolni este....ci musi byt taka velka....pracovna dole asi bude na haraburdy...tak by som ju predlzil a urobil uzsiu... "kotolnu" zmensil, vstup do kupelne zo zadveria by som dal. Pokial ide o poschodie tak strecha je zbytocne zlozita, iba si predrazite stavbu, to radsej potiahnite mury a spravte si viac miesta v izbach aj na vyssi nabytok, vobec take asymetricke izby...je to take skarede... ked mate uz hore balkon naco ho pouzijete ak neratate hore s prackou? To vsetko spinave pradlo budete zasa nosit zhora dole a ciste zdola hore? Balkon v rd ak tam nesusim ani pradlo je uplne na houby a zbytocna vec ...Sklad na poschodi je blbost, schodisko v obyvacke mi neprekaza ale naco tam mate komoru pri kuchyni tak urobenu kludne ju mozte strcit aj pod schody, ktore posuniete a ziskate viac miesta na zadverie prip. na rozsirenie a tym padom mozne skratenie miestnosti napravo od zadveria...
Odpovedať
@nikusssik aha, takže krb v obývačke nebude? Lebo vidím tam akýsi komín... Dúfam, že nerobíte 2 kúrenia na tuhé palivo.
Odpovedať
@blacksr jasne ze tam ma krb, co ine? Ak naozaj 2 kurenia na tuhe palivo tak je to naozaj absurdne
Odpovedať
@nikusssik POZOR na prehrievanie interieru-slnolamy a žaluzie nevyhnutné!A možno aj rekuperácia!Hlavne drevodom!
Odpovedať
kamarati ak idu cez obyvacku i nevadia,ale hluk co sa bude sirit smerom na poschodie z obyvky by mi vadil. Kuchyna by bola lepsia pri terase, jedalen je tam zbytocna, musis cez nu nosit vsetko von a zasa dnu do kuchyne.
Odpovedať
Dobre je to. Hluk by mi z telky tiez vadil. Schody sa daju zavriet. Mozno by som spekulovala prehodit kuchynu s obyvkou. A mozno nie :) Schodisko skus zuzit ak potrebujes miesto. Ze iba hore-dole a tu medzeru prec. Odporucam appku na mobil HOUZZ. Par milionov fotiek. Da sa zadat poziadavka co chcete pozerat. Ci len schody, white windows, black floor, big door a pod. Zahrada, domy... inspiracie. Je to aj na webe :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?