Rekonštrukcia kocky z 1979 (foto+pôdorys)

Zdravím.. kúpili sme RD ,ktory chceme zrekonštruovať . Horná časť domu nám aj vyhovuje, ale spodné poschodie by sme chceli upravit aj dispozične kvôli úzkej obývačke. Prosím pozrite na foto. Ďakujem za každý nápad.
Odpovedať
Profilova fotka
@radonyc Chutný domček. Teraz by si mal chodiť po okolí a hľadať inšpirácie, že ako sa dá takéto niečo vynoviť. Videl som krásne porobené kocky. Noooo... kocky... Toto je značne atypická "kocka" - ako keby boli postavili len 1 segment radovky, alebo dvojdomu...(?) Lebo 7 metrov šírky - to nie je klasická kocka. Aj preto by si sa mal pripraviť na to, že s tou dispozíciou "slíža" veľa nenarobíš, lebo už samotný dom je "slíž". Ale pomocou subtílnej rohovej sedačky a vhodných kombinácií interiérových doplnkov sa dá onen pocit slíža v obývačke eliminovať. Nepoznáme Tvoj a manželkin vkus, ale asi aj sám vidíš, že vnútri je pre Teba "pole neorané", pretože pokiaľ máš len trochu moderného ducha, vieš, čo tam treba strhnúť (napr. chatové obklady). Ale zatiaľ sa bavíme len o kozmetických úpravách. ;-) Ty tento dom budeš musieť: zatepliť (fasádu a asi aj strop horného podlažia), vymeniť okná, repasovať plochú strechu, zrekonštruovať vykurovací systém... A Tvoja polovička bude chcieť novú kuchyňu, novú kúpeľňu, nové podlahy... Máš pred sebou pole neorané... :-) Otázka znie, či aj dosť financií... 8-( Ale radil by som porobiť všetko hneď, aby si nebýval 10 rokov na stavenisku.
Odpovedať
Profilova fotka
skusil som nieco, ale ci to bude mozne, to sa musite so statikom porozpravat. a hlavne ci vam sa to bude pacit. a na porovnanie, tak ta sedacia suprava je 320cm x 205cm, jedalensky stol 150cm x 80cm...su vacsie ako normal. to len preto, ze aby ste videli, ze sa tam aj vacsie zmesti.
Odpovedať
@leonardom daj prosím ťa odhadované náklady pre zaujímavosť?ja viem ....ale tak hore dole 10 000e.
Odpovedať
@leonardom presne ako hovoríš. Čaká nás kopec práce. Méme rozpočet cca 30 000. Počítame s novými oknami, zateplením a rekonštrukciou interieru. Tak dúfam, že sa zmestíme.
Odpovedať
@martin153 dik za nápad. s tým prestupom z kuchyne do spajze si nas prekvapil. Tak sme neuvazovali. Dobrý nápad. Inak máme sedacku presne takych rozmerov aku si dal v popise akurat opacne :-( .
Odpovedať
Profilova fotka
@radonyc s tou sedackou to by problem nebol. sedacku das tam, kde je teraz (na mojom navrhu) tv a tv tam, kde je sedacka...mozno to bude este lepsie riesenie, ze aspon uvidis, kto prichadza z dveri do obyvacky. a to potom uz ani dvere do obyvacky nebudes muset premiestnit.
Odpovedať
Profilova fotka
@radonyc Noooooo, neviem, neviem... ]-( Spočítaj si m2 fasády x 30 € (aj stavebné otvory sa do tej sumy zarátavajú). Okná odhadujem na cca 8 tisíc + vchodové dvere. Kúrenie budeš potrebovať spraviť - asi nakomplet. Podlahy, kúpeľňa, WC.... kuchyňa.... Vyspraviť omietky, vymaľovať... Ale pokiaľ máte v rodine remeselníkov - možno sa predsa len s odretými ušami zmestíte... Držím palce.
Odpovedať
@martin153 co myslis keby sa ten priestor otvoril. Myslim ta stena za sedackou. A az teraz som si vsimol že si nam zrusil krb. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@radonyc zrusil! :-D , ale ved budete prerabat a ten krb sa da lahko premiestnit.(aspon myslim, lebo nevyzera, zeby bol primurovany ako tie klasicke) alebo tie posuvne dvere sa mozu posuvat do druhej strany, alebo das klasicke otvaracie dvere.moznosti mas habadej :-). a aj si sponimal, ze sedacku mate do druhej strany, takze tie moje dvere do obyvacky na tom mieste (kde ty mas kozub) mat nemusis, cize aj krb tam zostane. ta stena je urcite nosna, otvorit ju do takej dlzky, to by asi chcelo poriadny kus zeleza. ale urcite sa to da. ide iba o to, ci vam vyhovuje otvorena kuchynoobyvacka, a ci to bude stat zato investovat do toho otvoru aj 1000 eur-trepnem. ja som za kuchynoobyvacky, ak varim, tak sa rad pozeram aj na tv a aj chcem byt v kontakte s ludmi v obyvacke, jedalni. teraz to tak mam a som rad, lebo niesom ako nejaky vyhnanec a otrok v kuchyni, kym ostatny si uzivaju. no ty to mas za rohom. to by som uz asi nechal tak. no ty musis vediet ako to chces ty.
Odpovedať
@martin153 Prechod do špajze z kuchyne bude mat tvoj rukopis... už je to schválené :-) S obývačkou sa trochu asi vytrápime, keď že by sme to chceli nejako šikovne otvoriť zachovať krb a zmestiť tam našu sedačku, ktorá som zistil, že je ešte o 20cm dlhšia na tom krídle. Každopádne ti ďakujem za nápady...
Odpovedať
Profilova fotka
@radonyc moj rukopis....profesorka na strednej tvrdila ze skrabem :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?