Realitky - cenové eldorádo

Profilova fotka
Moj kamarat predaval byt v ZA za 72.000 Eur. V inzerate mal uvedene - RK NEVOLAT. Zial, ale ako je na Slovensku zvykom vyvolavali najma realitky. Niektore bez upovedomenia predavajuceho si stiahli fotografie z Bazosu a surovo navysili cenu o 10.000 eur a zavesili na svoje web stranky. Na jednom byte si daju marzu 10.000 Eur?
Odpovedať
a to ešte dobre obišiel... povedz že ho kúpiš... daj si do rezervačky zmluvu, že maju na to 10-15 dní... daj si zmluvnú pokutu do rezervačky 3 000€, ked ten byt nezabezpečia.... kamoš povie nepredávam a realitka nezabezpečí maš tri litre.... len nie každá bude suhlôasiť so zmluvnou pokutou... musíš malôé písmenká....
Odpovedať
Profilova fotka
10000??? :-o :-o :-o :-o max. 3% sa davaju... a ano, robia to bezne, stiahnu tvoj inzerat bez tvojho vedomia a nahodia si proviziu, potom, ked maju klienta, volaju, ze presne to zhanaju pre svojho klienta, nechapem len ludi, co si to najdu cez rk, preco si to nenajdu aj cez sukromneho predajcu...
Odpovedať
Profilova fotka
@tominoza my sme takto predavali byt, nechceli sme cez RK prvy mesiac, ze skusime samy. o to vacsi sok, ze nase fotky s popisom boli odrazu niekde kde sme ich nedavali a pod nejakou RK...hned sme volali a ziadali stiahnutie a vysvetlenie ako si to dovolili kedze s tou pani sme ani neboli v kontakte, len reagovala na nas inzerat. pani sa vyhovarala, ze to sa stalo omylom, ze maju nejak nastavene stahovanie inzeratov bla bla...nakoniec to dala prec, ale dost nas to nastvalo. pri cene 72 tis.je to ale vysoka odmena.
Odpovedať
inak... kamoš raz povedal neviem ako to bolo ošetrene... ale ked prišla realitáčka s kupcom tak na plnu hubu... realitku z toho vynechajme a mate to lacnejsie... on dostal svoju sumu bez jednania kupujuci neskusal uz podme nižšie s cenou... a realitáčke tam klapla sánka na prázdno... akurát, že kupujúca bola manželka, lebo pajko mal nejaku klauzulu ze nemoze kupit sam
Odpovedať
nestaci pod inzerat napisat, ze nedavate suhlas na dalsie zverejnovanie inzeratu a hlavne fotografii, ktore su vo Vasom vlastnictve v inych RK pripadne na inych webovych strankach?
Odpovedať
Profilova fotka
ja len nechapem ako moze realitka ponukat nieco, co makler nikdy nevidel...
Odpovedať
Profilova fotka
Bohužiaľ tvrda realita 99% realitných kancelárií . Každá by chcela exkluzivitu . V poriadku , ale keď im poviete že ak do tej a tej doby nepredaju nech kúpia samy , to by bola exkluzivita a nie čo sa deje na Slovensku.
Odpovedať
Profilova fotka
@fabo123 Zial robia len to, co im dovoli stat a aj ludia. Nema to tu pravidla.
Odpovedať
len v Bratislave posobi cez 400 spolocnosti, ktore sa hraju na realitne kancelarie. seriozne si nedovolia toto urobit, lebo im hrozi, ze majitel ich nepusti do nehnutelnosti a potom ich klient ohovori kade tade. standardna provizia sa pohybuje medzi 1600Euro a 3% MAX. pokial clovek nechce, aby jeho fotky pouzili realitky, treba do stredu fotky umiestnit email a telefonne cislo predavajuceho. potom sa mozu ist realitky past ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja zial, ale ako to tu citam, tak tych serioznych je ako safranu. oni nemaju zaujem o klienta len o provizie a preto je nas realitny trh taky, aky je.
Odpovedať
@tominoza drvivej vacsine ide len o prachy. ale aj klienti su niektori ... som popri studiu robil v realitke. boli sme ti slusnejsi a hlavne sme sa snazili nachadzat nehnutelnosti inak, nez vacsina = obvolavanim cerstvo pridanych inzeratov. kolegovi sa stalo, ze bolo vsetko dohodnute a majitelka hodinu pred podpisom zmluvy zavolala, ze pokial nedostane o 1000e viac, nepreda. vsetko pripravene, zmluvy vytlacene a toto. alebo bola dohodnuta prehliadka a majitel sa neobjavil. o tom, ze za chrbtom realitaka sa snazili klient a majitel dohodnut, ani nehovorim. to bolo pravidelne. pritom v 1660e mali aj kolky. realne som zarobil na predaji 35%, cize asi 500e. na to bolo treba dost makat. obcas sa stalo, ze sa provizia delila s inou realitkou, ktora mala exkluzivitu na nehnutelnost, potom to bolo este menej. v Rakusku je to uplne ine. realitne kancelarie maju urcite pravidla, ktorych sa musia drzat. za inzerciu sa plati. za zaradenie nehnutelnosti do ponuky realitnej kancelarie sa plati. vacsinou na stretnutia chodi len realitak a klient. a provizia je 3% + DPH od majitela a klienta. za obidenie realitky po prehliadke v ich doprovode je nemilosrdne sud a pokuta navyse k provizii. exsvagor chcel takto usetrit a prerobil dalsich 7tisic.
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja Urcite je tu par realitiek, ktore su fer ale su zrejme skor vynimkou. Mam kamarata co tiez pracoval v realitke. Povedal ze museli niektore inzeraty umelo stahovat z ponuky aby vytvarali dojem ze sa stavba predala. Tatiez mi rozpraval o marzach ci zmluvach ktore davali podpisovat klientom. Nechcelo sa mi tomu az verit. Suhlasim s tebou, tento stav je tu preto, lebo nik neurcil pravidla.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tominoza my sme sa snazili byt slusni. nikdy sme nechceli ototo ani jednu stranu. najviac biznisu totiz plynulo z uz skompletizovaneho - pomohli ste kolegovi, odporucil vas. ale bola to makacka, hlavne po veceroch. vacsina obhliadok bola medzi 17:30 a 20:00, preto som aj skoncil. ist niekam s frajerkou, ktora normalne pracovala, sa nedalo pred 20:30 :/
Odpovedať
...
Odpovedať
V našej RK sme nikdy bez vedomia majiteľa neponúkli nehnuteľnosti, je to vrcholné neseriózne. A sťahovanie foto z iných portál-veď na foto je logo toho, kto ponúka. Bohužiaľ aj ja sama som sa stretla s realitkamila, ktorí robia zle meno nám serióznym maklerom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?