Rekonstrukcia strechy - treba projekt?

Kupujeme dom na zahori a stav stresnej krytiny veli co najskor zrekonstruovat strechu. Je to sedlova strecha, palena skridla, mury su 15x7m. Mam si k tomu zaplatit projekt alebo rovno zavolat strecharov? Ci treba menit krov si netrufam odhadnut sam, na prvy pohlad vyzera ok, ale nie som ziadny odbornik. Podkrovie nie je obytne a aj tak zostane.
Odpovedať
@pablo285 Ak zostane nosná časť strechy - krov a vymeníš latovanie a krytinu, tak netreba projekt, stačí ohlásenie stavebnému úradu. ak budeš meniť krov, tak treba projekt a stavebné povolenie.
Odpovedať
ziaden projekt neries, len si to zbytocne skomplikujes ... zavolaj strecharov skusenych, nech sa na to pozru a povedia ake upravy budu potrebne. predpokladam, ze skridlu das dole, das tam nove laty a das tam nieco nove (skridlu, plech)
Odpovedať
Ok, co buranie kominov? Mam tam dva nepouzivane a nechavat ich mi pride zbytocne. Predpokladam, ze na to uz projekt a stavebko treba, ci nie?
Odpovedať
@pablo285 kominy daj dole a nikomu nic nevrav ... hotovo. Neviem si nejako predstavit napr. aby susedovi vadilo, ze davas dole kominy. Pri opacnej situacii by to bolo ine (kebyze tam komin nie je a das ho tam ...)
Odpovedať
Profilova fotka
Nekomplikuj si život premotivovanymi úradníkmi. Zavolaj strecharov, oznam na obec rekonštrukciu latovania (ak bude vôbec treba) a výmenu krytiny. No a komíny? Spadli počas rekonštrukcie (ak by náhodou niekto niečo).
Odpovedať
Profilova fotka
výmena strešnej krytiny sa neohlasuje, ide o bežné udržiavacie práce v zmysle stavebného zákona.
Odpovedať
Tak uz len zistit, kde najst tych skusenych strecharov. :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?