Rekonštrukcia staršieho domu - plán + náklady

Nižšie zasielam najprv foto súčasného stavu domu (ide o dvojdom - čiže z jednej strany nie je možné mať okná). Polovica domu - terajšia obývačka a izba s kúpeľnou boli postavené počas 40-tych rokov....v 70-tych rokoch bol pristavený zvyšok, pričom časť prístavby je aj podpivničená. Nad pôvodnou časťou domu je sedlová strecha, nad prístavbou rovná. Ďalej posielam plány, akoby sa mohol dom rekonštruovať - prízemie a poschodie. Nábytok a zariadenie je viac menej orientačné, ide skôr o Vaše názory k dispozícií jednotlivých miestností. V plánoch, ktoré zasielam nie je zádverie. Buď by nebolo, resp. by sa predelila ešte existujúca chodba - ale vzniklo by maličké zádverie, alebo najnákladnejší spôsob by bol pristavať ešte pred chodbou zádverie cca 2x2,5m a o to by sa zväčšila aj vrchná kúpeľňa. Viem, že sa to nedá určiť z týchto náčrtkov - ale chcem vedieť Váš názor koľko by mohla takáto rekonštrukcia stáť - či súhlasíte s nasledovnými cenami: Vypracovanie projektu - 2000e Elektromer na plot (prekopanie cez cestu...) - 1000e Nové rozvody elektriny v dome - 1000e Nový rozvod plynu v rámci domu - 300e Nové rozvody vody a kanalizácie - 1000e Búranie niektorých priečok - 1000e Okná plus balkónové dvere - cca 10ks - 4000e Vstupné dvere - 500e Kotol - 1500 Radiátory 8ks plus rozvody - 1500e Nový strop pre miestnosti na poschodí cca 60m2 - 2000e Schodisko na poschodie (betónové) - 2000e Nadstavba poschodia - 6000e Nový krov a strecha cca 60m2 - 10000e Podlahy - 1000e Dlažba - 1000e Sanita - 2000e Vnútorné dvere , zárubne 8 ks - 1000e Omietky - 2000e To je cca 41000e. Keď nerátam zariadenie a prípadné zateplenie - dalo by sa zmestiť do sumy 50000e ? Či som zabudol na niektorú dôležitú položku. Svojpomocne by sa riešili iba drobné práce - ako podlahy, rozvody elek., malovanie ... Viem, že rekonštruovať dom je oveľa horšie ako stavať nový, ale pokiaľ nie je v meste už voľný pozemok a dedinu nepreferujem iná možnosť niet. Dom hoci je starý, je v dobrom stave a suchý. Ďakujem veľmi pekne za Vaše názory.
Odpovedať
Profilova fotka
máte dobrý odhad, trochu to predraží terasa, ale pred rokom som sledoval takúto prestavbu a vyšla okolo 50t. Keď robíte nadstavbu zvážte podlahové kúrenie, kondenzačný kotol je lepšie využitý v prechodnom pbdobí aj pre radiatory, ale treba spočítať plochy.
Odpovedať
Rozmýšľal som aj nad variantou, že na poschodí by bolo podlahové a prízemí radiátory. Predpokladám, že aj takáto alternatíva je možná. Uvažujem aj o izolácií podlahy na prízemí - ale to by znížilo výšku miestností cca o 20cm a to už by bol problém...pretože by bolo treba potom zvýšiť aj prízemie, čo by v tých častiach, kde sa nanovo robí strop nevadilo, ale v kúpeľni by nižší strop nevadil, jedine v tej jednej izbe na prízemí, ale myslím, že to by tragédia byť nemala, keďže teraz je tam cca 255cm. Ale znova by to asi značne predražilo rekonštrukciu a niekde som čítal, že izolácia podlahy ušetrí len cca 10% nákladov. Takže asi to v prípade rekonštrukcie vynechám. Najdôležitejšie je asi zatepliť podkrovie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?