RD-vase navrhy, postrehy,referencie poprosim

Zdravim, Velmi pekne prosim, mozem vedeiet vas nazor na mnou nakresleny podorys? http://i61.tinypic.com/2b1hmc.jpg pozemok ma sirku 15m, z oboch stran je sused a z predu ulica a vzadu les, chcem mat z obyvacky a kupelne franc okno, alebo len velke plastove dvere 2x2 m smerom na les. Este uvazujem o zruseni strednej chodby a predlzeni izieb.krb by som chcel do stredu domu. poschodovy dom nechceme. steny neviem sa rozhodnut a strechu isto nechcem plech. Nechceme drevo-montovane. kurit chcem plynom a nechcel podlahove. chcem take male riadiatory, podkrovie nechcem. vyska stien tak 3m, Ak by ste mali cas,bol by som rad za kazdu radu, a popripade referencie na firmu na kluc. Sme s manzelkou vytazeny az az.
Odpovedať
1
2
Ahoj, mne vadi ta kupelna a hlavne wc vedla jedalenskeho stola a kuchyne.
Odpovedať
to wc zvaujem dat medzi spalnu a kotolnu
Odpovedať
Svetove strany este dopis. Zatial sa mi to nepaci :)
Odpovedať
najnovsi http://i60.tinypic.com/2qdtlw9.jpg
Odpovedať
Co takto vymenit kupelnu s kotolnou? Pride mi to logickejsie ako chodit do kupelne cez kuchynu
Odpovedať
ten druhý návrh je horší ako prvý...celé to treba prerobiť...
Odpovedať
no chceme mat vyhlad na les z kupelne. my skoro vobec nevarime, kuchyna bude malokedy pouzivana. @hizanka, kludne daj navrhy ;-)
Odpovedať
@stefan222 veľa "hluchých" miest, kam neumiestnite žiaden nábytok, alebo tak, že Vám bude zavadzať. Veľa chodieb na úkor priestroru v izbách a toho povedzme si narovinu, nemáš tak bohate, aby si sním zbytočne plytval pri pôdoryse 10x10m. Ak teda nevaríte, načo taká luxusná jedáleň? Nepostačoval by len taký upravený akoby plnohodnotný barový pult ktorý by zároveň ukončil kuchynský kút? Nepíšeš nič o dĺžke pozemku, len o šírke, musí to byť nevyhnutne štvorec 10 x10?, nešlo by ten dom trochu predĺžiť smerom k lesu? Rozhodne iné usporiadanie, ak máš mať len niekde nasilu prilepené WC o rozmere 1x1 meter, tak by som ho radšej dala do kúpeľne alebo zrušila šatník pri vstupe a umiestnila ho tam. Apropó, úložné priestory budú kde?
Odpovedať
pozemok je dlhy 35m a siroky 15m do dlzky by sa dalo ist, len skor drzime financie. chceme sa vojst do 65tis e. medzi linkou a obyvackou chcem dat akokeby bar pult. kotolnu chcem mat presne medzi wc ,kupelnou a kuchynou kedze chcem vidiet trubky a nechcem aby trubky s teplou vodou to mali daleko na vydaj. sme len dvaja s manzelkou cize 1 izba bude len pre saunu a bezecky pas, velke izby nam netreba.
Odpovedať
no nemyslím si, že ak natiahneš dom o dva tri metre, tak Ti to výrazne naruší rozpočet. Veľké izby hovoríš že nepotrebuješ, ale takisto nepotrebuješ straty plochy na zbytočných chodbách a hluchých miestach. Skús pozrieť aj nejaké katalógové projekty ktoré s menšími úpravami by Vám mohli vyhovovať. Toto tak trochu nemá hlavu a pätu, ani žiadnu koncepciu.
Odpovedať
jj, to s natiahnutim pozemku som premyslal ale izby by sa len pretiahli a to neviem ci ma vyznam,, co myslis pod pojmom hlucne miesta? teraz byvame v 3izb byte a mame 2 skrine s rozlohou 2x1m a staci nam to bohate. ja stare saty davam chudobnymm alebo vyhadzujem. celkovo nabytok nemusim s manzelkou,mame gauc, stolik s tv, a policku na knihy, my sme skoro furt v praci a doma asi len spime.
Odpovedať
@stefan222 a potom tie tvoje rozmery jednotlivých miestností sú trochu "naivné" - nie je to síce presne okótované, ale napr. vstupná chodba podľa toho čo máš nakreslené je 1 x 2 metre, čo sú dva metre štvorcové. prosím, nakresli si na zem tento rozmer a postav sa do toho obdĺžnika - a uvedom si, že do tohto mini priestoru sa budú otvárať vchodové dvere. zabudni, že tam dáš nejakú komodu či botník, ako ho máš zakreslený.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stefan222 nie hlučné, ale hluché - t.j. miesta, ktoré nijako nevyužijete a sú úplne zbytočné.
Odpovedať
jaj takto, no v predsieni sa asi zvecsi no. mozno o 1m, a tie hluche miesta kde su?
Odpovedať
V akom programe to robis?
Odpovedať
@stefan222 no prepáč, možno si odborník na niečo iné, ale rozhodne z teba nebude architekt-amatér. Nechaj robiť každého vrátane seba to, čo vie. Bez urážky, projektovať domy nevieš lebo nemáš ani len základné vedomosti. tak meter hore dole netiahneme, ale ten meter ti potom bude chýbať v inej izbe a potom to už nebude izba, ale prdinec o rozmeroch 8-9 m2. napríklad medzi jedálenským stolom so stoličkami a oknom sú 3 metre nevyužitého priestoru, naproti tomu kuchynská zostava nemá viac ako 1,5 metra na dĺžku. Prosím ťa ten tvoj nákres nemá žiadnu mierku, nakresli si to ked tak v mierke, na tom tvojom prvom návrhu je WC široké 1 meter, kotolňa má 1,5 metrov - no pozri sa, ako to je nakreslené. Ak to budeš mať v mierke, možno pochopíš, o čom hovorím. Takto to nemá zmysel.
Odpovedať
jj, to mas pravdu, nakreslene to je na hovno. v zopar nehnutalnostiach som uz byval a toto mi pride ako tak co mam v ociach. neviem proste nacrtnut nic lepsie, veal podorsov som uz videl ale vzdy mi daco nesedelo. osobne som chcel kuchynu uplne inde na sever ale zena chce spolocnu kuch plus obyvacku. a ze chce to mat priestranne.
Odpovedať
tak otočte tú kuchyňu s obývkou nie na celú šírku domu, ale po dĺžke. preto som ti písala, vyber si projekt katalógový a uprav ten podľa potrieb
Odpovedať
ako otocit? nechapem,
Odpovedať
Ten druhý projekt je horší. Ak už musí byť, tak ten prvý je lepší, ale WC ku spálni, ako v druhom projekte. Ak vám neprekáža, že tri izby sú na sever a do kúpeľne budete chodiť cez jedálňu. Tá voda pokope je veľmi dobrá. Nakreslite si to po starom na štvorčekový papier, je to možno jednoduchšie. A do ruky meter a všetko premeriavať v reále doma. Šatník pri vchode sa tam naozaj nevojde, radšej na severnú stenu vešiakovú skriňu. Tá jedáleň vyzerá veľká, ale barový pult je na linke, okolo ktorej potebujete meter na chodenie. A hneď sa všetko v jedálni začne posúvať. A nezatracujte celkom ten projekt, ak vám vyhovuje. Videla som aj horšie.
Odpovedať
vyber si nejaký katalógový projekt, ktorý Ti sadne alebo si daj urobiť projekt na mieru projektantovi, ušetríš čas aj peniaze....:-)
Odpovedať
Och, naco si ludia kreslia svoje skice svojich buducich domovov? Aj tak to musi urobit niekto,kto tomu rozumie, tak mu ukaz pozemok, povedz kolko izieb chces, saunu, fitko, nevarime, nesportujeme, chceme tam prespavat a pri sprchovani mat vyhlad na les,takze kupelnu na tu stranu s velkym oknom. No a ten odbornik ti to nakresli,ty spripomienkujes,podebatujete co a ako urobit lepsie, preco tak uchynu a nie onak a mozes ziadat o stavebko. Alebo si vyber pekny hotovy projekt ako radi @hizanka.
Odpovedať
tu je asi finalna podoba ako to mam v ociach, http://i59.tinypic.com/a2zmyv.jpg ten projektant asi bude najlepsi ako pisete. kupelna a obyvacka musia byt tam kde su, izby na sever chceme,schvalne kvoli chladu. v kupelni sme malo,asi najmenej. najviac u naj je obyvacka. momentalne som mimo SVK ale hned ako pridem tak ten stvorcekovy papier je skvely napad a aj ma napadol ale nie je po ruke momentalne. uz to sa mi zda velmi velke.
Odpovedať
Pockaj, ty chces mat krb a zaroven kotolnu?
Odpovedať
ano, krb kvoli romantikus a kurit chcem plynom. :-) chodim neskoro domov a isto nebudem este rozpalovat krb, mozno cez vikend max
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
a výška stien - svetlá výška od podlahy po strop sa dnes navrhuje min. 2,6. Ak si dáš 3, tak platíš ďalšie rady tehál navyše. možno je na zváženie táto investícia. nechcem ťa odrádzať, určite sú vyššie priestory vzdušnejšie a príjemnejšie + vieš využiť podhľady a pod.
Odpovedať
@cannella s tým kombinovaním kúrenia dnes nie je žiaden problém.. môže si k tomu pridať aj fotovoltaiku, alebo solár a pod.. krb nie je vždy stavaný na to, aby vykúril celý barák.. tu by som si skôr dávala pozor na výhrevnosť, ktorú dosahuješ - ak to preženieš, tak si spravíte saunu :)))) atd atd.. je tam veľa faktorov a veľa možností ako vykurovať ;)
Odpovedať
zabudla som ešte na niečo.. ten dom s týmto zariadením bude určite väčší. nie je to veľmi v mierke - skôr tak od oka. keď sa to nakreslí všetko ako má, tak sa to "poupratuje". zatiaľ je to také hádanie.. ale vzhľadom na to, ako to vyzerá sa to javí aj na 10 x 12/13 m... možno aj do šírky. keď na to pôjdeme logicky.. obývačka bude 9 x 6 m minimálne, ak tam chceš všetky tie veci.. izby sa zväčšia na 3,5 m + zádverie sa zväčší na cca 2 m. ale rátaj s tým, že ak tam chceš mať toto všetko, tak aj ten barák musí byť väčší.
Odpovedať
Profilova fotka
@stefan222 o navrhovaní a používaní domu nemáte šajnu, dajte si to nakresliť niekomu, čo Vám vysvetlí, čo sú to prevádzkové čiary, denná a nočná zóna, špinavá a čistá časť, nestavia sa na jeden deň a zle postavený sa ani nedá predať keď Vás omrzí. (alebo prídete na to, že je to zlé)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?